Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Ακρίτες Κοζάνης - Κοζάνη 1-6 | φωτο - βίντεο

Ευρεία νίκη με 1-6 πήρε η Κοζάνη, αν και αρχικά βρέθηκε πίσω στο σκορ, απέναντι στους Ακρίτες στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο Ξηρολίμνης κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.





Η Κοζάνη εξακολουθεί να κρατάει τις τύχες της στα χέρια της καθώς αν κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της (εκτός με Βατερό και Α.Ε. Κοζάνης, εντός με Ηρακλή Πτολεμαΐδας και Λευκόβρυση) θα στεφθεί πρωταθλήτρια. 



Αντίθετα οι Ακρίτες λογικά αποχαιρέτησαν την κατηγορία αν και ακόμα έχουν μαθηματικές πιθανότητες. 

Το παιχνίδι στο γήπεδο Ξηρολίμνης ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο όταν οι Ακρίτες κόντραραν την Κοζάνη, αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το τέταρτο γκολ της Κοζάνης, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα. 


Μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου η Κοζάνη είχε μία ελαφρά υπεροχή, οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 26' μετά από κάθετη πάσα του Κεϊσίδη στον Μανώλη Καζαντσίδη (μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο παίκτης της Κοζάνης) που απέφυγε τον Κοτταρίδη και σε κενή εστία έκανε το 1-0. 

Η απάντηση της Κοζάνης ήρθε στο 32' μετά από κόρνερ του Τραυλού, κεφαλιά-πάσα του Δούμα στον προωθημένο Γιώργο Αντωνιάδη που με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1. 


Τρία λεπτά αργότερα (35') η Κοζάνη έκανε την ανατροπή όταν μετά από πάσα του Δούμα ο Γιώργος Κουτρότσιος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Κοζάνης. 

Στο 42' η Κοζάνη από εκεί που ήταν να ισοφαριστεί στην συνέχεια της ίδιας φάσης κατάφερε να κάνει το 1-3. Ο Βοριαζίδης των Ακριτών ελίχθηκε από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, κεφαλιά του Αποστολίδη στο κάθετο δοκάρι της Κοζάνης, ο Μανακίτσας που πήρε το "ριμπάουντ" έδωσε στον Τραυλό που έβγαλε αμέσως μακρινή μπαλιά ακριβείας στον Ηλία Δούμα που πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κουλτούκη για το 1-3. 


Στο 44' σουτ του Καζαντσίδη απέκρουσε ο Κοτταρίδης, νέο σουτ του Αποστολίδη κι αυτή τη φορά ο Αντωνιάδης απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή, με τους Ακρίτες να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ακρίτες ξεκίνησαν και πάλι με ευκαιρία όταν στο 48' καλοχτυπημένο φάουλ του Αποστολίδη λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Κοτταρίδης, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. 

Στο 51' η Κοζάνη ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι όταν μετά από ωραία μπαλιά του Τραυλού ο Ηλίας Δούμας βγήκε πίσω από την άμυνα των Ακριτών και πέρασε τη μπάλα για δεύτερη φορά πάνω από τον Κουλτούκη για το 1-4. 

Στο 56', μετά από συνδυασμό Δούμα και Τραυλού και σέντρα του τελευταίου, ο 16χρονος δεξιός μπακ της Κοζάνης Κωνσταντίνος Τρομπούκης με δυνατό σουτ έκανε το 1-5, σημειώνοντας κι αυτός το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα στο 25ο φετινό παιχνίδι του στο πρωτάθλημα (όλα σαν βασικός, δεν αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι λόγω τιμωρίας). 

Το σκορ έκλεισε στο 80' ο 17χρονος Μάριος Αποστολίδης με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή. 

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη παρέμεινε στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς, έναν βαθμό μπροστά από τον Μακεδονικό Σιάτιστας που έχει 68 κι ενώ απομένουν τέσσερεις αγωνιστικές. 

ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λεωνίδας Μαγκάκης): Κουλτούκης, Χ. Τζουρμανάς (77' Χασάπης), Ι. Παπαδόπουλος, Καζαντσίδης (68' Ματσέο), Τσοπανίδης, Τιούλης, Ζουπάνι, Ελευθεριάδης, Αποστολίδης, Βοριαζίδης, Κεϊσίδης (60' Τοπαλίδης).



ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Δ. Κοτταρίδης, Τρομπούκης, Ηλ. Ποσινακίδης (69' Αροσβίλι), Μανακίτσας, Αντωνιάδης, Πουλατσόγλου, Σ. Κοτταρίδης, Πουτογλίδης, Κουτρότσιος (67' Ηλ. Τσικόπουλος), Τραυλός (60' Αποστολίδης), Δούμας (60' Π. Ποσινακίδης).

Διαιτητής: Ζούγρας.
Βοηθοί: Μπακατάρη, Μπαλιάκας 


περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ



Σχόλια