«Αθλητικές ματιές»…με τον Κώστα Μάρκου


Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις για τη συνένωση των αθλητικών συλλόγων στίβου Γυμναστικής Ένωσης και Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών.
Επιτέλους αν αυτό λάβει σάρκα και οστά θα βοηθήσει τόσο τους αθλητές όσο και την εξέλιξη του αθλητισμού στην πόλη μας. Είναι μια κίνηση η οποία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό αφού έχει αποδειχθεί ότι η λειτουργία πολλών συλλογών δεν ωφελεί πουθενά. Μακάρι το παράδειγμα των  δυο συλλόγων, αν αυτό υλοποιηθεί, να το ακολουθήσουν και  οι υπόλοιποι σύλλογοι-φορείς κλπ. του τόπου προεξαρχόντων των πολιτικών. Αυτοί θα πρέπει κάποτε να συνεννοηθούν για το καλό του τόπου.

Φθίνουσα πορεία ακολουθεί το Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο, οι ομάδες κάθε χρόνο μειώνονται, το δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας επηρεάζει και το ποδόσφαιρο και 100 ποδοσφαιριστές του Νομού μας αγωνίζονται στο Νομό Κοζάνης. Δε βλέπουμε όμως κάποια κίνηση από την ΕΠΣ Γρεβενών, είναι θέμα χρόνου η διάλυση της ΕΠΣ Γρεβενών και η ένταξη των ομάδων της στην ΕΠΣ Κοζάνης.
Η Ευφορία που επικράτησε μετά την αλλαγή στα διοικητικά της ΕΠΣ δε φαίνεται να συμβαδίζει με την εικόνα στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου φαίνεται πως οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ήδη η Κιβωτός δήλωσε συμμετοχή στο Β’ Τοπικό και όχι στην πρώτη κατηγορία.

Ο Πυρσός βρίσκεται σε πλήρη απραξία αφού δε δήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και με τους λιγοστούς παράγοντες, που έχουν απομείνει στη Διοίκηση, να παραμένουν ακλόνητοι χωρίς να αντιλαμβάνονται πως διοικούν ένα ιστορικό σωματείο. Για τη νέα χρονιά έχουν ρίξει το βάρος στις ακαδημίες ευελπιστώντας να αναδείξουν ταλέντα και σε βάθος πενταετίας να εκτοξεύσουν τον Πυρσό στα ύψη.

Τη ζωή του έχασε προχτές ένας 30χρονος ποδοσφαιριστής στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι αυτό που τονίζουμε συνέχεια ότι οι ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη της προετοιμάσεις να υποβάλλονται σε καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις. Αμφιβάλλουμε αν μια ή δύο ομάδες των Γρεβενών υποβάλλουν τους ποδοσφαιριστές τους τις απαραίτητες εξετάσεις. Εδώ η ΕΠΣ πρέπει να επιβάλει τις ιατρικές εξετάσεις ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα.

Δραστικές είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου στην προσπάθεια που κάνει να τονώσει τον αθλητισμό της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα, πρέπει όμως να ολοκληρωθεί το ταρτάν στο ΔΑΚ.
Σε περιπέτειες διαβάζουμε ότι μπαίνει ο Παναθηναϊκός μετά τη αποχώρηση του κ.Αλαφούζου, όλοι θα θυμόμαστε που οι φίλαθλοι πριν λίγα χρόνια βρίζανε το Βαρδινογιάννη τον οποίο αποκαλούσαν «Καβουρογιάννη». Βλέπουμε να κάνει την επανεμφάνισή του ο Τσάκας….

Ακόμα μια βράβευση για τον προπονητή Οράσιο Μοράλες ο οποίος πέρασε από την πόλη μας με επιτυχία στην τεχνική ηγεσία του Μεγάλου Αλέξανδρου,  προχτές βραβεύτηκε από την ομάδα της ΠΟΕ Ελασσόνας για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.



Περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητης αναλαμβάνει ο Γιώργος Μέμτσας. Σε δηλώσεις στο e-Grevena Portal τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για το Γρεβενιώτικο βόλεϊ και το Γυμναστικό Σύλλογο η τοποθέτησή μου στη θέση αυτή»
Τέλος, βασικός αγωνίστηκε στον προχθεσινό  παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ – Λάμια (2-0) ο Αλέξης Καραγιάννης, με καλή παρουσία, δείχνοντας έτσι στον προπονητή του κ. Μπάμπη Τενέ ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύσει στον επιθετικό τομέα.

Κώστας Μάρκου



Σχόλια