Γ' ΕΠΣ Κοζάνης: Αίας Μικροβάλτου - ΑΕ Καισαρειάς 3-2 | φωτο - βίντεο

Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές του σκορ εκατέρωθεν, η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επιβλήθηκε της ΑΕ Καισαρειάς με 2-1 στο γήπεδο Τρανοβάλτου την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της γ’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η ομάδα του Μικροβάλτου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε τουλάχιστον επτά μεγάλες ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει (7’ Βλαχάβας, 36’ Μάντσης, 47’ Μουλάι, 65’ Χάκα, 79’ Μίχος και 87’ Μίχος που μόνος από τα 3 μέτρα έστειλε με δύναμη στο κάθετο δοκάρι), πέτυχε ένα γρήγορο γκολ (24’ Μίχος) και κόντεψε να …χάσει το παιχνίδι!




Η φιλοξενούμενη ομάδα, με λίγες καλές στιγμές μέχρι το 70’ (καλύτερη στο 25’ σε κοντινή κεφαλιά του Τσιάμη που βγήκε άουτ), χάρη στον έμπειρο επιθετικό της Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο που …απλοποίησε δυο φάσεις στο 73’ και στο 79’ πετυχαίνοντας ισάριθμα όμορφα γκολ και βάζοντας …φωτιά στο παιχνίδι, σε ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς ήταν δυνατό και σκληρό σε κάποιες περιπτώσεις από το ξεκίνημά του.

Την εκρηκτική αντεπίθεση του Μικροβάλτου ανέλαβαν οι δημιουργοί του πρώτου γκολ (Μίχος, Ντινελλάρης), με τον δεύτερο να ισοφαρίζει με εξαιρετική ενέργεια στο 84’ και τον Μίχο να κερδίζει το πέναλτι στο 92’ των καθυστερήσεων και να εκτελεί ο ίδιος για το τελικό 3-2.

Πέναλτι ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι στο 3’ και στο 13’ (το βίντεο φαίνεται να δικαιώνει τον διαιτητή) και οι του Μικροβάλτου στο 90’.

Τα γκολ του αγώνα:
1-0 στο 24’ με πάσα πάρε-βάλε του Μάνου Ντινελλάρη στο Γιώργο Μίχο που πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία.
1-1 στο 73’ με τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, που ελίχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και πέρασε περίτεχνα τη μπάλα πάνω από τον Ματούλα.
1-2 στο 79’ και πάλι με τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, με δυνατό σουτ από κοντά και πλάγια, γκολ που πάγωσε την εξέδρα του Μικροβάλτου και ξεσήκωσε τον πάγκο των φιλοξενούμενων σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
2-2 στο 84’ με εκπληκτική ενέργεια από τον Μάνο Ντινελλάρη, όταν στο ύψος της περιοχής πέρασε τη μπάλα πάνω από έναν αμυντικό και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος με μονοκόμματο ασύλληπτο βολέ την έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του καλού τερματοφύλακα Καραγιάννη.


3-2 στο 93’ (4’ τα λεπτά των καθυστερήσεων) με εκτέλεση πέναλτι του μεγάλου σκόρερ Γιώργου Μίχου (δυο γκολ στον αγώνα), πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν σε φάουλ-γέμισμα του Ντινελλάρη, ο Μάντσης με κεφαλιά έστρωσε τη μπάλα στον Μίχο, που στη συνέχεια φάνηκε να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα.
Με παίκτη λιγότερο τέλειωσαν το παιχνίδι οι δυο αντίπαλοι, μετά την αποβολή των Χαρισόπουλου, Βίλδου στο 53’ για τον μεταξύ των διαπληκτισμό.
Με βάση τη συνολική απόδοση και τις ευκαιρίες, η νίκη του Μικροβάλτο ήταν δίκαιη, με την ομάδα της Καισαρειάς να νιώθει την πικρία της ήττας εντονότερη, καθότι έφτασε κοντά σε μια μεγάλη νίκη (προηγούνταν στο 84’ με 1-2), αλλά δεν τα κατάφερε.
Με αυτή της τη νίκη η ομάδα του Αίαντα φαίνεται να «κλειδώνει» τη 2η θέση (μαθηματικά χρειάζεται 3 βαθμούς στα 3 τελευταία παιχνίδια) και να εξασφαλίζει την άνοδο, με την καλή ομάδα της Καισαρειάς να «πονοκεφαλιάζει» για την κατάκτηση της 3ης θέσης, αφού δεν πρέπει να έχει σοβαρές απώλειες στα υπόλοιπα παιχνίδια (αν και κατά πληροφορίες, ενδέχεται να ανεβούν στη β’ κατηγορία 4 ομάδες από τη γ’).

Η διαιτησία των Σπέντζα, Σία, Λάζαρη, παρά την αμφισβήτηση σε κάθε φάση από τους δυο πάγκους και την κερκίδα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα (της όποιας κρισιμότητας, εν πάση περιπτώσει…), φαίνεται να πήρε τις σωστές αποφάσεις, σχεδόν σε όλες -και ήταν πολλές- τις αμφισβητούμενες φάσεις (σε 2-3 βέβαια δεν βοηθάει το βίντεο για να είμαστε κατηγορηματικοί, ελεγχόμενη θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης του 2ου γκολ των γηπεδούχων).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος Δ.): Ματούλας Παν., Βέττας Κυρ., Καπρίνης Στ., Βλαχάβας Πα., Μαρκόπουλος Βασ., Μουλάι Εσμ., Χαρισόπουλος Φιλ., Ντινελλάρης Μάν., Γιαννόπουλος Αχ., Μάντσης Ορ., Μίχος Γεω..
Για τους γηπεδούχους σαν αλλαγή αγωνίστηκαν ακόμη οι Χάκα Λεο., Φτάκας Λαζ., και Θεοδουλίδης Κων..
ΑΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Ρουσόπουλος Κ.): Καραγιάννης Μην., Τρουμπούκης Λαζ., Τσιάμης Γεω., Τρομπούκης Λαζ., Τσαγκαδούρας Δημ., Τζέλλος Ιωα., Γαύρος Στ., Αναστασίου Δημ., Ευαγγελόπουλος Ευα., Σαΐτης Γεω..
Σαν αλλαγή για την Καισαρειά αγωνίστηκαν οι Βίλδος Πασ., Κύρινας Λαζ., και Ντίνας Ευα..
mikrovalto.gr














Σχόλια