ΚΟΖΑΝΗ 2004: Κάποιοι εξακολουθούν να μολύνουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο

Υποχρέωση όλων των υγιών και  πραγματικών φιλάθλων να προστατέψουν το άθλημα
 Απαράδεκτες συνθήκες συνάντησε η  αποστολή της Κοζάνης 2004  στον εκτός έδρας αγώνα της,  απέναντι στον Ηρακλή Κρυόβρυσης.

Οι φιλοξενούμενοι καταγγέλλουν ότι ποδοσφαιριστής τους, μόλις 18 χρονών, έπεσε  θύμα επιθετικής συμπεριφοράς  από  μέλη του ΔΣ αλλά και από εισβολή φιλάθλου  στον αγωνιστικό χώρο της γηπεδούχου ομάδας, όπως αναφέρει και το φύλλο αγώνα που συνέταξε στο τέλος ο διαιτητής.

Η ανακοίνωση του συλλόγου
«Η Διοίκηση του Συλλόγου μας, με αποτροπιασμό, λύπη και αγανάκτηση, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό του Νομού Κοζάνης  για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω  από τις οποίες διεξήχθη ο αγώνας του Ηρακλή Κρυόβρυσης και της Κοζάνης 2004.
Συγκεκριμένα κατά την διεξαγωγή του αγώνα αντιμετωπίσαμε ένα ανεξήγητο φανατισμό με λεκτικές επιθέσεις και χυδαίες ύβρεις. Ίσως έφταιξε το γεγονός που προηγηθήκαμε στο σκορ και για μερικούς στον Ηρακλή Κρυόβρυσης (ευτυχώς λίγους) οι βαθμοί της νίκης έχουν περισσότερη αξία από την  αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη σωματική ακεραιότητα
Και λέμε σωματική ακεραιότητα γιατί μερικοί δε σταμάτησαν στις λεκτικές  χυδαιότητες αλλά προχώρησαν και στα χειρότερα. 
Έφορος τμήματος  και φίλαθλος μετά το σφύριγμα του διαιτητή εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά σε ποδοσφαιριστές μας.

Χτύπησαν και έσπρωξαν τον τερματοφύλακα μας, τον 18 χρονο Γρηγόρη Καρσλιανίδη (όπως αναφέρει και το φύλλο αγώνα ) και κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα.
Ευτυχώς επενέβη ο προπονητής μας Θόδωρος Μανδραβέλης,  που μαζί με ένα φίλαθλο της Κρυόβρυσης  γλύτωσαν  στην κυριολεξία τον νεαρό!
Η διοίκηση   οφείλει να τους ευχαριστήσει.
Ο Γρηγόρης Καρσλιανίδης ένιωθε ζαλάδες και πόνους στη μέση και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης για τις απαραίτητες  εξετάσεις.
Οι γιατροί θεώρησαν πως πρέπει να γίνει εισαγωγή και  του τοποθετήθηκε κολάρο όπου και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.  
Οι γονείς του παιδιού αναστατωμένοι, σε συνεργασία με την διοίκηση της ομάδας  κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες.
 Ειδοποιήθηκε ο δικηγόρος, αλλά και  η αστυνομία, η οποία επισκέφτηκε τον Καρσλιανίδη στο νοσοκομείο και όταν ο νεαρός πάρει εξιτήριο θα επισκεφτεί την εισαγγελία Κοζάνης για αναφορά του γεγονότος και μηνυτήριες αναφορές .

Κάποιοι εξακολουθούν να μολύνουν τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τους  υγιώς  σκεπτόμενους φιλάθλους.
Πρέπει να απομακρυνθούν κάνουν ζημιά στο ποδόσφαιρο στον αθλητισμό, αλλά και στους εαυτούς τους και στις οικογένειες τους, με τις συνέπειες που θα έχουν!

Επειδή το Σωματείο μας δεν αποδέχεται ούτε υιοθετεί πρακτικές βίας γιατί ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ για εμάς σημαίνει ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και δεν δεχόμαστε η παρουσία μας στα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ και στα ΓΗΠΕΔΑ, να συνοδεύεται με συνειδητή υποβάθμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου  και γενικότερα του Αθλητισμού, όπου με ανιδιοτέλεια υπηρετούμε  με τις όποιες δυνάμεις μας, διαμαρτυρόμαστε και θα προσφύγουμε και στις αθλητικές αρχές (ΕΠΣ Κοζάνης) ζητώντας και την δική τους παρέμβαση και την λήψη των σχετικών τους αποφάσεων.


Το ΔΣ της Κοζάνης 2004

Σχόλια

  1. giati den lete stin anakoinosi oti kai to 18xrono evrise to spiti autou tou filatlou??(o opoios omos den exei kamia douleia ston agonistiko xoro). giati den lete oti o arxigos sas oso to score tou agona itan ena 1-0 kai 1-1 elege stous paixtes tis omadas sas na peftoun kato kai na ''sfadazoun'' gia na kerdizoun xrono?? pou ontos etsi ginotan se kathe fasi xoris na yparxei kapoio dynato markarisma.giati se kathe fasi fonazan gia tis apofaseis tou diaititi pou itan kathares?mipos kyrioi etsi thelate na paei to paixnidi?ego pou imoun sto gipedo den akousa paixti tis kryovrysis na vrizei paixti apo tin akadimia opote min dimourgeite klima...eiste kai ''akadimia''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί του έβρισε το σπίτι; Στα καλά καθούμενα; Ωραίος τρόπος και πολύ ωραία επιχειρήματα... ΤΙ να πω... Μπράβο σας... Αν ήταν το δικό σας το παιδί τα ίδια θα λέγατε; Εκτίθεστε κύριε...

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά επιχειρήματα για την υπεράσπισή των δύο ανθρώπων που χτύπησαν τον 18χρονο, να πας για μάρτυρας αν και μπορεί να εκτεθείς διότι το φύλλο αγώνος άλλα γράφει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι <> της Κρυοβρυσης εχουν ξαναδημιουργησει επισοδεια στο παρελθον με αντιπαλο την Κοζανη 2004,μαλλον εχουν προβλημα,τοτε χασανε και τα δυο ματς και πειραξε πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αφορμή το περιστατικό αυτό στην ομάδα της Κοζάνης 2004 θα ήθελα να εκφράσω κάποιες ανησυχίες μου ως μητέρα γιατί και το δικό μου παιδί αθλείται και θέλω να συνεχίσει να αθλείται. Τέτοιοι άνθρωποι απομακρύνουν τα παιδιά και τους γονείς από τη συμμετοχή στους συλλόγους. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι σημαντικός για την ανάπτυξη προσωπικότητας των παιδιών... Όταν όμως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που επιτίθονται απερίσκεπτα και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας πώς γίνεται να μείνουμε αδρανείς; Ζητάω στήριξη όλων των γονέων προς την οικογένεια του 18χρονου και στήριξη στις κινήσεις τους σε συνεργασία με τον σύλλογο επειδή αύριο θα μπορούσε να είναι στη θέση του τα δικά μας παιδιά... Αυτοί οι αρρωστημένοι τάχα "φίλαθλοι" πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά και από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης και από τη δικαιοσύνη! Επιτέλους πρέπει να σπάσει η σιωπή και να εκφράσουμε δημόσια τους προβληματισμούς μας και στους αρμόδιους και προς την κυρία Φτάκα ώστε να πάρουν όλοι θέση. Θέλουμε επιβεβαίωση ότι τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή στα γήπεδα και πως αυτά τα αποστήματα του αθληματισμού θα μείνουν έξω από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.