Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Κοζάνη – Ακρίτες Κοζάνης 4-2 | φωτο - βίντεο


Δύσκολη νίκη απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα των Ακριτών πήρε η Κοζάνη στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.



Το παιχνίδι έγινε στην Καλαμιά καθώς η τοπική ΑΕΚ δέχθηκε να παραχωρήσει το γήπεδο της στην Κοζάνη έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το ΔΑΚ Κοζάνης μετά τις τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις. 


Πέρα από την παραχώρηση του γηπέδου οι άνθρωποι της Καλαμιάς αποδείχθηκαν και άξιοι οικοδεσπότες καθώς φιλοξένησαν άριστα και τις δύο ομάδες και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο πολύ καλός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Καλαμιάς βοήθησε στο να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τους Ακρίτες να ισοφαρίζουν δύο φορές αλλά τελικά την Κοζάνη να παίρνει την νίκη με 4-2. 


Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη είχε την υπεροχή στο πρώτο μισάωρο κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Δούμα στο 10' (τετ-α-τετ απέκρουσε με τα πόδια ο Λαφατζής), Κοτταρίδη και Κοτζατίσογλου στο 17' (διπλή ευκαιρία) και Τραυλό στο 27' (φάουλ στο δοκάρι).

Στο 33' η Κοζάνη κατάφερε να προηγηθεί μετά από μπάσιμο από δεξιά του Νίκου Τραυλού και σούτ με το δεξί. Ευθύνη στο γκολ φέρνει ο τερματοφύλακας των Ακριτών που άφησε αφύλαχτη την κλειστή του γωνία ίσως νομίζοντας ότι ο Τραυλός θα σεντράρει.

Αμέσως μετά το γκολ της Κοζάνης οι Ακρίτες πήραν αυτοί την πρωτοβουλία κι αφού ζήτησαν ένα πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Λιθοξόπουλου στον Τζουρμανά στο 37', ισοφάρισαν στο 40' με διαγώνιο σουτ του Γιάννη Μαργαρώνη μετά από πάσα του Παπαδόπουλου.

Το ημίχρονο τελείωσε με μία καλή ευκαιρία της Κοζάνης όταν σε κεφαλιά του Πουτογλίδη ο Κουλουκίδης απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. 


Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα ενώ οι Ακρίτες πρόσεξαν την άμυνα τους και προσπάθησαν να αντεπιτεθούν.

Στο 70' η Κοζάνη έκανε το 2-1 με μακρινό φάουλ του Τραυλού το οποίο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ο τερματοφύλακας Λαφατζής.

Δύο λεπτά αργότερα (72') οι Ακρίτες ισοφάρισαν για δεύτερη φορά μετά από κάθετη πάσα του Τζουρμανά στον Γιώργο Χαραλαμπίδη που πλάσαρε τον Κοκκινίδη για το 2-2.

Στο 76' η Κοζάνη έκανε το 3-2 μετά από σέντρα του Τραυλού και καρφωτή κεφαλιά του Ηλία Τσικόπουλου ενώ ο Λαφατζής και πάλι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα η οποία πέρασε την γραμμή πριν την απομακρύνει. 

Οι Ακρίτες, μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, φάνηκαν ότι δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να ξανα-απειλήσουν και στο τελευταίο τέταρτο η Κοζάνη είχε τον έλεγχο.

Στις καθυστερήσεις (92') ο Παναγιώτης Μαλούτας γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια σφραγίζοντας την νίκη της ομάδας του με ωραίο διαγώνιο πλασέ μετά από εξίσου ωραία πάσα του Αποστολίδη στον κενό χώρο.

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Κοκκινίδης, Τρομπούκης, Λιθοξόπουλος (46' Καραγιάννης), Κιοσκερίδης (82' Γ. Κοτταρίδης), Πουλατσόγλου, Ηλ. Τσικόπουλος, Σ. Κοτταρίδης, Κοτζατίσογλου, Πουτογλίδης (58' Μαλούτας), Τραυλός, Δούμας (80' Αποστολίδης).

ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λεωνίδας Μαγκάκης): Λαφατζής, Χαραλαμπίδης, Μαργαρώνης (62' Ζουπάνι), Τζουρμανάς, Ιω. Παπαδόπουλος, Καζαντσίδης (79' Κουτζιακουτζίδης), Χαριτωνίδης, Μούχας, Κουλουκίδης, Ελευθεριάδης (92' Μανιόπουλος), Βοριαζίδης (70' Κούτζια).

Διαιτητής: Πανυτσίδης.
Βοηθοί: Βογδόπουλος, Πραχάλης.


Σχόλια