Στην 3η θέση τερμάτισαν τα κορίτσια της ‘’Δόξας’’ Αμπελοκήπων

Με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Γυναικείο Πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.


Η λήξη του πρωταθλήματος βρήκε τελικά την ‘’πρωτάρα’’ εκπρόσωπο του νομού μας ‘’ΔΟΞΑ’’ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ να τερματίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Ήταν αναμφίβολα μία πολύ μεγάλη εμπειρία για τα κορίτσια της νεοϊδρυθείσας γυναικείας ομάδας των Αμπελοκήπων που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, κάνοντας μάλιστα μία ικανοποιητική πορεία με αξιόλογες εμφανίσεις, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στο νομό μας.

Η προσπάθεια των ανθρώπων να δημιουργήσουν για πρώτη φορά μία γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, μπορεί στο ξεκίνημα να συνάντησε κάποιες δυσκολίες, όμως πολύ γρήγορα στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν πολλά κορίτσια που αγαπάν με πάθος το ποδόσφαιρο, όμως, η έλλειψη μιας τέτοιας ομάδας στην περιοχή μας της κρατούσε μακριά από αγωνιστικές δράσεις.

Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα στελεχώθηκε το ρόστερ, το οποίο διαπιστώθηκε και το πλούσιο ταλέντο που διέθεταν τα περισσότερα κορίτσια, που παρά τις όποιες αρχικά δυσκολίες εκμάθησης τεχνικής και κατάλληλης θέσης, τελικά όλα πήραν τον δρόμο τους. 

Η απειρία στα πρώτα παιχνίδια ήταν εμφανείς, όμως πολύ γρήγορα η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Στην πορεία ήρθαν και δύο μεγάλες νίκες, σκορπίζοντας ενθουσιασμό για τη συνέχεια. Μια προσπάθεια η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από τον φίλαθλο κόσμο του νομού, ο οποίος τη στήριξε και ηθικά με την παρουσία του στα παιχνίδια, αλλά και οικονομικά.

Ο απολογισμός της ‘’Δόξας’’ Αμπελοκήπων στο φετινό μικρής διάρκειας πρωτάθλημα ήταν 4 νίκες (οι δύο α.α.) και 4 ήττες, με τέρματα 25 υπέρ και 24 κατά.

Εντυπωσιακό δε το στοιχείο της ταλαντούχου Νικόλ Τζιάρα η οποία σημείωσε 12 γκολ, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στον πίνακα των σκόρερ, έναντι 15 της Μπάσκα από την πρωταθλήτρια ομάδα των Αμαζόνων Θεσπρωτίας.



Οι σκόρερ της Δόξας

12 ΓΚΟΛ: Νικόλ Τζιάρα

  2 ΓΚΟΛ: Δρακάκη Μαρία, Μάρκου Ανδριάννα

  1 ΓΚΟΛ: Παππά Μάχη, Γκόγκου Μυρτώ, Τάσιου Μαρία



ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.’’Αμαζόνες’’ Θεσπρωτίας                         22         44-7

2. Κέρκυρα                                              14         18-13

3. ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων                       12         25-24

4.ΠΑΟΚ Κοζάνης                                       10          9-29

5.Άρτα (αποχώρησε)

 sentra.com.gr 

Σχόλια