Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAEKWONDO Ανδρών / Γυναικών στην Κορέα ο Τεληκοστώγλου Απόστολος αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης

1 & 2 Απριλίου 2017 - Άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση για την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης που βρέθηκε στην πόλη της Πάτρας όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo. Από τον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης συμμετείχαν 7 αθλητές εκ των οποίων οι 2 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κωνσταντίνου, στην ολυμπιακή κατηγορία των -80kg ανδρών, σημαντικό γεγονός μιας και του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει -ως μέλος της εθνικής μας ομάδας – στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ, τον Ιούνιο στην Νότιο Κορέα. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Διάφας Αργύριος του Νικολάου, στην κατηγορία των -74kg ανδρών.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος είπε : Χαίρομαι ιδιαίτερα που για ακόμη μια φορά η πόλη μας, η χώρα μας θα έχει έναν εκπρόσωπο σε μία παγκόσμια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους και μάλιστα στην χώρα που γέννησε και ανέπτυξε το taekwondo και ο ένας από τα 16 μέλη της εθνικής μας ομάδας είναι από τον σύλλογό μας. Ο Αποστόλης έχει ήδη στο βιογραφικό του παγκόσμιο τίτλο, έχοντας κατακτήσει το 2012 αργυρό παγκόσμιο εφήβων, εύχομαι και ελπίζω να το επαναλάβει τώρα και στην κατηγορία των ανδρών. 

Είναι ένας αθλητής που έχει αρκετή αγωνιστική εμπειρία, αν και μόλις 22 ετών, αλλά έχει δείξει δείγματα άκρως ικανοποιητικά στο να διαχειρίζεται αγώνες με αντιπάλους που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο taekwondo . 

Σχετικά με τον Διάφα Αργύρη, νομίζω ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να κατακτήσουμε την κορυφή, φτάσαμε στην πηγή αλλά δυστυχώς το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα μία ποινή μας στέρησε την συνέχεια του τελικού, που θα μας έδινε το δεύτερο εισιτήριο για το παγκόσμιο. 

Ο Αργύρης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές μας, 29 ετών, με μεγάλη εμπειρία, είναι ένας επιστήμονας αφού έχει σπουδάσει καθηγητής φυσικής αγωγής, και συνεχίζει να υπηρετεί το αγώνισμα που τον έχει αναδείξει, με ιδιαίτερη αγάπη. Ο τίτλος που έχει στο βιογραφικό του είναι 3η Πανευρωπαϊκή θέση εφήβων το 2005 και με χαροποιεί το γεγονός ότι είμαστε και συνεργάτες στον σύλλογο μας. 

Επίσης στο πανελλήνιο, αγωνίστηκαν άλλοι 5 αθλητές μας που δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια διάκριση, σίγουρα όμως κάθε συμμετοχή μας λειτουργεί ΄΄αποταμιευτικά΄΄ και θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά σαν μοναδικές εμπειρίες στο μέλλον! 

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Εφραιμίδη Παντελή που με κλειστά μάτια εμπιστευόμαστε καθώς μας βοηθάει, καιρό τώρα, με τους σπουδαστές-αθλητές μας που τους προπονεί στον σύλλογο του και είναι πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν εκεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν όλους τους αθλητές για την συμμετοχή τους και τις διακρίσεις του

Σχόλια