Κυριάκος Κιβρακίδης: Ο σταρ με το... ποδήλατο

 Το pagenews.gr παρουσιάζει την ιστορία του Κυριάκου Κιβρακίδη, του 25χρονου δεξιού μπακ που "εκτέλεσε" τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι "Γερμανοί" γονείς του, η ατάκα "παρ' τον χθες" του Διευθυντή Ακαδημιών του Ατρόμητου, η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό που στράβωσε την τελευταία στιγμή και το ποδήλατο με το οποίο κυκλοφορούσε στο Μπουρνάζι.

Στις 29 Ιουνίου του 2016 ο μάνατζερ του Κυριάκου Κιβρακίδη περνά το κατώφλι των γραφείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" έχουν ήδη καταθέσει πρόταση ύψους 170.000 ευρώ στον Ατρόμητο για τον νεαρό δεξιό μπακ, ενώ μέσα σ' αυτή βάζουν και μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

Ο παίκτης παίρνει άδεια από το στρατόπεδο, όπου εκείνη την περίοδο εκτίει τη στρατιωτική του θητεία. Στο τηλέφωνο του λένε πως είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η δουλειά... στραβώνει την τελευταία στιγμή. Ο Ατρόμητος απορρίπτει την πρόταση του Παναθηναϊκού, αφού δεν τον καλύπτει οικονομικά, άλλες προτάσεις για εκείνον δεν υπάρχουν και ο Κιβρακίδης μένει στο Περιστέρι και δηλώνει αφοσιωμένος στην ομάδα του.

Άλλωστε, αυτή η ομάδα, ο Ατρόμητος, είναι εκείνη που τον ανακάλυψε, που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να γίνει... στόχος μεγάλων συλλόγων. 



"Γιώργο πάρ' τον... χθες"

Παιδί μεταναστών της Γερμανίας, ο Κιβρακίδης ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, δούλεψε πολύ και ήταν τυχερός γιατί απ' τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας βρήκε ανθρώπους που τον πίστεψαν πολύ.



Ξεκίνησε να αγωνίζεται στους Ακρίτες Κοζάνης, σε ηλικία 11 ετών. Ακολούθησαν ο Εθνικός Βατερού, η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, ο Ηρακλής και ο Αιγινιακός. Ο μικρός Κυριάκος κυνηγούσε το όνειρο του ποδοσφαίρου, την ώρα που οι γονείς του ζούσαν στη Γερμανία.


Η πρώτη επαφή με τον Ατρόμητο χρονολογείται περίπου πριν από τέσσερα χρόνια. Κοντά στα Χριστούγεννα του 2013, όταν στον πάγκο των Περιστεριωτών βρισκόταν ο νυν προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος. Ο Τεχνικός Διευθυντής Υποδομών της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου, ο οποίος έχει "ανακαλύψει" ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα, ήταν αυτός που... ανακάλυψε και τον Κιβρακίδη.



Ο Αποστόλου είχε πάει στο Αιγίνιο για να δει ένα ματς του Αιγινιακού με τη Ζάκυνθο κι εκεί ανακάλυψε τον Κιβρακίδη. Δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα ημίχρονο για να αποφανθεί. Στο ημίχρονο του αγώνα θα πάρει τηλέφωνο τον Παράσχο και θα του πει: "Υπάρχει ένα δεξί μπακ, Κυριάκος Κιβρακίδης. Παίζει στον Αιγινιακό. Γιώργο, Πάρ' τον... χθες". Ο Παράσχος έκανε δεκτή την εισήγηση του Αποστόλου, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, Γιάννη Αγγελόπουλος, προχώρησε την υπόθεση και περίπου ένα μήνα μετά ο Κυριάκος Κιβρακίδης γινόταν και επίσημα παίκτης του Ατρόμητου, έναντι 30.000 ευρώ. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι.



Η υπομονή και η καθιέρωση

Στον Ατρόμητο εκείνης της περιόδου τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα ήταν για τον Κιβρακίδη, καθώς στη θέση του (δεξί μπακ) υπήρχε ο έμπειρος Βαγγέλης Νάστος, ο πολλά υποσχόμενος Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος αλλά και ο Σωκράτης Φυτανίδης που συχνά ο Γιώργος Παράσχος τον επιστράτευε να βοηθήσει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το ντεμπούτο του στον Ατρόμητο συνοδεύτηκε με μια μεγάλη εμφάνιση της ομάδας, στο 4-0 επί του Πανιωνίου στο Περιστέρι. Ο Κιβρακίδης έπαιξε τα πρώτα του 6 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα, μπαίνοντας στη θέση του Μπρίτο στο 84'. Στις 6 Απριλίου του 2014, πήρε εκ νέου τη θέση του Μπρίτο στο 90΄ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, όπου ο Ατρόμητος γνώρισε την ήττα με 2-0.

Το Σεπτέμβρη του 2014 ο Γιώργος Παράσχος αποχώρησε από τον πάγκο του Ατρομήτου και τη θέση του πήρε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος δειλά δειλά άρχισε να του δίνει ευκαιρίες αρχής γενομένης από ένα ματς με τον Εργοτέλη στο Περιστέρι. Από εκείνο το ματς και μετά ο Κιβρακίδης κέρδισε με το σπαθί του την φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας του «αστεριού». 

 

Άλλοι με... φεράρι, εκείνος με ποδήλατο

Ο Κιβρακίδης δεν είχε ποτέ την τυπική εικόνα του ποδοσφαιριστή, όπως τον έχουμε στο μυαλό μας. Ταπεινό παιδί, "με χαρακτήρα κοριτσιού", όπως λένε άνθρωποι που τον ζουν στον Ατρόμητο όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφορούσε στο Περιστέρι και στο Μπουρνάζι, όπου και έμενε τα πρώτα χρόνια, ξεχώριζε από τους συναδέλφους του.

Την ώρα που πολλοί σκέφονται ένα συμβόλαιο και μαζί ένα αυτοκίνητο τύπου... φεράρι, ο Κιβρακίδης έκανε βόλτες - και πήγαινε και στην προπόνηση - με ένα ποδήλατο. 

«Το ποδήλατο με κάνει να χαλαρώνω,να ξεχνιέμαι αλλά ταυτόχρονα με βοηθάει στο να κάνω τις δουλειές για το σπίτι! Παράλληλα με γυμνάζει κιόλας. Κάνω πάντως πολύ κοντινές αποστάσεις γιατί ο προπονητής μας δεν με αφήνει. Οδηγώ φυσικά με πολύ μεγάλη προσοχή. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι υποστηρικτές του ποδηλάτου», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

"Δεν βιάζομαι, θα έρθει και η μεταγραφή"

Πριν από 17 μήνες είχε φτάσει μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα, διαβάζει και ακούει πως και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες τον έχουν τσεκάρει κατά καιρούς. Ο ίδιος δεν βιάζεται για τη μεταγραφή.


"Κάθε ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται διαφορετικά τέτοιου είδους υποθέσεις. Μπορεί να γίνει τώρα, μπορεί να γίνει αργότερα. Εγώ δεν επηρεάστηκα. Μπορεί στην αρχή να σε ενοχλεί, αλλά αν έχεις την προσωπικότητα κοιτάς την ομάδα σου και το γεγονός πως ανανέωσες πρόσφατα το συμβόλαιό σου και προχωράς για το καλύτερο. Αν δεν γίνεται τώρα, θα γίνει μετά".


Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος


Σχόλια