Σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η εκδίκαση της υπόθεσης Απόλλωνα και Καρδίας - Πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή στον Απόλλωνα


Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης, σε ποινικό επίπεδο, για τα όσα έγιναν την Κυριακή ανάμεσα σε Απόλλωνα και Καρδία στην Καλαμαριά.



Μετά τη διήμερη διορία με κοινό αίτημα των δικηγόρων των εμπλεκομένων, οι κατηγορούμενοι, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Γιάννης Καλαϊτζίδης και Παναγιώτης Δρίβας (από πλευράς Απόλλωνα) και οι Δημήτρης και Γιώργος Μπιμπισίδης και Γιώργος Μαυρής (από τη μεριά της Καρδίας) θα βρεθούν στα έδρανα για τις αλληλομηνύσεις, σε ένα κλίμα ήδη βαρύ μετά το «μουντό» σκηνικό στα έκτροπα του Βόλου το Σάββατο για τον τελικό Κυπέλλου. 


Τις τελευταίες ώρες συζητείται ως σενάριο το ενδεχόμενο συμβιβασμού πριν το… ραντεβού με τον εισαγγελέα, για την εκδίκαση της υπόθεσης στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (θέμα δικηγόρων αν ζητήσουν νέα αναβολή για καλύτερη προετοιμασία), ενώ η ιατροδικαστική έκθεση για τον Γιώργο Μαυρή θα δοθεί υπηρεσιακά, χωρίς διαρροή. Βεβαίως, η υπόθεση εκτός από το ποινικό σκέλος θα περάσει… αθλητικά και στην ΕΠΟ, για να αποφασίσει για τη βαθμολογική τύχη της αναμέτρησης που δεν ξεκίνησε (εκεί η έκθεση του παρατηρητή, Κώστα Νταούδη δικαιώνει τους «Πόντιους»), αλλά εκκρεμούν καταθέσεις ΔΕΑΒ και Αστυνομίας. 


Την Τετάρτη οι κατηγορούμενοι (φυσικά πρόσωπα, όχι ως ομάδες) θα λάβουν γνώση της δικογραφίας για να ετοιμάσουν ατομικά τις απολογίες τους, ενώ η Καρδία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπλέκει σε συνομωσίες και πως δεν υπάρχει νομικός εκπρόσωπος της… Δόξας Δράμας με ανάμειξη στην υπόθεση. 


Δύσκολα θα προλάβει η Ομοσπονδία να βγάλει απόφαση την τρέχουσα εβδομάδα, που πριν το κατηγορητήριο και το Πειθαρχικό για τις ομάδες περιμένει όλα τα έγγραφα και τη δικογραφία από το ποινικό δικαστήριο.



Από πλευράς Καρδίας, που επισημαίνει οτι δεν επιθυμεί οποιοδήποτε «πέλεκυ» για τον Απόλλωνα ως ομάδα, αλλά ηθική δικαίωση και τιμωρία των όσων προκάλεσαν τα καταγγελλόμενα επεισόδια, εντύπωση προκάλεσε ότι έκλεισαν… 14ωρο εκεί (5 το απόγευμα-7 το πρωί Δευτέρας), σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα (παίκτες, τεχνικό τιμ) σε ένδειξη συμπαράστασης. 


Την Τετάρτη η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξόπουλου δίνει εκτός έδρας φιλικό με τον Αετό Βασιλικών, ενώ την Κυριακή αντιμετωπίζει την ΑΠΕ Λαγκαδά στους Νέους Επιβάτες (απόντες Κουκουρώνας, Βοσνιάδης και Προσκυνητόπουλος). 


Από τους «Πόντιους», που πήραν επίσημα θέση με την ανακοίνωσή τους, θεωρούν ότι θα πάρουν τη νίκη στα χαρτιά, βάσει φύλλου αγώνα και παρατηρητή και ότι δεν κινδυνεύουν με «καμπάνα» (περιμένουν τις αναφορές ΔΕΑΒ και αστυνομικού διευθυντή Καλαμαριάς). 


Την Τρίτη έγινε κανονικά προπόνηση, ενώ οι «ροσονέρι» έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική και στο φινάλε υποδέχονται τον Αλμωπό Αριδαίας.


Επιμέλεια: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ο Απόλλων Καλαμαριάς, καλείτε να πληρώσει πρόστιμο 417€


Πολλή δουλειά είχε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία... μοίρασε πρόστιμα και σε ομάδες της Γ' Εθνικής, μέσα σε αυτές και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Καλαμαριάς, καλείτε να πληρώσει πρόστιμο 417€  

Αναλυτικά: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Αριθμός απόφασης 122/2017

Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» πειθαρχικώς ελεγκτέο για τις αναλυτικά περιγραφόμενες στο σκεπτικό της προκείμενης αποδιδόμενες σε αυτό πράξεις (πειθαρχικές παραβάσεις, που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 15 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο). Επιβάλλει στο αθλητικό σωματείο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» χρηματική ποινή ύψους τετρακοσίων δέκα επτά (417) ευρώ.

Σχόλια