Ελίμεια-Διόσκουροι 77-81 | βίντεο highlights


Ο αγώνας της χρονιάς έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης ανάμεσα στην Ελίμεια και τους Διόσκουρους μπροστά σε 600 και πλέον φιλάθλους.



Το διακύβευμα ήταν το κλειδί της πόλης αλλά και η 2η θέση της κατηγορίας. Alea jacta est, ο κύβος (το ζάρι στην καθομιλουμένη) ερίφθη και τελικά η θεά νίκη έκατσε στους Διόσκουρους μετά από 2 παρατάσεις με σκορ 77-81 έστω και αν έπρεπε να την τραβήξουμε από τα μαλλιά.


Play of the Game
Βίντεο: Κώστας Τσιώρας



Τι να πρωτοπούμε για αυτόν τον αγώνα που τα είχε όλα? Μήπως δεν αξίζαν την νίκη οι Διόσκουροι που ήταν μπροστά κάποια στιγμή και με την διαφορά του 1ου αγώνα? Μήπως οι φίλαθλοι που κατέβηκαν δεν ευχαριστήθηκαν μπάσκετ? Μήπως δεν υπήρχαν καρφώματα, κοψίματα, περίτεχνες ενέργειες, τρελά τρίποντα, δύναμη και πάθος? Μήπως δεν υπήρχαν παρατάσεις που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις? 
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Δυστυχώς το άθλημα της καλαθοσφαίρισης δεν έχει ισοπαλία γιατί το μπράβο ανήκει και στις 2 ομάδες που έφτασαν σε αυτό το επίπεδο και έδωσαν αυτό το θέαμα.
Το γήπεδο είχε παλμό με γιουχαίσματα, ζητωκραυγές και η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική για ντέρμπυ.
Η πρωτοπορεία στο σκορ άλλαζε συχνά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο όπου και οι κυανόμαυροι κατάφεραν να ξεφύγουν και με 9 πόντους διαφορά. Αλλά στο τελευταίο δίλεπτο δέχτηκαν μερικά πολύ εύκολα καλάθια και η Ελίμεια ισοφάρησε τον αγώνα.
Στη 1η παράταση η κούραση ήταν ήδη εμφανής στους αθλητές και τα έδωσαν όλα σε άμυνα και επίθεση αλλά εις μάτην πάλι ισοπαλία.
Η 2η παράταση ήταν επικίνδυνη για καρδιοπαθείς αλλά και για τους λοιπούς, αίμα κυλάει στις φλέβες μας όχι πορτοκαλάδα, αλλά ο Ντόβας με 2 δύσκολα καλάθια έβαλε την ομάδα μας μπροστά και ο Γκουτζιομήτρος με τρίποντο έγραψε τον επίλογο.
Παίχτης του αγώνα ήταν η κερκίδα που βοήθησε πολύ τους Διόσκουρους και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Πλέον τους περιμένουμε όλους στο πιο κρίσμο εντός έδρας παιχνίδι με τους Τιτάνες την επόμενη Κυριακή να μας βοηθήσουν για μια ακόμη φορά.
Για τους παίχτες ποιον να ξεχωρίσουμε? Τον Καρανώτα Τ που δεν έχασε σουτ και έκανε το κάρφωμα της χρονιάς στο δυσκολότερο σημείο του παιχνιδιού?
Τον Ζολώτα που κατέθεσε και την ψυχή του μαζί με όλη την ενέργεια?
Τον Γκουτζιομήτρο που πέραν των 17 πόντων που έβαλε έπαιξε άμυνα σαν λιοντάρι? 
Τον Ντόβα που καθάρισε στα δύσκολα δείχνοντας ότι είναι ηγέτης?
Τον Καρανώτα Σ που «έγραψε» όταν έκαιγε η μπάλα?
Τον Μαυρίδη που σκόραρε αλλά και έκανε το κόψιμο του παιχνιδιού σχεδόν στην οροφή του γυμναστηρίου?
Τον Σκορδάρη που εξολόθρευσε όποιον του ανέθεσαν?
Η τον Σισμάνη που μας τρέλανε με τις ντρίπλες του και την ταχύτητά του αλλά και την άμυνα του. (Βαγγέλη αρχηγέ όσο τα χάνεις τόσο μας πορώνεις).



ΕΛΙΜΕΙΑ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖ. 77-81 (κ.α. 64-64, 1η π. 70-70)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-13, 29-25, 47-45, 64-64 (κ.α.), 70-70 (1η παρ.), 77-81

Διαιτητές: Θεοδώρου-Γαζέτας.

Γ.Σ. ΕΛΙΜΕΙΑΣ(Καραγιαννίδης): Μαλούτας 17(2), Βλάχος 14(2), Τσαμπούρης 2, Κατσέλας 8(2), Τσιαούσης 8(2), Μαλιούρας 4, Μακρής 12(3), Νικολάου 12.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ:(Χωλόπουλος): Σισμάνης 7(1), Σκορδάρης, Ντόβας 14(2), Γκουτζιομήτρος 17(2), Μαυρίδης 13(1), Ζολώτας 9, Καρανώτας Τ. 9, Καρανώτας Σ. 12(2).

dioskouroibc.gr

Σχόλια