Γ' ΕΠΣΚ: Αίας Μικροβάλτου - Εθνικός Πτολεμαΐδας 2-0 | φωτο - βίντεο

Απόλυτα δίκαιη, αλλά αγχωτική νίκη με σκορ 2-0, πέτυχε ο Αίας Μικροβάλτου επί του Εθνικού Πτολεμαΐδας, στο γήπεδο Πρωτοχωρίου το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της γ’ κατ. ΕΠΣ Κοζάνης.


Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο από πλευράς φάσεων μπροστά στις δυο εστίες, με τους -τυπικά- γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά να μην βρίσκουν στόχο και να πάνε στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0, δημιουργώντας σύννεφα ανησυχίας στους αρκετούς φιλάθλους τους που είχαν έρθει να βοηθήσουν την ομάδα.



Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο, το Μικρόβαλτο πέτυχε δυο γκολ, είχε ευκαιρίες και 3 δοκάρια, με τον Εθνικό να δημιουργεί τη φάση του αγώνα στο 78’ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0, όταν ο Νίκου ξέφυγε αριστερά, πλάσαρε από κοντά τον Ματούλα που απέκρουσε λίγο τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, η οποία στη συνέχεια αργά και βασανιστικά χτύπησε στη ρίζα της αριστερής δοκού και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

 Τα δοκάρια για το Μικρόβαλτο είχαν, ο Πάσχου στο 68’ όταν μετά από ώρα πάσα του Μουλάι από δεξιά, πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής τη μπάλα που έξυσε το δεξί δοκάρι του Λαφαζάνη και κατέληξε άουτ, ο Haka στο 77’ που με σουτ από 30 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και ο Μάντσης στο 85’ όταν το σουτ λίγο μέσα από την περιοχή χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ανατράπηκε καθαρά ο Πάσχου από τον Τσοχατζή και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Μικροβάλτου, που στοίχισε την κίτρινη κάρτα (2η) και την αποβολή του παίκτη του Εθνικού, φάση που ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι, αφού ο Θεοδουλίδης από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2ο γκολ των γηπεδούχων.

Τα γκολ του αγώνα:
1-0 στο 56’ όταν από φάουλ-γέμισμα του Μουλάι στην περιοχή του Εθνικού, ο Ορέστης Μάντσης στοπάρισε τη μπάλα ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς, την κατέβασε και με συρτό σουτ περίπου από το σημείο του πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Λαφαζάνη.
2-0 στο 86’ με εύστοχο χτύπημα του Κώστα Θεοδουλίδη, πέναλτι που όπως προαναφέρθηκε κέρδισε ο Νίκος Πάσχου, όταν ανατράπηκε από τον Τσοχατζή.
Η νίκη αυτή διατήρησε την ομάδα του Αίαντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς, μαζί με την ΑΕ Περδίκα που έχει έναν αγώνα λιγότερο, ομάδες που προβάλουν ξεκάθαρα πλέον σαν φαβορί για άνοδο στην παραπάνω κατηγορία (ανεβαίνουν 3 ομάδες).  
Η νεοσύστατη ομάδα του Εθνικού Πτολεμαΐδας δεν κατέθεσε τα όπλα, πάλεψε το παιχνίδι, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη φάση του 78’ που περιγράψαμε και γενικότερα το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών του αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Καλή η διαιτησία των Κατσούμπα, Λάζαρη, Κοτσαμουράτογλου (παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, το βίντεο της φάσης του καταλογισμού του πέναλτι δικαιώνει απόλυτα την απόφαση του διαιτητή).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος): Ματούλας Παν., Haka Leo. (81’ Φτάκας Λ.), Καπρίνης Στ., Θεοδουλίδης Κων., Βλαχάβας Παν., Χαρισόπουλος Φιλ., Κύρινας Αστ., Μουλάι Εσμ., Γιαννόπουλος Αχ. (90’ Παπαδόπουλος Ιωά.), Πάσχου Νικ. (86’ Χαρισόπουλος Ιωά.).
Στη 18άδα του Αίαντα ήταν ακόμη οι, Γιαννόπουλος Αντ., Λάμπρος Χρ., Δισερής Γ. και Μαρκόπουλος Β.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Τσιλφίδης): Λαφαζάνης Κ., Τσίτσης Αθ. (59’ Γλυκεράκης Β.), Αργυριάδης Χρ., Νιμβριώτης Γ., Παπάς Γ. (79’ Γκόσι Μπ.), Παπαδόπουλος Ν., Χατζηηλίας Αθ. (65’ Βοΐτσης Ορ.), Μουριζάκης Χρ., Τσοχατζής Β., Χαλκίδης Ι., Νίκου Δ.

ΣΗΜ.: Την επόμενη αγωνιστική (6η) η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου θα έχει το ρεπό.

Γ.Μ./mikrovalto.gr











Σχόλια