Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Τα αγκάθια για τη νέα Γ’ Εθνική


Η προκήρυξη του ερχόμενου πρωταθλήματος, τα αγκάθια για άνοδο-υποβιβασμό και ο προγραμματισμός για τη νέα Γ’ Εθνική.
Από την περασμένη χρονιά είχαν καθοριστεί οι όροι για τη νέα Γ’ Εθνική για τη σεζόν 2017-2018. Βάση της προκήρυξης η κατηγορία τροποποιήθηκε και θα επιστρέψει στις ρίζες της παλιάς Δ’ Εθνικής.


Συγκεκριμένα η Γ’ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με 8 ομίλους που θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες και στο σύνολο οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα είναι 109 ή 110.

Τα δεδομένα για το φετινό πρωτάθλημα τα ξέρετε. Από κάθε όμιλο υποβιβάζονται μία ή δύο ομάδες, αριθμός που στο σύνολο κάνει 52. Θα προστεθούν και οι 4 που υποβιβάζονται από τη Football League συν τις 53 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ που κερδίζουν εισιτήριο ανόδου με την πρωτιά και όχι μέσω μπαράζ όπως γινόταν παλιότερα.

Σε περίπτωση που η ομάδα που θα κερδίσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών και παράλληλα θα είναι και πρωταθλήτρια Ένωσης τότε η φιναλίστ κερδίζει «πάσο» για τη Γ’ Εθνική. Έτσι μπορούν γίνουν 110 οι ομάδες.

Η άνοδος
Του χρόνου η άνοδος θα είναι υπόθεση ειδικού πρωταθλήματος. Κάτι σαν τα play offs της Super League για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα σχηματίσουν 2 ομίλους των 4 ομάδων και θα κοντραριστούν μεταξύ τους με διπλά παιχνίδια. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο.

Σημείωση: Για το πόσες ομάδες θα ανέβουν θα πρέπει πάντως να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τη Football League. Η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία δεν έχει ακόμα αποφασίσει τη δομή που θα έχει το πρωτάθλημά της τη νέα σεζόν και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Super League για να βρεθεί η χρυσή τομή σχετικά με το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν καθώς και το μοντέλο των υποβιβασμών (ακούγεται έντονα το σενάριο για play outs).

Σε περίπτωση που το σχέδιο της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2017-2018 δε συμβαδίζει με τα δεδομένα της Football League τότε η Προσωρινή Επιτροπή της ΕΠΟ θα δώσει λύση με νέα τροποποίηση και διαμορφώσει ανάλογα το πλάνο.

Ο υποβιβασμός
Για τον υποβιβασμό από τους ομίλους στη νέα Γ’ Εθνική δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένος αριθμός ομάδων που θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί όπως και για την άνοδο από τι θα συμβεί στη Football League. To αρχικό πλάνο λέει πάντως ότι τουλάχιστον 6 ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν.


Είναι κατανοητό λοιπόν πως για τη νέα Γ’ Εθνική και το σχέδιο τροποποίησης παίζει σημαντικό ρόλο η από πάνω κατηγορία. Η Football League καθορίζει τη δομή της τρίτης κατηγορίας ως προς τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς. Κάτι που στην ΕΠΟ περιμένουν να έχει ξεκαθαριστεί είτε στα τέλη Απριλίου είτε στις αρχές Μαϊου.

mikriliga.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.