Δύο μετάλλια, δύο πέμπτες θέσεις στο 3°PRESIDENT CUP TAEKWONDO 2018 στην Αθήνα οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης



Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου Η συμμετοχή και τον έξι αθλητών του Συλλόγου μας στο 3°Διεθνές πρωτάθλημα του Ολυμπιακού αγωνίσματος TAEKWONDO με την συμμετοχή να αγγίζει τους 2500 Αθλητές από 65 χώρες όλου του κόσμου, από την μακρινή Αυστραλία μέχρι την ακτή Ελεφαντοστού και από την Ευρώπη ως Αμερική και Ασία.


580 σύλλογοι και πολλές Εθνικές ομάδες έδωσαν το παρόν στο μεγαλύτερο president cup που διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές πρωταθλητές των Ηπείρων και των χωρών τους έλαβαν μέρος σε αυτήν την αθλητική γιορτή για πέντε ημέρες . Την οργάνωση ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  και η Ένωση Νοτίου Ελλάδος  και τα κατάφερε πολύ καλά κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή διοργάνωση στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων.

Από τον Σύλλογο μας ,Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης συμμετείχαν έξι Αθλητές οι Δύο ως μέλη της επίλεκτης ομάδας της Ένωσης TAEKWONDO Βορείου Ελλάδος, και τέσσερις με την Ομάδα του Συλλόγου, επίσης στην διοργάνωση καλέστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να Διαιτητεύσει η Κυρία Κουτρότσιου Αναστασία Γυμνάστρια του συλλόγου Διεθνής διαιτητής και υπεύθυνη διαιτησίας Βορείου Ελλάδος.  Όπως και ο Προπονητής της Αγωνιστικής μας ομάδας Κύριος Αλμασίδης Χρήστος , ήταν ένας από τους προπονητές της επίλεκτης ομάδας της Ε.Τ.Α.Β.Ε.

Οι Αθλητές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν είναι οι :
Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κωνσταντίνου στην Ολυμπιακή κατηγορία των -80 kg Αργυρό μετάλλιο μετά από πέντε δυνατούς αγώνες  νικώντας δυο Παγκόσμιους πρωταθλητές όπως τον γνωστό AARON COOK και τους δυο πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων Νορβηγίας και Γαλλίας,  Στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε από τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο Cisse με σκορ 7-5 .

Σολακίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου στην κατηγορία των-45 kg μετά από πέντε αγώνες με τους Αθλητές της Εθνικής ομάδας Σερβίας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ιταλίας, Ρωσίας, κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων του 2018 όπου και θα συμμετάσχει ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας.

Οι δύο πέμπτες θέσεις ήρθαν από τους αθλητές του Συλλόγου μας Παπαδόπουλο Χρήστο του Σωκράτη και Μαρέτη Ραφαήλ Ιωάννης του Σπύρου που στις λεπτομέρειες των αγώνων έχασαν το μετάλλιο και παράλληλα τα εισιτήρια για το Πανευρωπαϊκό.

Οι αθλητές μας Γεροντίδης Χρήστος του Στεφάνου και Ζευκλής Γεώργιος του Φανή δεν τα κατάφεραν, ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα.

Ο προπονητής κύριος Αλμασίδης Χρήστος μετά το πέρας της διοργάνωσης ανέφερε ότι είναι αρκετά ευχαριστημένος από τους Αθλητές του,  πιστεύοντας ότι μπορούσαν να πάνε λίγο καλύτερα αλλά στάθηκε περισσότερο στην παρουσία του Παγκόσμιου πρωταθλητή του Συλλόγου, Τεληκωστόγλου Αποστόλη και του Σολακίδη Κωνσταντίνου που πήραν το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και παίδων.

Για τον Τεληκωστόγλου είπε ότι ήταν ένα καλό τεστ όπου μας έδωσε πρώτα από όλα βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη,  μια ετοιμότητα ενόψει του Πανευρωπαϊκού του ΚΑΖΑΝ σε δύο εβδομάδες, με την Εθνική Ανδρών , όπως πιστεύω και μια ψυχολογία που θα μας κάνει πολύ καλό διότι οι αθλητές που αγωνιστήκαμε είχαν και οι πέντε ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος σαν αθλητές, όσο για τον Σολακίδη είπε χαίρομαι για τον Κωνσταντίνο διότι δούλεψε πολύ και ήρθε η ώρα να πάρει αυτό που του αξίζει και να γίνει μέλος της Εθνικής μας ομάδας ελπίζω και οι δύο αθλητές να είναι τυχεροί και να κάνουν κάποια διάκριση στο Πανευρωπαϊκό.

Το Δ.Σ και οι Προπονητές του Συλλόγου συγχαίρουν τους αθλητές για την συμμετοχή τους και την διάκριση τους !!!! και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αντιπρόεδρο της Ε.Λ.Ο.Τ. κύριο Θεοδωρίδη Θεόδωρο τους Προπονητές της Ένωσης TAEKWONDO  Βορείου Ελλάδος, τους Γονείς των Αθλητών και όλους τους Έλληνες για την συμπαράσταση στους Αγώνες των Αθλητών μας !!!!

Σχόλια