Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας: Χρόνια σταθμός!

Το 2016 ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας συμπλήρωσε 24 χρόνια ζωής, 24 χρόνια δημιουργίας, ανάπτυξης, πρωτοπορίας, εκατοντάδων αγώνων και άλλων τόσων μεταλλίων, 24 χρόνια χαράς και λύπης.


Και ήρθε το 2016 και το όνειρο έγινε πραγματικότητα…ΠΑΤΗΣΑΜΕ στην Κορυφή της Ελληνικής Ξιφασκίας! Πήραμε και τυπικά τον Τίτλο του Καλύτερου Σωματείου Ξιφασκίας στην Ελλάδα! Ένας τίτλος τιμής, ένα παράσημο που μπορεί να περιγράψει όλα τα προηγούμενα μαζί, είμαστε οι 1οι!

Η 1η θέση δεν μπορεί να είναι παρά ένας σταθμός, μία στάση για ακόμα ψηλότερα, ακολουθώντας δρόμους δύσκολους, απαιτητικούς αλλά με πολλές προκλήσεις και 1 όραμα που η λάμψη του δεν έπαψε να είναι ποτέ ο φάρος μας. Να είμαστε πάντα άξιοι της εμπιστοσύνης όλων όσων μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και εκτός από πρωταθλητές να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, και πραγματοποιούμε το Μεγάλο Όνειρό μας: το ΣΠΙΤΙ της ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, το ΠΑΛΑΤΙ του ΟΞΙΦ. Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα αποκτήσουμε, επιτέλους, το μέρος που οι ιδέες και τα όνειρά μας θα γίνονται πραγματικότητα, χωρίς εμπόδια, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς…., χωρίς….
Ας θυμηθούμε σε λίγες γραμμές τα κατορθώματα των Πραγματικών Πρωταγωνιστών, των ΞΙΦΟΜΑΧΩΝ μας για την χρονιά που αποχαιρετίσαμε:

Συνολικά 17 μετάλλια (χρυσά – αργυρά – χάλκινα) σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, ατομικών και ομαδικών με περισσότερα από 30 παιδιά να γεύονται την χαρά της κατάκτησης των Bonus για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της Χώρας.

Στα ατομικά: Χρυσοί οι Δημήτρης Μοσχόπουλος (ΞΑ -13) και Ζωή Μοσχοπούλου (ΞΜ -17), Αργυροί οι Στέργιος Τσώκας (ΞΜ -17), Κυριάκος Χατζηευφραιμίδης (ΞΜ-13) και Χάλκινοι οι Στέργιος Τσώκας (ΞΜ -20), Νίκος Τσώκας (ΞΜ Ανδρών) και Μαρία Παπαδοπούλου (ΞΑ Γυναικών).

Στα ομαδικά: ΞΑ -13 χρυσοί οι Μοσχόπουλος, Σαχινίδης, Νεδέλκος, Μούλελης, ΞΜ -13 χρυσοί επίσης οι Χατζηευφραιμίδης, Παπαχαρίσης, Τράιτσης, Μαυρομμάτης, ΞΜ -20 χρυσές οι Μοσχοπούλου, Κεβρεκίδου, Χατζάρα, Ντώνου.

Ασημένιοι ΞΜ -17 οι Τσώκας Σ., Δημητρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Γιαννάκης, ΞΑ -17 ασημένιοι οι Αλβανός, Μοσχόπουλος, Κωστέντσης, Παπαγιάννης και στα κορίτσια οι Νικολαίδου, Απιδοπούλου, Γεροσίδερη, Ζαχαροπούλου, ΞΑ -20 ασημένιες επίσης οι Παπαδοπούλου, Γεροσίδερη, Δημητριάδου, Νικολαίδου και ΞΑ Γυναικών οι Παπαδοπούλου, Γεροσίδερη, Καφάση, Απιδοπούλου.

Χάλκινοι ΞΜ -17 οι Μοσχοπούλου, Κεβρεκίδου, Μαγγόνα, Άμπα και ΞΜ Γυναικών οι Μοσχοπούλου, Αναστασίου, Κεβρεκίδου, Βέικου.

Δεκάδες ακόμα οι διακρίσεις σε βαθμολογούμενα Πανελλήνια Κύπελλα και σε πολλούς άλλους αγώνες κάθε κατηγορίας, σημασίας ή εμβέλειας.

Ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ξιφομάχους που ζουν στο εξωτερικό αλλά έχουν επιλέξει τον ΟΞΙΦ για να δίνουν τις μάχες τους, όπως οι Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος από το Βουκουρέστι οι οποίοι εκτός από τον ΟΞΙΦ κοσμούν τις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Κατάταξης, με τον Φίλιππο να κατακτά ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της Βουδαπέστης και Άγκυρας αντίστοιχα και τον Αλέξανδρο το ασημένιο στην Άγκυρα. Την υπέροχη Μαρία Παπαδοπούλου από την Στουτγάρδη και τον Μάξιμο Βασταρδή από την Κοπεγχάγη, ενώ ο Άκης Ντώνος τιμά τα χρώματα του ΟΞΙΦ στις ΗΠΑ!

Στο εξωτερικό οι ξιφομάχοι μας ταξίδεψαν σε περισσότερες από 20 χώρες τιμώντας τον ΟΞΙΦ με την παρουσία τους, δίνοντας πάντα τον καλύτερό τους εαυτό!

Στις διοργανώσεις συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε οργανώνοντας μια σειρά αγώνων από ευρωπαϊκά ή πανελλήνια κύπελλα, το αγαπημένο μας KIDS CUP σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, το Καλοκαιρινό Κάμπ των Πρεσπών.

Το Προπονητικό Κέντρο του ΟΞΙΦ στην Θεσσαλονίκη (TFC-HELEXPO) αναπτύσσεται ιδιαίτερα δυναμικά. Παλιοί αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου «μπαίνουν» στο σύστημα ως προπονητές ακαδημιών ή διαιτητές.

Οι διεθνείς συνεργασίες επεκτείνονται με Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο.
Η καθοδήγηση και η δουλειά των Προπονητών μας Τσώκα Πέτρου, Καλυβιάνου Λεωνίδα, Στάθη Γεροσίδερη, Παναγιώτη Δούδο, Σωτήρη Σωτήρα, Τσώκα Νικόλαου (TFC-HELEXPO), Βασίλη Καραγκιοζίδη είναι η εγγύηση της λαμπρής πορείας.

Στην Διαιτησία ο Στάθης Γεροσίδερης συνεχίζει να λάμπει στις διεθνείς πίστες, ενώ αποφασιστικά βήματα διεθνούς καταξίωσης κάνουν οι Δούδος, Αφοι Ηλιάδη, Σωτήρας, Ρεπάτσης.

Δυστυχώς ο Τραγικός Χαμός του Πρωταθλητή μας Χρήστου Χαραλαμπίδη στις αρχές του 2016 σημάδεψε τις ψυχές όλων μας στον ΟΞΙΦ.

Το 2017 ανέτειλε με μια υπόσχεση, μια ευχή: Λίγο ψηλότερα, Λίγο καλύτερα. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε αλλά είναι σίγουρο ότι θα παλέψουμε.

Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία!

Από το Δ.Σ.

Σχόλια