Playoffs Εφηβικού ΕΚΑΣΔΥΜ Ηρακλής-Διόσκουροι 60-58

Ο Ηρακλής πήρε την νίκη γοήτρου με 60-58 αλλά οι Διόσκουροι την πρόκριση στο Final-4 του Εφηβικού Πρωταθλήματος Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ 2017-18 (γεν. 2000 και νεότεροι).



Η διαφορά των 24 πόντων με την οποία είχαν κερδίσει οι Διόσκουροι στον πρώτο αγώνα (63-39) αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο δεύτερος αγώνας μπαράζ (play-offs) ανάμεσα στις δύο Κοζανίτικες ομάδες ήταν απόλυτα ισορροπημένος σε όλη τη διάρκεια του, σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα όταν οι Διόσκουροι με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την διαφορά που ουσιαστικά τους έδωσε την πρόκριση.


Οι Διόσκουροι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 23-28 αλλά η ευστοχία του Ηρακλή στο δεύτερο μέρος έδωσε την νίκη στην ομάδα του Ζήση Τζιλίνη, μία νίκη βέβαια χωρίς αντίκρυσμα.

Ετσι στον έναν ημιτελικό του Final-4 που θα γίνει στο κλειστό της Λευκόβρυσης οι Διόσκουροι του Ζήση Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσουν τον Πρωτέα Γρεβενών (νικητή του Β' Ομίλου).

Ο δεύτερος ημιτελικός θα είναι ανάμεσα στην Α.Ε. Κοζάνης (νικήτρια του Α΄Ομίλου) και τον Α.Σ. Καστοριά που πήρε δύσκολα την πρόκριση στο άλλο ζευγάρι των playoffs απέναντι στον Α.Π.Σ. Πτολεμαϊδας.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: (Ζήσης Τζιλίνης): Λιάνας 16, Ζέλος 12, Κάτανος 20, Λαβαντσιώτης 2, Κότσι, Μουφτάρι 8, Λαμπριανίδης, Καραθανάσης, Χατζηβασιλείου, Μουλαρτζής, Καλαϊτζής 2.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ: (Ζήσης Μπαρτζώκας): Ρήνος 2, Στραβού, Χατζηϊωάννου, Λαμπριανίδης 4, Γιώτας, Γατόπουλος 16, Μανακίτσας 12, Τσιώρας 14, Καλτεριμτζής, Πτσης, Μαλούτας 3, Στολτίδης 7.

Διαιτητές: Καπάνταης, Μιχαηλίδης. 

Κώστας Τσιώρας

Σχόλια