Γεώργιος Ζαχαριάδης: Φίλε Θωμά ... δεν θα είσαι εκεί για να σε αλλάξω .... έφυγες νωρίς

Η ώρα πλησιάζει, πρέπει να πάω στην γνωστή γωνιά μου, εκεί στην Τραπεζούντος γωνία. Εκεί που ζούμε ένα κομμάτι της ζωής μας αφιερωμένο στον κόσμο. Να νιώθει ο πολίτης λίγη σιγουριά, μια σχετική ασφάλεια, ότι κάποιος είναι δίπλα του και ενδιαφέρεται γι αυτόν.
Θα αλλάξω τους συναδέλφους μου, θα με ενημερώσουν σχετικά για τα πεπραγμένα και η ζωή συνεχίζεται …. Όχι όμως για τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο Θωμά. Δεν θα είναι εκεί για τον «αλλάξω», έφυγε νωρίτερα απ΄ ότι έπρεπε, όχι με ολιγόωρη άδεια αλλά έφυγε για πάντα από κοντά μας, χωρίς «αναφορά κατά τα ισχύοντα», με «δύσκολο τρόπο».

 Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, δεν είχε άλλες αντοχές για να αντέξει αυτό που τον βασάνιζε, αυτό που κανείς μας δεν ήξερε. Θωμά ήσουν δυνατό παιδί, δυνατός χαρακτήρας, το είχες αποδείξει τότε που όργωνες τα γήπεδα του Εορδαϊκού, της Κοζάνης και της Φλώρινας τιμώντας τις φανέλες.

Έπειτα ήρθες κοντά μας, στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ τιμώντας κι αυτήν «φανέλα». Αγαπητέ συνάδελφε Θωμά, στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή σου, ο ήπιος χαρακτήρας σου, η λιτότητα και η ευθύτητα του λόγου σου, η πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες.

Έφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι μοιραία, θα ακολουθήσουμε κάποτε. Μόνο που εσύ φίλε έφυγες πολύ νωρίς. Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την αγωνιστικότητά σου. Έφυγες πρόωρα μέσα από την αγκαλιά των ανθρώπων που αγάπησες και σ΄ αγάπησαν.

Υπόσχεσή μας ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ίδιους στόχους που και εσύ με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες. Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά. Σε αποχαιρετώ και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Καλό Παράδεισο «παιχτούρα».

Γεώργιος Ζαχαριάδης

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.