Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Ακρίτες Κοζάνης - ΑΕ Κοζάνης 1-2 | βίντεο

Νίκη σωτηρίας πέτυχε η Α.Ε. Κοζάνης στην Ξηρολίμνη κερδίζοντας με 1-2 τους υποβιβασμένους Ακρίτες στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.


Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 38 βαθμούς και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.






Οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν με πολύ νεανική ομάδα, με μοναδικό έμπειρο παίκτη στην ενδεκάδα τον Γιάννη Τιούλη.

Αξιοσημείωτο του αγώνα η “μάχη” του προπονητή της Α.Ε. Κοζάνης Χάρη Βοριαζίδη με τον 17χρονο γιό του Κωνσταντίνο που αγωνίζεται στους Ακρίτες.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το τρίτο γκολ που θα τελειώνε οριστικά το παιχνίδι.

Αντίθετα οι κιτρινόμαυροι ανησύχησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι Ακρίτες μείωσαν σε 1-2 και στην ίδια φάση η ΑΕΚ έμεινε με δέκα λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα Χλιαρά ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Το σκορ άνοιξε στο 9′ μετά από κάθετη πάσα του Μαρσέλο στον Παπαρίζο, αυτός γύρισε στον Αλέξη Σαλονικίδη που με πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 19′ έγινε το 0-2 μετά από νέα κάθετη πάσα του Μαρσέλο στον Αντώνη Τρούπκο, αυτός προχώρησε, πέρασε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας.

Στο 25′ διαγώνια μπαλιά του Παπαρίζου στον Μήττα, σουτ του τελευταίου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 29′ τακουνάκι του Μαρσέλο στον Παπαρίζο που από κοντά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε στον Κουλτούκη.

Στο 35′ ατομική προσπάθεια και σουτ του Παπαδόπουλου απέκρουσε σωτήρια ο Χλιαράς.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά και οι Ακρίτες από την πλευρά τους έκαναν κάποιες επιθετικές προσπάθειες.

Στο 55′ ο Τιούλης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, άλλαξε την μπάλα με τον Καζαντσίδη αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Στο 64′ καλό σουτ του Σαρηγιαννίδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουλτούκης.

Στο 70′ προσπάθεια και σέντρα του Τσιολάκη από δεξιά, βολέ του Βοριαζίδη πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Στο 73′ φάουλ του Μαρσέλο στο τείχος, νέο σουτ του Πορτογάλου επιθετικού πέρασε λίγο άουτ.

Στο 83′ ωραία μπαλιά του Βοριαζίδη στον Ηλία Τσοπανίδη, ο Χλιαράς βγήκε να διώξει με τα πόδια αλλά δεν βρήκε την μπάλα κι ο παίκτης των Ακριτών σε κενή εστία μείωσε σε 1-2.

Στη φάση του γκολ των Ακριτών ο Χλιαράς γύρισε τον αστράγαλο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Καθώς η ΑΕΚ είχε κάνει και τις τέσσερεις αλλαγές χρέη τερματοφύλακα ανέλαβε ο αμυντικός Βασίλης Παναγιωτίδης.

Στο 87′ σουτ του Παπαδόπουλου πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ενώ στο 89′ στην τελευταία καλή φάση του αγώνα μπαλιά του Σαρηγιαννίδη έβγαλε τον Μπαλίτσα σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Κουλτούκης απέκρουσε σωτήρια.

Τέλος καλό όλα καλά για την ΑΕΚ που με την λήξη του πρώτου γύρου βρέθηκε κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού μετά από μία σειρά άτυχων αποτελεσμάτων όπου η ομάδα έπαιζε αλλά έχανε.

Στον δεύτερο γύρο οι κιτρινόμαυροι ανασυντάχτηκαν ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου που ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα (Μαρσέλο, Πανταζίδης, Σαρηγιαννίδης, Τσολακίδης και Χλιαράς).


ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λεωνίδας Μαγκάκης): Κουλτούκης, Καζαντσίδης, Τσοπανίδης, Τιούλης, Τοπαλίδης, Ματσέο (67′ Τσιολάκης), Τζαλαζίδης (65′ Χασάπης), Ιωά. Παπαδόπουλος, Νανιόπουλος (68′ Καραγιάννης), Βοριαζίδης, Ελευθεριάδης.


Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Χλιαράς, Τρέβλας, Μήττας (76′ Μπαλίτσας), Μαντζώλας (68′ Χεριστανίδης), Σαρηγιαννίδης, Πανταζίδης, Παπαρίζος (53′ Ψιάνος), Τρούπκος,  Σαλονικίδης (62′ Παναγιωτίδης), Καραγεώργος, Μαρσέλο.


Διαιτητής:  Γεωργιάδης.
Βοηθοί: Φραντζοπούλου, Κανδυλιώτης.



















Σχόλια