Οι κυριότερες αλλαγές στους Κανονισμούς για την περίοδο 2018-2019

Οι κυριότερες αλλαγές στους Κανονισμούς για την περίοδο 2018-2019.

Στον Κ.Α.Π. 
  1. Οι συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών μετά το Φ.Α. μπορούν να αναφέρονται και σε γεγονότα ή σε περιστατικά βίας που έλαβε χώρα μετά τη σύνταξη και την υπογραφή αυτού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία διευκρίνησης ή συμπλήρωσης των παρατηρήσεων στο Φ.Α.
  2. Σε όλους τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και ακαδημιών είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή ή διασώστη (απόφοιτου  των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένου του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένου στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα) με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Αν δεν υπάρχει , χάνει τον αγώνα η γηπεδούχος ομάδα με 0-3 α.α. και 300 ευρώ πρόστιμο.
  3. Η ομάδα που αποβάλλεται , γιατί δεν κατέβηκε σε 3 αγώνες , έχει συνολικά -6 βαθμούς για την επόμενη περίοδο και μόνο γι’ αυτήν χωρίς να μεταφέρεται για την μεθεπόμενη.
  4. Σε αποχώρηση ομάδας μετά την έναρξη του αγώνα -5 βαθμούς από τη βαθμολογία της τρέχουσας περιόδου και -5 βαθμούς για την επόμενη περίοδο.
  5. Στην ένσταση πλαστοπροσωπίας απαιτείται ξεχωριστό παράβολο για κάθε ποδοσφαιριστή που γίνεται. Αν γίνει δεκτή , επιστρέφεται το παράβολο για τον ή τους ποδοσφαιριστές που διαπιστώθηκε όντως η πλαστοπροσωπία.
  6. Ποινές που επιβάλλονται στα πρωταθλήματα υποδομής εκτίονται μόνο σε αυτά.
  7. Ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή σε μια κατηγορία και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην παρακάτω κατηγορία , την ίδια περίοδο , θα πρέπει να δηλώσει σ’ αυτήν συμμετοχή μέσα σε 5 ημέρες από την οριστικοποίηση την απόφασης του υποβιβασμού της , έστω και αν έχει λήξη ο χρόνος κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής σ’ αυτήν την κατηγορία . Συμμετέχει στο πρωτάθλημα της νέας κατηγορίας καθ’ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία.
Στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών
  1. Αποδεσμεύσεις 1/7 έως 31/8 και 1/1 έως 31/1 (μόνο για παίκτες που ήταν στην ομάδα μέχρι  και την έναρξη των μεταγραφών κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου).
  2. Ομαδικές αποδεσμεύσεις 1/7 έως 30/9 και 1/1 έως 30/1 (μόνο για παίκτες που ήταν στην ομάδα μέχρι  και την έναρξη των μεταγραφών κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου).
  3. Πρώτες εγγραφές 1/7 έως 30/11 και 1/1 έως 30/4 .
  4. Διεθνείς μεταγραφές όπως και οι εσωτερικές (1/7 έως 31/10 και 1/1 έως 31/1).
Στον Κανονισμό Προπονητών
  1. Υποχρέωση του προπονητή που έχει συμβληθεί με την ομάδα να κάθεται στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα  (θα αναφέρεται σαν όρος και στο συμφωνητικό) .
  2. Γ΄ Εθνική – προπονητής UEFA B – βοηθός UEFA B                                                                                       Α΄ Ερασιτεχνική – προπονητής UEFA C – βοηθός UEFA C
  3. Μπορεί προπονητής μιας ομάδας να είναι προπονητής και στις υποδομές την ίδιας ή άλλης ομάδας ή στις μικτές ομάδες.
  4. Κάθε σωματείο που έχει τμήματα υποδομών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποχρεούνται σε πρόσληψη προπονητή . Μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής του , που έχει το κατάλληλο δίπλωμα , χωρίς να επιβάλλεται να καταθέσει την ταυτότητα του.
  5. Το δελτίο πιστοποίησης εισόδου προπονητή και βοηθού εκδίδεται με δαπάνη του προπονητή και τον ακολουθεί σ’ όσες ομάδες και να εργαστεί για 1 αγωνιστική περίοδο.
  6. Ένας ποδοσφαιριστής ερασιτέχνης που έχει δίπλωμα προπονητή και έχει υποβάλλει δήλωση ότι θέλει να αγωνιστεί αυτήν την περίοδο , μπορεί κατ’ εξαίρεση να είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής της ομάδας που αγωνίζεται , οπότε δεν επιβάλλεται να καταθέσει την ταυτότητα του προπονητή.

Σχόλια