ΕΠΣ Καστοριάς: Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με την παρουσία γιατρού

Σχετικά με το έγγραφο της ΕΠΟ  συμπλήρωση άρθρου 16 παρ. 2. που εστάλη στις Ενώσεις για την παρουσία των γιατρών στα γήπεδα, η Ε.Ε της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ διευκρινίζει ότι, προτεραιότητα μας είναι και παραμένει όλοι οι αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος να διεξάγονται με την παρουσία γιατρού, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ όταν  υπάρχει  επάρκεια ιατρών,  σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης 2017-2018, 

 Ωστόσο έχει προγραμματιστεί σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κο. Λάζαρο Παπαδόπουλο προκειμένου να μας  γνωστοποιηθεί η επάρκεια ιατρών τις ώρες των αγώνων για να βρούμε λύση γύρω από την παρουσία ιατρού, πιστοποιημένου  νοσηλευτικού προσωπικού, ή πιστοποιημένους διασώστες στα γήπεδα.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει:
α) Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

β) Να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ) Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών, διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

δ) Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στη γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, αλλιώς ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Σχόλια