Η καρδιά της πάλης χτύπησε στις Σέρρες – Επιτυχίες για τον Κρότωνα Κοζάνης 3 Χάλκινα στους Άνδρες 1 Ασημένιο στις γυναίκες!


Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών.


Επιτυχίες για τον Κρότωνα Κοζάνης  
Το παρόν έδωσε  και ο Κρότωνας Κοζάνης ο οποίος  κατέκτησε τρία Χάλκινα Μετάλλια στους άνδρες  με τους Λάζαρο Καραθανάση 59kg, Ηλία Κεχαΐδη 59kg, Παντελή Γεωργιάδη 66kg και ένα Ασημένιο στις γυναίκες με την Πελαγία Παπαγερίδου στα 58kg.

Η καρδιά της Ελληνικής πάλης χτύπησε στις Σέρρες, σε μια πόλη κι έναν Νομό με μεγάλη παράδοση στο άθλημα των Ολυμπιονικών. Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας έδωσαν συγκλονιστικές μάχες στα ταπί του κατάμεστου από φίλους του αθλήματος Κλειστού γυμναστηρίου Σερρών.

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή της πάλης. Μια τελετή που τα είχε όλα, συγκίνηση με ενός λεπτού σιγή για τον Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη, παρέλαση των κορυφαίων αθλητών που πήραν μέρος στους τελικούς, τον όρκο του αθλητή από την πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, βραβεύσεις αλλά και επίδειξη από τμήμα  σύγχρονου χορού.

Η Υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κήρυξε την έναρξη των αγώνων ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος βράβευσε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη ενώ η ομοσπονδία τον ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος της αφού ο Δήμος Σερρών φιλοξένησε για έκτη συνεχή φορά διοργάνωσης της πάλης.

Είχε προηγηθεί βράβευση της Υφυπουργού κ. Κόλλια από την ομοσπονδία ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις δύο Σερρών προπονητών του Χρήστου Γάτσιου και του Χαράλαμπου Ελισιάδη  αλλά και του υπευθύνου αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκου Ιλανίδη (οι τρείς τους ήταν η «ψυχή» της διοργάνωσης), του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρη Γιαννάκη όπως και του πρωταθλητή από τις Σέρρες Μιχάλη Τσικοβάνι.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραν μέρος 140 αθλητές και αθλήτριες από 38 σωματεία της χώρας οι οποίοι είχαν προκριθεί από δύο προκριματικές φάσεις σε νότια και βόρεια Ελλάδα που είχαν γίνει τον Ιανουάριο.  Κεντρικό πρόσωπο των αγώνων ήταν η  Μαρία Πρεβολαράκη που έδωσε τον πρώτο της σημαντικό αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο ΠΑΟΚ στην Ελληνορωμαϊκή και η Ευκαρπία στην ελευθέρα πάλη είναι οι πρωταθλητές στους άνδρες για το 2017 ενώ στις γυναίκες τα Άνω Λιόσια.

Οι τρεις πρώτοι σύλλογοι είναι:

Ελληνορωμαϊκή πάλη 
ΠΑΟΚ 74 βαθμοί
ΠΑΟ 71 βαθμοί
Εθνικός 60 βαθμοί

Ελευθέρα Πάλη 
Ευκαρπία 63 βαθμοί
Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου 51 βαθμούς
Πολυνίκης Ταύρου 28 βαθμοί

Γυναικών
Ευπυρίδες Άνω Λιοσίων 16 βαθμοί
Ήφαιστος Βαθυλάκου 9 βαθμοί
Πολυνίκης Ταύρου 7 βαθμοί


Ήρθαν για πάλη και είπαν… γκολ 

Ποδοσφαιρικό «χρώμα» στους αγώνες έδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που με ποδοσφαιρικά συνθήματα προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους αθλητές του συλλόγου. Μάλιστα υπήρχε πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού το πρωτάθλημα διεκδίκησαν μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

ΕΡΤ 

Σχόλια