Γιώργος Κατσίκας: Ε νισάφι πια !!!

 
Χωρίς πλάκα τώρα.
Αντί να κοιτάξουμε την ουσία με το χθεσινό άτυχο περιστατικό του νεαρού σε παιχνίδι πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης που δεν είναι άλλη από το πώς θα θωρακίσουμε ακόμα πιο πολύ τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και γενικά τους αθλητές και τα περισσότερα μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε από αυτά που ήδη παίρνει η ΕΠΣ Κοζάνης και συγχαρητήρια καθόμαστε και λέμε για το πως πρέπει να πούμε η να γράψουμε αυτό που έπαθε ο νεαρός.

Αντι να δώσουμε συγχαρητήρια στον γιατρό και στον προπονητή που ήταν εκεί και σώθηκε μια ζωή, ρίχνουμε βέλη σωστής ιατρικής ορολογίας.  
Όχι δεν πρέπει να λέμε του γύρισε η γλώσσα Δεν υπάρχει αυτός ο όρος , είναι καταχρηστικός.
Πρέπει να λέμε απόφραξη αεροφόρων οδών. 

Φαντάζομαι μια γιαγιά η έναν παππού να τρέχει στο δρόμο φωνάζοντας ΕΛΆΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΕΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ !!!!!!

Έτσι είναι ο σωστός ιατρικός όρος λένε οι γιατροί και δεν έχουν άδικο .Γιατί αν ζητήσουν βοήθεια λέγοντας ελάτε του γύρισε η γλώσσα δε θα καταλάβει κανείς τι έπαθε ..Μάλιστα!  

Σήμερα συζητούσα το συμβάν με συναδέλφους στη δουλειά και είπα επίτηδες ότι ένας νεαρός χθες υπέστη απόφραξη αεροφόρων οδών.

Γύρισε ο άλλος και μου λέει όλο νεύρα "Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει, ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 

 Για αυτό σας λέω ..Πες , ότι του ΓΥΡΙΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ αλλά ο άνθρωπος ΣΩΘΗΚΕ για να σε καταλάβει ο άλλος κι ας μην υπάρχει αυτός ο όρος Ε νισάφι πια ...!!!

Σχόλια