Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΜΑΝΤΑΛΟΥΦΑ !!!

Στην Κοζάνη βρέθηκε, τη Δευτέρα, ο γνωστός προπονητής Μάρκος Μανταλούφας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της πρωταθλήτριας 2018, στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, Νίκης Βόλου, που διατηρεί οικογενειακή φιλία με μέλος της Διοίκησης, περιηγήθηκε στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις της πόλης (ΔΑΚ και Λιάπειο) και ακολούθησε συνάντηση με το ΔΣ.



Από τη συνάντηση προέκυψε η επιθυμία και συμφωνία τόσο της Διοίκησης όσο και του κου Μανταλούφα, να επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα την πόλη μας και την Κολυμβητική Ένωση, για να μεταλαμπαδεύσει την γνώση, το ήθος και την απίστευτη εμπειρία του στους προπονητές και τους αθλητές όλων των κατηγοριών.

Ο Μάρκος Μανταλούφας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1977 στον Ηλυσιακό και διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, με αποκλειστική αρμοδιότητα την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Δίδαξε στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1980 έως και το 2011.

Από τη θέση του Ομοσπονδιακού σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, κατεύθυνε αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια. Επίσης σε Ολυμπιακούς Αγώνες αθλητές του έχουν καταφέρει να μπουν σε τελική οχτάδα.

Η κοινωνική του προσφορά σε σχέση με την κολύμβηση μετρά τη δική της ιστορία. Για πρώτη φορά, όντας στο Παλαιό Φάληρο διοργανώνει αγώνες Βετεράνων, με την ονομασία «Ρέστεια». Από το 1996 και έπειτα, μετά από πολλά χρόνια γίνονται αγώνες Μasters, ενώ πλέον κατάκτηση του είναι και η πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διοργανώνεται από την ΚΟΕ.

Πρωτοπόρος σε θέματα βελτιστοποίησης του αθλήματος και πάντα έχοντας ως πρώτη σκέψη την κοινωνία, ο Μάρκος Μανταλούφας κατάφερε να εισάγει την κολύμβηση ως μάθημα στα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Σχόλια