Με επιτυχία η Β’ φάση των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων και γυμνασίων Π.Ε. Κοζάνης σχολικού έτους 2017-2018 | φωτο


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Β’ φάση των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων και γυμνασίων Π.Ε. Κοζάνης σχολικού έτους 2017-2018. 


Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης.

Η πρώτη  ημέρα ήταν αφιερωμένη στο  Ποδόσφαιρο, Χειροσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Κολύμβηση  με αθλητές – μαθητές δημοτικού. 


Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο και στο Μπάσκετ με αθλητές – μαθητές γυμνασίου. 

Στο ποδόσφαιρο την πρώτη θέση πήρε  το 4ο γυμνάσιο, στο μπάσκετ στα κορίτσια το 5ο γυμνάσιο και στα αγόρια το 2ο. 

Φέτος οι αθλοπαιδείες ήταν αφιερωμένες στην μνήμη του γυμναστή, Νίκου Παπαδόπουλου. 

Όπως εξάλλου αφιερωμένες στο Νίκο Παπαδόπουλο θα είναι και οι αθλοπαιδείες που θα διεξαχθούν:  
23-05-2018 (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ): Κολύμβηση

25-05-2018 (ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ): Κλασικός Αθλητισμός

23-05-2018 (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ): Κολύμβηση

25-05-2018 (ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ): Κλασικός Αθλητισμός

Σκοπός των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» είναι η αποκέντρωση του προγραμματισμού, της οργάνωσης, της αξιολόγησης των αγώνων ,η χαρά της συμμετοχής και ο συναγωνισμός με στόχο πάντα την υγεία και την Δια Βίου Άθληση.




Σχόλια