Bike Odyssey: Ο απόλυτος ποδηλατικός αγώνας - Στην Σμίξη Γρεβενών η έναρξη την Κυριακή 18 Ιουνίου


Η μεγαλύτερη αθλητική, ποδηλατική αλλά και εξερευνητική πρόκληση ακούει στο όνομα Bike Odyssey και θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά στην πανέμορφη και επιβλητική Πίνδο από τις 18 Ιουνίου 2017 έως τις 25 Ιουνίου 2017.


Πρόκειται για έναν Cross Country ποδηλατικό αγώνα που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου και δίκαια θεωρείται, οδυσκολότερος στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως. Η έναρξη θα γίνει στο χωριό Σμίξη του Δήμου Γρεβενών και θα έχει τερματισμό στη Ναύπακτο.

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., με 25.000 μέτρα υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Ο αγώνας αποτελείται από επτά στάδια και έναν πρόλογο και έχει 8 χωριά-σταθμούς. Στον πρόλογο γίνεται αγώνας mtb και έχει σαν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του πρώτου χωριού-σταθμού. Στα υπόλοιπα στάδια έχει σαν αφετηρία την πλατεία ενός χωριού-σταθμού και τερματισμό την πλατεία του επόμενου χωριού-σταθμού.

Στο Bike Odyssey συμμετέχουν ομάδες των δύο ατόμων και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το ομορφότερο κομμάτι της άγνωστης και ανεξερεύνητης Ελλάδας και ταυτόχρονα θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε άκρως δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις.

Ειδικά για φέτος, το Bike Odyssey έχει και τέσσερις παράλληλους αγώνες προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές συμμετοχής:

3-Days North Odyssey: Τριήμερος αγώνας στις 18-20 Ιουνίου, παράλληλα με τα τρία πρώτα στάδια του οκταήμερου Bike Odyssey, με εκκίνηση  από το χωριό Σμίξη (Γρεβενά) και τερματισμό στο Νεοχώρι (Λίμνη Πλαστήρα).

1o στάδιο: Σμίξη-Μέτσοβο
2ο στάδιο: Μέτσοβο-Πύλη
3ο στάδιο: Πύλη-Νεοχώρι

3-Days South Odyssey: Τριήμερος αγώνας στις 23-25 Ιουνίου, παράλληλα με τα τρία τελευταία στάδια του οκταήμερου Bike Odyssey, με εκκίνηση  από το χωριό Κρίκελλο (Γρεβενά) και τερματισμό στη Ναύπακτο.

1o στάδιο: Κρίκελλο-Αθ. Διάκος
2ο στάδιο: Αθ. Διάκος-Άνω Χώρα
3ο στάδιο: Άνω Χώρα-Ναύπακτος

1-Day North Odyssey: Μονοήμερος αγώνας στις 18 Ιουνίου, από τη Σμίξη Γρεβενών ως το Μέτσοβο, απόστασης 70 χλμ. σε μία πανέμορφη διαδρομή και πέρασμα από τον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, γνωστό ως Βάλια Κάλντα.

1-Day South Odyssey: Αγώνας που θα καλύπτει μόνο το τελευταίο στάδιο του μεγάλου αγώνα, στις 25 Ιουνίου, από την Άνω Χώρα ως τη Ναύπακτο και διοργανώνεται μαζί με το mtbxpert.gr.

Ο αγώνας είναι open και ομαδικός (ομάδες των δύο) και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες ασχέτως ηλικίας, χωρίς να χρειάζεται δελτίο αθλητή αρκεί να γνωρίζουν ορεινή ποδηλασία / ποδηλασία δρόμου και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά (info@bikeexpert.gr) ή με φαξ (210 6613120) και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα http://www.bikeodyssey.gr ή από το κατάστημα bikeexpert, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας. Πληροφορίες και φωτογραφίες και στο www.facebook.com/BikeOdyssey.gr

Χορηγοί του Bike Odyssey είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα, το αθλητικό ποτό Powerade, τα αυτοκίνητα Mahindra, τα προϊόντα Gran Cereale, η εταιρεία ζυμαρικών Barilla, η Quality Printing Solutions, η εταιρεία κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων JustHost.gr και η Tentagon.

Σχόλια