Γ' Εθνική: Πόσοι ξένοι επιτρέπονται και πόσοι άνω των 33 ετών


Στην ΕΠΟ όλοι ασχολούνται με τις προσεχείς διοικητικές και λοιπές εξελίξεις, κι όλες οι άλλες καταστάσεις έχουν μείνει πιο πίσω. Μεταξύ αυτών και η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, για θέματα της οποίας μόνο προφορική ενημέρωση υπάρχει ως τώρα (και εκκρεμεί βέβαια η επίσημη και νεότερη, που θα είναι κι η τελική).
Μέσα σε αυτά, είναι και διαδικαστικά θέματα. Για τα οποία, ως τώρα, λέγεται ότι θα ισχύσουν τα περυσινά δεδομένα.


Και πιο συγκεκριμένα:
* Για χρησιμοποίηση ΞΕΝΩΝ (αλλοδαπών) παικτών
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση στον αγώνα επτά (7) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση στον αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Οι 4 αυτοί μπορεί να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας (δεν υπάρχει π.χ., διαχωρισμός σε κοινοτικούς ευρωπαίους και μη κοινοτικούς, κ.τ.λ.)

* Για χρησιμοποίηση παικτών με ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση στον αγώνα έως τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2016-2017 εντάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1984. Και για το προσεχές πρωτάθλημα της περιόδου 2017-2018 είναι να ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1985.

* Προπονητές – Δήλωση και ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
Όλα τα σωματεία Γ’ Εθνικής, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή – προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο. όπου υποχρεωτικά θεωρούνται για μεν, τους πρώτους Προπονητές το Δίπλωμα U.E.F.A. B’ τουλάχιστον και για τους τυχόν, Βοηθούς Προπονητές το Πιστοποιητικό U.E.F.A. Β’ τουλάχιστον, (άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών).
Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο.
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. η το αποδεικτικό υποβολής από το σύστημα TAXIS, πρέπει να κατατεθεί στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή, η νέα σύμβαση θα πρέπει να κατατίθενται στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την υπογραφή της, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.
* Γιατρός αγώνα
Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). 


Πηγή: iliaoikonomia

Σχόλια