Ματιές στο Μπάσκετ: Τα τελευταία νέα των ομάδων - Τι συμβαίνει σε Ελίμεια Διόσκουρους και Πτολεμαΐδα - Πρωταγωνιστής στις μεταγραφές ο Λασσάνης - ενισχύεται ο Ηρακλής

Ματιές στο μπάσκετ ... με τον Κώστα Μασμανίδη
Εγκαινιάζοντας αυτή τη στήλη σκοπό έχω να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος έγκυρα και έγκαιρα για το ότι συμβαίνει στο χώρο του μπασκετ.
Πρέπει όμως να μάθουμε να ακούμε την οποιανδήποτε καλόπιστη κριτική για να βελτιωνόμαστε.


Φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις ομάδες της Δ. Μακεδονίας. Η Ελίμεια δυσκολεύεται να σχηματίσει ρόστερ και ένας -  ένας από τους  στόχους της,  απομακρύνεται χωρίς να μπορεί  να αντιδράσει. Η φυγή του ταλαντούχου Βλάχου προκάλεσε μεγάλες τρικυμίες στο σύλλογο και από τότε δεν μπορεί να βρει βηματισμό.

Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκε το προπονητικό τιμ με προπονητή τον ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ και βοηθό τον έμπειρο ΠΥΡΟΒΕΤΣΗ.  Από αθλητές ανακοινωθήκαν μόνο οι Μαλούτας και ο Μακρής και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα βρεθεί ρόστερ για την Β’ εθνική και τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός φαντάζουν πολύ δύσκολα.

Οι Διόσκουροι βαδίζουν   σε αχαρτογράφητα νερά αφού αποδέσμευσαν όλο το ρόστερ -  μόνο ο Σκορδάρης  έμεινε - πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα πολύ δύσκολα θα κατέβει στο πρωτάθλημα της  Γ’ εθνικής και νομίζω αν δεν κάνουν κάποιες προσθήκες δύσκολο να κατέβει και στο Α’ τοπικό.

Νομίζω η διοίκηση των Διοσκούρων θα πρέπει με ανακοίνωση να ενημερώσει τον κόσμο για το μέλλον του συλλόγου, η σιωπή μόνο κακό κάνει.

Η Πτολεμαΐδα μια από τα ίδια,  δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια μεταγραφή ουσίας. Η προσθήκη του έμπειρου Αθανασιάδη ναι μεν πολύ καλού αθλητή αλλά σε μεγάλη ηλικία για να μπορέσει να κρατήσει την θέση του βασικού σέντερ. Οι στόχοι που ακουστήκαν πιο πολύ για λόγους εντυπώσεων παρά ουσίας ήταν μια και τόσο μεγάλοι παίχτες χωρίς δυνατό ρόστερ δεν θα πουν ναι.

Η άποψη μου είναι  ότι και οι 3 ομάδες του νομού πολύ δύσκολα θα κατέβουν στα πρωταθλήματα που μετέχουν  και αν κατέβουν θα είναι πολύ εύκολη λεία για όλους.

Τα Γρεβενά μετά την αποχώρηση του Γιάννη Χασιώτη, προπονητής στο σύλλογο  είναι ο Πέτρος Μουρουζίδης ενώ  ανανέωσε ο Μιχαηλίδης.  Περιμένουν το οκ από τον Κοττά και είναι σε αναζήτηση ενός έμπειρου play maker.  

Στο τοπικά την παράσταση κλέβει ο Λασσάνης με τις πολύ καλές προσθήκες,  με κορυφαία την μεταγραφή του Τηλέμαχου Καρανώτα.
Επίσης απέκτησε τον  Ευαγγελόπουλο  από τα Πεύκα, τον Ζιάμπα,  ενός ταλαντούχου νεαρού  αθλητή πολλά υποσχόμενο,  επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια ο Μελαχρινός  και σήμερα που μιλάμε έκλεισαν Τσαμπούρης και Δημόπουλος (επιστρέφει στο Λασσάνη μετά από 15 χρόνια).
Τέλος αποκτήθηκε και ο νεαρός Μαδίκας ο οποίος μπορούμε να πούμε επιστρέφει αφού φόρεσε την φανέλα του συλλόγου πριν μερικά χρόνια.
Δεν αποκλείεται να ακουστεί μεγάλο ή μεγάλα ηχηρά ονόματα  που θα αλλάξουν τα δεδομένα του μπασκετικού γίγνεσθαι ας περιμένουμε λοιπόν.

Ο Ηρακλής απέκτησε τον Δ. Μάστορα από τον Λασσάνη και ανανέωσε ο Καραμήτσος.
Στη Σιάτιστα μάλλον επιστρέφει ο έμπειρος Τσιαούσης τίποτε άλλο δεν ακούστηκε για κάποιες κινήσεις στο Α’ τοπικό.

Θα πω δυο λόγια και για το πανελλήνιο νεανίδων που εκεί κυριαρχεί ο Πρωτέας Βούλας που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί στο πρωτάθλημα αυτό και κατά δεύτερο λόγο ο Άρης και ο Παναθηναϊκός.
Η Πτολεμαΐδα μακριά από την τριάδα αλλά ανώτερη από τον Πελασγό και τον Ηρόδοτο πάλεψε με τον Παναθηναϊκό να μπει στα μετάλλια αλλά η διαφορά ήταν τεράστια κι έτσι έμεινε εκτός μεταλλίων.


Η στήλη θα σας ενημερώνει για ότι προκύπτει από εδώ και πέρα.


Σχόλια

  1. Κάλη αρχή και κάλη ενημέρωση. Μια μικρή παρατήρηση θα κάνω που με ξένισε λίγο. Θα ήθελα οι ομάδες τις Πτολεμαϊδας να αναφέρονται με ολόκληρο το όνομά τους (Αρίων, Φοίνικας, Ελπίδα), όπως Λασσάνη, Ηρακλής κτλ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.