«Η ανθρωπιά θα νικήσει» – Ο χώρος του αθλητισμού κοντά στον μικρό Αλέξανδρο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο 12ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η Κοζάνη αυτές τις ημέρες είναι στο πόδι για να σώσει ένα 12χρονο παιδί, μια εκστρατεία που ξεκίνησε από πολίτες για να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας του μικρού Αλέξανδρου στο νοσοκομείο που πρέπει να μεταβεί στην Αμερική, αφού διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου (οστεοσάρκωμα).



Η ΕΠΣ Κοζάνης, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, ο ΟΑΠΝ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, προχωρούν σε μια ανοιχτή εκδήλωση συμπαράστασης στον 12χρονο μαθητή, με σκοπό να συγκεντρωθεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία και αποθεραπεία του.


«Ευτυχώς ακόμη υπάρχει ανθρωπιά δείχνουμε ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι όπου μας έχουν ανάγκη. Όλη η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κοζάνης με τη συνεργασία του ΟΑΠΝ. Είπαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον μικρό που είναι και αθλητής της ΑΕ Κοζάνης. Αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, σε όλο το νομό, από Βόιο μέχρι Ελλήσποντο, όλα τα έσοδα (ρευστό που θα δοθεί την Τρίτη το πρωί στης ΕΠΣ) για να σταλεί στον πατέρα απευθείας . Επίσης, στο ποσό αυτό συμβάλει και η ίδια η ΕΠΣ με δικό της ποσό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο Γιώργος Κατσίκας, αθλητικογράφος και πρόεδρος του Μακεδονικού Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 11π.μ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την Κυριακή 21 του μήνα θα γίνει η μεγάλη συνάντηση .  Θα δώσουν το παρόν αθλητές όλων των ακαδημιών και των αθλητικών σωματείων , καθώς και γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών, προπονητών, αλλά και καλλιτέχνες (Ηθοποιοί, τραγουδιστές) που θα φωτογραφηθούν με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών. Το ποσό της μετάβασης , της εγχείρησης αλλά και της αποκατάστασης είναι υπέρογκο και δυσβάσταχτο για τους γονείς  Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν κουμπαράδες για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσουν ότι μπορούν από το υστέρημά τους, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, είπε ο κ. Κατσίκας. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν μεγάλοι αθλητές από την εθνική Ελλάδος του 2004, όπως ο Ζαγοράκης, ο Χαριστέας και άλλοι, ώστε με την παρουσία τους και μόνο να καλέσουν τον κόσμο!  Επίσης, σημείωσε πως τη Δευτέρα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του Νομού θα κάνουν  ένα φιλικό στο ΔΑΚ ώστε ο κόσμος που θα έρθει να συνδράμει στο τουρνουά. Επίσης, γίνονται κινήσεις ώστε μέσα από άλλα τουρνουά να ενισχυθεί η οικογένεια. Παρόμοιες δράσεις γίνονται και από τον Ιατρικό σύλλογο, που συντονίζει τις δράσεις.



Ο πατέρας του παιδιού και η οικογένεια αισιοδοξεί για αυτό και αποφάσισαν να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει στην Αμερική, ώστε να βρεθεί μια λύση. Το πολύ μέχρι τις 28/1 πρέπει να αναχωρήσουν, ενώ ήδη συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί χρόνος αποθεραπείας και το ποσό μπορεί να αγγίξει και τις 600.000 ευρώ. «Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και βλέπουμε την αλληλεγγύη της Κοζάνης , όλου του Νομού. Ο κόσμος δείχνει την ανθρωπιά του σε κάθε περίπτωση που δημοσιοποιείται. Η ανθρωπιά μας σώζει», είπε ο κ. Κατσίκας.

δείτε πληροφορίες στο γκρουπ στο facebook  https://www.facebook.com/events/180503125874484/

 prlogos.gr 

Σχόλια