Α.Γ.Σ. Βυζαντινός Αετός: Ίδρυση ερασιτεχνικού τμήματος


Η ακαδημία ποδοσφαίρου Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ, τηρώντας πιστά τον προ πενταετίας προγραμματισμό της, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση ερασιτεχνικού τμήματος για γεννηθέντες 2002 και μεγαλύτερους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018. 

Ο σωστός προγραμματισμός, η εργατικότητα προπονητών και διοικούντων της ακαδημίας η ποιότητα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων αλλά και η προσήλωση στον στόχο,  οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας. 

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να επανδρώσουμε το νεοϊδρυθέν ερασιτεχνικό μας τμήμα με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τη φιλοσοφία της ακαδημίας μας και είναι σε θέση να στηρίξουν το γενικό μας πλάνο. 

Ένα γενικό πλάνο που ξεκινάει από το στόχο που έχουμε θέσει εκ των προτέρων και δεν είναι άλλος από τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και την απόκτηση ηθικών αξιών. Είναι αδιανόητο να ακούς από ανθρώπους του ποδοσφαίρου να θέτουν ως στόχο μιας ακαδημίας την εκμάθηση του ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι η διδασκαλία και η εκμάθηση του ποδοσφαίρου είναι το ΜΕΣΟ που θα μας οδηγήσει στον στόχο.

Πιστεύουμε ότι πολλές ακαδημίες ρίχνουν μεγάλη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες στοχεύοντας στη δημιουργία πρόσκαιρα δυνατών ομάδων με ευφυή ποδοσφαιρικά συστήματα και αυτοματοποίηση θέσεων. Στις μικρές ηλικίες ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αποκτήσει μια μεγάλη γκάμα κινήσεων και εμπειριών κάτι που δε μπορεί να συμβεί παίζοντας σε μια και μόνο θέση όπως άλλωστε επιβάλει ο «πρωταθλητισμός». 

Από την άλλη, η πρόωρη εξειδίκευση, είναι αυτή που οδηγεί σε πρόσκαιρα δυνατές ομάδες καταδικάζοντας τους ποδοσφαιριστές σε περιορισμένο αριθμό κινήσεων. Παρατηρείται δε το φαινόμενο λιγότερης δουλειάς στις μεγαλύτερες ηλικίες από «παλαίμαχους» 15 χρονους που κουρασμένοι πλέον από τα πολλά παιχνίδια, την πίεση του μπαμπά και την απαίτηση  για κύπελλα στην ηλικία των………… 7 και 8 χρόνων η ακόμα και το φαινόμενο της απόσυρσης και της ενασχόλησης με όχι και τόσο υγιεινές συνήθειες. 

Η ηλικία των 15 - 18 χρόνων είναι αυτή στην οποία ο αθλητής πρέπει να δουλέψει περισσότερο, να ολοκληρωθεί η εξειδίκευσή του σε κάποιες θέσεις μέσα από ομαδική αλλά και ατομική προπόνηση, να του δοθούν νέα κίνητρα και να ενισχυθεί η εσωτερική του παρακίνηση για κάτι καλύτερο.

Οι προπονήσεις του ερασιτεχνικού μας τμήματος όπως και αυτών του παιδικού (γεννηθέντες 2003-2004) και προπαιδικού (γεννηθέντες 2005-2006) θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9:00 το πρωί στο στάδιο της Πτολεμαΐδας (δίπλα στο κολυμβητήριο). 

Σχόλια