Γ' ΕΠΣΚ: Αίας Μικροβάλτου - Δαναοί Κοζάνης 2-0 | φωτο - βίντεο


Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Αίας Μικροβάλτου, επί της ομάδας των Δαναών Κοζάνης, ενός αξιόμαχου αντιπάλου που είχε και 2 δοκάρια, στο τελευταίο παιχνίδι του α’ γύρου της γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016 στο γήπεδο του Πρωτοχωρίου. 





Η ομάδα του Μικροβάλτου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2’, ενώ στο 10’ κέρδισε πέναλτι που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των -τυπικά- φιλοξενούμενων. Οι Δαναοί απείλησαν στο 17’ όταν φοβερό σουτ του Τοτικίδη από το ύψος της περιοχής, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Δισερή και αποκρούστηκε από τους αμυντικούς. 

Στο 28’ το Μικρόβαλτο κέρδισε και 2ο πέναλτι, που το αξιοποίησε ο Γιώργος Μίχος («Ρονάλντο»), δίνοντας προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του, ενώ ο Δισερής στο 37’ απέκρουσε σουτ εξ επαφής του Μπαγκατζούνη, αποσοβώντας τη μείωση του σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Δαναών διατήρησε μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις, ενώ το παιχνίδι «άναψε» στο τελευταίο τρίλεπτο και στις καθυστερήσεις, όταν ο Αίας έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 87’ και οι Δαναοί είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 91’!

Γκολ και κυριότερες φάσεις του αγώνα:
1-0 στο 2’, όταν μετά από χτύπημα κόρνερ του Μουλάι και την απόκρουσε της άμυνας, ο Χάκα επανέφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Ορέστης Μάντσης την προώθησε στα δίχτυα ανοίγοντας νωρίς το σκορ (σκόρερ για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι, προσθέτοντας στο ενεργητικό του μια ακόμη πολύ καλή και ουσιαστική εμφάνιση).
10’ το Μικρόβαλτο κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε ο διακριθείς Αχιλλέας Γιαννόπουλος, που δεν αξιοποίησε ο Γιώργος Μίχος που ανέλαβε την εκτέλεση, αφού ο καλός τερματοφύλακας των Δαναών Μακεντούδης απέκρουσε τη μπάλα, πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία.
17’ δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, μετά από μονοκόμματο σουτ του Τοτικίδη από το ύψος της περιοχής, που τράνταξε -όπως προαναφέρθηκε- το οριζόντιο δοκάρι του Δισερή.

2-0 στο 29’, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Γιώργο Μίχο, πέναλτι που κέρδισε ο Ορέστης Μάντσης, όταν ανατράπηκε στην περιοχή.
37’ ενστικτώδης απόκρουση του Δισερή, σε εξ επαφής σουτ του Μπαγκατζούνη, διατηρώντας  ανέπαφη την εστία του.
87’ η απόκρουση του αγώνα από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Μακεντούδη, όταν μετά από έξοχη ενέργεια του Νίκου Πάσχου, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής στον αμαρκάριστο Αχιλλέα Γιαννόπουλο που σούταρε με δύναμη, με τον τερματοφύλακα να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει σε κόρνερ!
91’ δεύτερο δοκάρι για τους Δαναούς, μετά από διαγώνιο σουτ του Κανέλλια, που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Δισερή και αποκρούστηκε.
Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη του Αίαντα Μικροβάλτου, που η λήξη του α’ γύρου τον εδραιώνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς, αφήνοντας πίσω στους 9 βαθμούς την πολύ καλή ομάδα -όπως εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι- των Δαναών Κοζάνης, μιας εκ των -όπως διαφαίνεται- 4 διεκδικητών (με ΑΕ Περδίκα 18 β. και ΑΕ Καισαρειάς 12 β.) για τις τρεις θέσεις ανόδου στη β’ κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης. 

Στους σκόρερ για το Μικρόβαλτο, με τη λήξη του πρώτου γύρου, προηγείται -ποιος άλλος;- ο Γιώργος Μίχος («Ρονάλντο») με 9 γκολ σε 4 αγώνες και ακολουθεί ο Ορέστης Μάντσης με 4. 
Στα συν για το Μικρόβαλτο, η πολύ καλή παρουσία, σε όλους τους αγώνες, του «μικρού» Αχιλλέα Γιαννόπουλου και η επανεμφάνιση του Κυριάκου Βέττα μετά τον τραυματισμό του από την 1η αγωνιστική.

Πολύ καλή η διαιτησία του Πελετίδη και των βοηθών διαιτητών Πανυτσίδου και Βογδόπουλου. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος Δ.): Δισερής Γεώ., Βέττας Κυρ., Καπρίνης Στ., Μαρκόπουλος Βασ., Βλαχάβας Παν., Κύρινας Αστ., Χάκα Λ. (85’ Φτάκας Λ.), Μάντσης Ορ., Μουλάι Εσμ., Μίχος Γεώ. (70’ Πάσχου Ν.), Γιαννόπουλος Αχ. 
Στην αποστολή ήταν ακόμη οι, Γιαννόπουλος Αντ., Θεοδουλίδης Κων., Χαρισόπουλος Ιωά. και Χατζόπουλος Βασ.

ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Πολύμερος Παν.): Μακεντούδης Α., Σοφόγλου Π., Δαζάνης Ζ., Αβραμίδης Δ., Τοπάλης Α., Κανέλλιας Κ., Καρανάνος Χ. (80’ Παπαστέργιος Β.), Στεργίου Σ., Τοτικίδης Γ. (88’ Μανωλόπουλος Δ.), Μπαγκατζούνης Ν., Γκούνας Σ. (65’ Ιουλιανού Α.). 
Στην αποστολή των Δαναών ήταν ακόμη οι, Κούργιας Ε., Μήτσιος Φ., Νιάφης Γ., Μαλιάρας Κ.

ΥΓ. Καλό χειμώνα. Καλές Γιορτές. Εις το επανιδείν στον 2ο γύρο, κάπου στα τέλη Ιανουαρίου 2017…
Γ.Μ./mikrovalto.gr




























Σχόλια