1ο τουρνουά ποδοσφαίρου ΦΣ Κοζάνης "Παίζουμε μπάλα ...αγαπάμε το ποδόσφαιρο!!!" | φωτο

Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο τουρνουά του ΦΣ Κοζάνης  "Παίζουμε μπάλα ...αγαπάμε το ποδόσφαιρο!!!" 
Ακαδημίες από το Νομό Κοζάνης από των όμορων Νομών αλλά και από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρόν!  
Επίτιμος καλεσμένος του προέδρου της Κοζάνης, Αγάπιου Γαβριηλίδη, ο παλαίμαχος  τερματοφύλακας Γιώργος Μύρτσος!   


Ποιος είναι ο Γιώργος Μύρτσος
Ο Γιώργος Μύρτσος (γεν. Καλαμαριά 11 Δεκεμβρίου 1964, ύψος 1,84 μ.) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίζονταν στη θέση του τερματοφύλακα και νυν παραγωγός αθλητικών ραδιοφωνικών εκπομπών. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε ηλικία 18 ετών, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής, την περίοδο 1982-83. Στην ομάδα της Καλαμαριάς παρέμεινε έως και τη σεζόν 1986-87, συμπληρώνοντας μόλις 15 συμμετοχές στην Α’ Εθνική.

Στη συνέχεια αγωνίσθηκε στην ομάδα της γενέτειράς του (Π.Σ. Καλαμάτα) αλλά και στο σύλλογο του Α.Π.Σ. Πάτρα, από τον οποίο μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1990 στην Παναχαϊκή, επιστρέφοντας πανηγυρικά στη μεγάλη κατηγορία.

Την τετραετία 1991-1994 έλαβε μέρος σε 102 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος , της πρώτης εθνικής κατηγορίας της Ελλάδας (Ολυμπιακό και Ξάνθη). Παράλληλα, κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα, όπου το μέλλον του διαγραφόταν λαμπρό, κάτι για το οποίο διακόπηκε άδοξα ολοκληρώνοντας τη σημαντική μέχρι τότε καριέρα του, καθώς διέθετε μεγάλα προσόντα και αποχώρησε οριστικά από την ενεργό δράση σε ηλικία 30 ετών.

Το στυλ του Μύρτσου, θύμιζε σε πολλούς κάτι απ’ το μεγάλο Παναγιώτη Κελεσίδη. «Αέραααα» και όποιον πάρει ο χάρος στις εξόδους, έπαιρνε κυριολεκτικά παραμάζωμα όποιον έμπαινε στο διάβα του. Δε κώλωνε να πέσει πουθενά και να βάλει τα πόδια του, τα χέρια του και το κεφάλι του στη φωτιά!

Συνοπτικά που  αγωνίστηκε ο Μίρτσος
Απόλλων Καλαμαριάς                  
Καλαμάτα  
                    
Α.Π.Σ. Πάτρα                    
Παναχαϊκή                        
Ιωνικό
Ολυμπιακός Πειραιώς                  
Ξάνθη   




Σχόλια