Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Εθνικός Βατερού - Αλιάκμων Αιανής 1-3 | φωτο - βίντεο



Σημαντική νίκη με 1-3, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε ο Αλιάκμωνας Αιανής στο Βατερό στο εξ΄αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας.


Με την νίκη της αυτή η Αιανή έφτασε τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας στους 19 βαθμούς, ακριβώς πάνω στην γραμμή του υποβιβασμού, προτελευταίοι έμειναν οι Ακρίτες με 17, ενώ στην τελευταία θέση με 1 βαθμό παρέμεινε η Δόξα Λευκόβρυσης που έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία εδώ και καιρό. 


Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες μικροευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Σακαλή στο 20' που σούταρε άουτ από καλή θέση.


Ο Εθνικός πήρε το προβάδισμα στο 42' όταν μετά από μακρινό φάουλ-γέμισμα του Λαζαρίδη ο Κουρτίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή κι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Γοδενόπουλου να αποκρούσει πριν αυτή περάσει την γραμμή. 



Η είσοδος των αδελφών Βοριαζίδη στο ημίχρονο έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα της Αιανής που πήρε τον έλεγχο του αγώνα, σημείωσε τρία γκολ, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες και πήρε απόλυτα δίκαια την νίκη. 


Αντίθετα ο Εθνικός στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να μην έχει δυνάμεις, δεν μπόρεσε να απειλήσει την Αιανή και μοιραία έχασε, μπαίνοντας σε περιπέτειες καθώς έμεινε στους 22 βαθμούς. 3 βαθμούς πάνω από τη γραμμή.


Στο 47' φάουλ-σέντρα του Β. Βάσσου, ο Γ. Βοριαζίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Κεντεποζίδης απέκρουσε αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλλα κι ο Χρήστος Βοριαζίδης εξ' επαφής την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. 


Στο 53' δυνατό φάουλ του Β. Βάσσου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού. 


Στο 79' ο νεοαποκτηθείς τον Ιανουάριο Θανάσης Γκριτζάλας μπήκε με ταχύτητα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Κεντεποζίδη για το 1-2.


Στο 81' μακρινή μπαλιά του Ζ. Βάσσου στον Χρήστο Βοριαζίδη που έφυγε γρήγορα, ξεπέρασε το τάκλιν του τελευταίου αμυντικού, κέρδισε την κόντρα από τον εξερχόμενο Κεντεποζίδη και σε κενή εστία έκανε το 1-3. 


Στα τελευταία λεπτά ο Εθνικός πέρασε μπροστά με αποτέλεσμα η Αιανή να χάσει άλλες τρείς καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, όλες με τον Χρήστο Βοριαζίδη πού ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα του Βατερού με την ταχύτητα του, πρώτα στο 85' (σουτ μόλις άουτ), μετά στο 89' (κεφαλιά απέκρουσε δύσκολα ο Κεντεποζίδης) και τέλος στο 94' στην τελευταία φάση του αγώνα (τετ-α-τετ απέκρουσε δύο φορές ο Κεντεποζίδης). 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ (Θεόφιλος Παπαδόπουλος): Κεντεποζίδης, Τοπαλίδης, Καλτσούνης, Πολυχρονιάδης, Κίλης, Λαζαρίδης, Σακαλής, Λεωνιδάκης, Χρήστου, Κουρτίδης, Αποστολόπουλος (45’ Παυλίδης, 73’ Γεωργιάδης).

ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΙΑΝΗΣ (Δημήτρης Κουτσώνας): Τζέλλος, Τσιόρκας (75’ Γκουλιάφας), Μαρούδης, Κουσίδης, Πελέκας (46' Χρ. Βοριαζίδης), Β. Βάσσος, Κουτσογεωργόπουλος, Χατζηζήσης (46' Γ. Βοριαζίδης), Γοδενόπουλος, Γκριτζάλας (82' Κοντός), Ζ. Βάσσος.

Διαιτητής: Ζούγρας.
Βοηθοί: Σύκος, Σπέντζας.

Ρεπορτάζ  


Σχόλια