Προλογίζοντας ένα αγώνα καλαθοσφαίρισης (Διόσκουροι-Ελίμεια)


Φθάνοντας στην αγαπημένη γιορτή των παιδιών, τα Χριστούγεννα, στην Κοζάνη όπου κινείται ήδη σε γιορτινούς ρυθμούς, έχουμε μια εκδήλωση όπου μας κεντρίζει πραγματικά το ενδιαφέρον. Αυτή είναι μια μονομαχία δυο αθλητικών ομάδων της περιοχής μας.


Το ενδιαφέρον όμως σε αυτήν την μονομαχία δεν είναι τόσο για το ποιος θα νικήσει, καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθοριστικό για καμιά από τις 2 ομάδες. Το όλο ενδιαφέρον κινείται γύρω από 3 άξονες. 

1ος άξονας: ο πρωτοφανής (κάτι που δεν έχει ξαναγίνει). Στον αγώνα θα αναμετρηθούν παιδιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να είναι στις πρώτες 2 θέσεις της κατηγορίας όντας τα πρώτα ονόματα.

 Οι αθλητές αυτοί ανδρώθηκαν στην Κοζάνη και έμαθαν μπάσκετ στους εδώ συλλόγους (σίγουρα οι Διόσκουροι είναι ο καλύτερος σύλλογος μια που ανήκω σε αυτούς αλλά αναφέρομαι σε όλους διότι αυτή είναι η αλήθεια). Στο παρελθόν είχαμε πάλι αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων της πόλης αλλά με πολλές «εισαγωγές» παικτών (αυτό ήταν πρωτάκουστο όχι πρωτοφανές).

2ος άξονας: ο τεχνικός (όχι του ΟΤΕ). Οι 2 προπονητές (Άρης Χωλόπουλος και Κώστας Καραγιαννίδης)  έχουν ισάξιο ρόστερ και όλοι περιμένουμε να δούμε πως τα πάνε με το σκάκι. Βέβαια το μπάσκετ έχει και ψυχολογία, εκγύμναση, τραυματισμούς που ένας προπονητής πρέπει να αντιμετωπίσει.

3ος άξονας: Κερκίδα (Η κερκίδα είναι το ένα από τα δύο οστά του αντιβραχίου,το πιο έξω, ΟΧΙ αυτήν, την άλλη που έχουμε στα γήπεδα). Με δεδομένο ότι και η Διοίκηση της Ελίμειας αποτελείται από σοβαρά άτομα που αγαπάνε τον αθλητισμό όσο και αυτήν των Διόσκουρων (στους οποίους ανήκω για να μην ξεχνιόμαστε) έχουνε γίνει κάποιες επιλογές. Οπαδοί και των 2 ομάδων αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος, θα έρθουν να δουν το παιχνίδι και θα γεμίσουν το γήπεδο. Το ποια Διοίκηση θα δικαιωθεί θα φανεί στο χειροκρότημα και μόνο σε αυτό.

Προσεγγίζοντας την απομάκρυνση των ακραίων συμπεριφορών στην καλαθοσφαίριση και εστιάζοντας στην χαρά και την διασκέδαση που δίνει αυτό το παιχνίδι έχουμε τον απόλυτο αγώνα Διόσκουροι-Ελίμεια. Ένας αγώνας ιδανικός και για οικογένειες αλλά και μικρά παιδιά που αγαπάνε το μπάσκετ.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι φίλοι του αθλήματος να έρθουν την Κυριακή 18/12/2016 στις 17:00 στο ΔΑΚ Κοζάνης για να διασκεδάσουν και να υποστηρίξουν όποια ομάδα θεωρούν καλύτερη. (Τα ΑΜΕΑ  θα εισέλθουν από την κεντρική είσοδο και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από τον αγωνιστικό χώρο.) Ας δείξουμε σε όλους ότι η Κοζάνη ξέρει μπάσκετ και το αγαπάει.

καλές γιορτές σε όλους

Συντάκτης: Βλαχόπουλος Δημήτριος

Σχόλια