Κύπελλο Ημιτελικός: Μακεδονικός Σιάτιστας - Κοζάνη 0-2 | φωτο - βίντεο


Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2017-18 πήρε η Κοζάνη που νίκησε με 0-2 μέσα στην Σιάτιστα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης.




Η νίκη της Κοζάνης ήταν απόλυτα δίκαιη καθώς η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους. 

Ο Μακεδονικός ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς τέσσερεις βασικούς παίκτες καθώς έμειναν στον πάγκο οι Ταφαρλής, Κ. Στεργίου, Χ. Μπατσής και Ι. Τσιούκρας ενώ τραυματίας από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με το Βελβεντό ήταν ο Δονούλης. 

Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα, με κάποιες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και τον διαιτητή να αναγκάζεται να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες αλλά και μία κόκκινη. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την κατοχή και τις φάσεις, αντίθετα ο Μακεδονικός δεν απείλησε καθόλου.


Στο 30' δυνατό πλάγιο του Λιθοξόπουλου, κοντινή κεφαλιά του Πουτογλίδη απέκρουσε σωτήρια εξ' επαφής σε κόρνερ ο Ζιάρας.

Στο 32' κόρνερ του Τραυλού, κεφαλιά του Πουλατσόγλου μόλις άουτ. 

Η Κοζάνη προηγήθηκε με 0-1 στο 34' όταν μετά από σέντρα του Ποσινακίδη ο Μαλούτας, στην προσπάθεια του να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και στην επαναφορά ο Σάββας Κοτταρίδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. 

Στο 40' ο Σ. Κοτταρίδης από καλή θέση σούταρε άτσαλα άουτ. 


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο προπονητής του Μακεδονικού έριξε στο παιχνίδι τους Ταφαρλή και Κ. Στεργίου αλλά μέσα σε τρία λεπτά (48') η Κοζάνη σημείωσε το δεύτερο τέρμα της, "ξεφουσκώνοντας" έτσι τις προθέσεις των γηπεδούχων να πιέσουν από την αρχή. 

Το γκολ σημειώθηκε όταν μετά από νέο δυνατό πλάγιο του Λιθοξόπουλου ο Ζιάρας έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μαλούτας προσπάθησε να απομακρύνει αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ηλία Ποσινακίδη που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Στη συνέχεια ο Μακεδονικός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η μόνη φάση που δημιούργησε ήταν ένα δυνατό σουτ του Κεϊσογλου στο 55' που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Από κει και πέρα η Κοζάνη, προσέχοντας περισσότερο την άμυνα της, κράτησε εύκολα το προβάδισμα που της δίνουν τα δύο εκτός έδρας γκολ (που μετράνε διπλά) εν όψει της ρεβάνς που θα γίνει το 2018.



Στο 80' αποβλήθηκε ο Τσακνάκης του Μακεδονικού με απ' ευθείας κόκκινη καθώς κλώτσησε αντίπαλο εκτός φάσης. Η τιμωρία σε ανάλογες περιπτώσεις είναι τρεις αγωνιστικές και λογικά ο επιθετικός του Μακεδονικού θα χάσει εκτός από τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τους Ακρίτες και τον σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος  στην Κοζάνη την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ (Στράτος Καραμπατζάκης): Ζιάρας, Μούστα, Μαλούτας, Καλπακίδης (58’ Μπόζιαρης), Αλιατίδης (72’ X. Μπατσής), Χαντάβας, Ζαγκουντίνος (46’ K. Στεργίου), Τσακνάκης, Μπζιώτης (46’ Ταφαρλής), X. Τσιούκρας, Κεΐσογλου.



KOZANH (Βασίλης Παπαδόπουλος) Κοκκινίδης, Τρομπούκης (92’ Γ. Κοτταρίδης), Ηλ. Ποσινακίδης (81’ Αποστολίδης), Λιθοξόπουλος, Πουλατσόγλου, Ηλ. Τσικόπουλος, Κοτζατίσογλου (90’ Καραγιάννης), Κοτταρίδης, Πουτογλίδης (87’ Μαλούτας), Τραυλός, Δούμας

Διαιτητής: Καρατέρπος.
Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Χ. Παπαδόπουλος.




Σχόλια