Με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά ο Ερμής, πέρασε στη β΄φάση του κυπέλλου Ελλάδος | φωτο - βίντεο


Ο Ερμής ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι κυπέλλου με την Α.Ε. Καλαμπακίου, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, κατάφερε μια εντυπωσιακή ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά να επικρατήσει 2-1 και να περάσει στην επόμενη φάση.
 


Η ομάδα του Κώστα Μαργιορίδη, μπορεί να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν και να έχει ανανεωθεί κατά το ήμισυ του ρόστερ, έδειξε όμως καλά δείγματα και κυρίως «χαρακτήρα» και κατάφερε να πάρει μια σημαντική πρόκριση στη β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι παίχτες του Ερμή μπήκανε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές, επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό κυρίως στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Στο 6’ σουτ του Θεοδουλίδη από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο Κελετζής και στο επόμενο λεπτό, σουτ του ίδιου παίχτη από το ύψος της περιοχής κατέληξε άουτ.

 Το ίδιο και στο 10’, όταν και πάλι ο Θεοδουλίδης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Δυο λεπτά αργότερα (12’) την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Τσορλίνη, κλείνοντας έτσι την αρχική «πολιορκία» στα καρέ του Κελετζή.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και να προσπαθούν δειλά οι παίχτες της κυπελλούχου Δράμας να βγουν στην επίθεση. Στην πρώτη ουσιαστικά φάση τους στον αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ, όταν από σέντρα του Ντόβα στο 35’ ο Παυλίδης με προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Στόικο, παρόλο που «βρήκε» την μπάλα χωρίς να καταφέρει όμως να της αλλάξει πορεία, γράφοντας έτσι το 0-1. 

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι χάσανε τη σημαντικότερη ευκαιρία τους να κάνουν το 0-2 κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν Τζιβανάκης και Κωνσταντινίδης διαδοχικά, δεν κατάφεραν από κοντά να σκοράρουν.

Στην επανάληψη οι παίχτες του Ερμή μπήκανε αποφασισμένοι για «αντεπίθεση». Οι δύο πρώτες «προειδοποιητικές βολές» ήρθαν στο 49’ και στο 59΄με αντίστοιχα σουτ του Τσορλίνη που απέκρουσε ο Κελετζής. Στο 72’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πασχαλίδης που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και άουτ, στη σημαντικότερη φάση πριν την ισοφάριση.

Η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 76’ όταν ο Χαϊτίδης σέντραρε παράλληλα συρτά στην περιοχή, με τον Ηλιάδη να κοντρολάρει και να πλασάρει με τη μία στην γωνία της εστίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 78’ μετά από ωραία ενέργεια του Γιορετζίδη από δεξιά και πάσα στον Θεοδουλίδη, ο τελευταίος με «ζυγισμένο» σουτ πέτυχε 2-1 και την απόλυτη ανατροπή για τον Ερμή μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παιχτών, προπονητή και φιλάθλων.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε, οι Δραμινοί έδειχναν να μην έχουν «δυνάμεις» να αντεπιτεθούν  και έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας τη μεγάλη πρόκριση για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου, στον Ερμή Αμυνταίου.

Ερμής : Στόικος, Γιορετζίδης, Δόνες (54’ Κουτσομήτρος), Πιρίτσαους, Σιδηρόπουλος, Αμαραντίδης (68’ Πασχαλίδης), Τσορλίνης, Αθανασιάδης, Ηλιάδης (86’ Χαμαλίδης), Θεοδουλίδης, Χαϊτίδης

ΑΕ Καλαμπακίου : Κελετζής, Ράντος, Ντόβας, Κλόγκερι, Κωνσταντινίδης (65’ Κασαπίδης), Βασιλειάδης, Τζιβανάκης (71’ Στάικος), Κυσσίδης (58’ Παναγιώτου), Θεοδοσιάδης, Μαυροβασίλης, Παυλίδης

















Γραφείο τύπου Ερμή Αμυνταίου

Σχόλια