Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕΠ Καραγιαννίων – Μακεδονικός Κοζάνης 2-1 | φωτο - βίντεο

 Τρία στα τρία για την ΑΕΠ που δάμασε  τη σθεναρή αντίσταση του Μακεδονικού Κοζάνης και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 (ημίχρονο 0-0 ).


Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχή και σ’  ένα γήπεδο που σε πολλά σημεία θύμιζε λίμνη και δυσκόλευε τις κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και  προηγήθηκαν 2-0  στις αρχές του Β’  ημιχρόνου με δυο γρήγορα γκολ του Σερσέμη στο 50' και του Δαλκερανίδη στο 59'.
 
Οι φιλοξενούμενοι  αντέδρασαν μείωσαν σε 2-1 με τον Γεωργιάδη στο 72'  και στη συνέχεια  ρίσκαραν βγαίνοντας μπροστά για την ισοφάριση δίνοντας έτσι χώρο στην ΑΕΠ πού έβγαινε γρήγορα και απειλητικά στις αντεπιθέσεις.

Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Γεωργιάδη βρήκε τους Πόντιους νικητές παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο με τελικό σκορ 2-1 .

Το φιλμ του αγώνα
Στο 5'  δυνατό σουτ Ντουρμίσι ψηλά άουτ.
Στο 7' ο Μακεδονικός στην αντεπίθεση με τον Λάμπρου που θα βρεθεί στο έδαφος μέσα στην περιοχή , οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει το παιχνίδι.

Στο  11'  ο  Καρακατσάνης θα φύγει ταχύτατα στην επίθεση  διαγώνιο σουτ λίγο έξω .
Στο 17' Σερσέμης  στον Δαλκερανίδη, σουτ άστοχο
Στο 21' λάθος στην άμυνα του Μακεδονικού ο Βοριαζίδης θα φύγει μόνος αδύναμο σουτ μπλοκάρει ο Ζηνόβιος.

Στο 30' ο Λάμπρου θα κλέψει τη μπάλα ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι προβολή από κοντά του Χατζηζήση ωραία επέμβαση του Χατζηγιαννάκη.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης .
Στο 40' ο Καρακατσάνης  θα  πιάσει δυνατό σουτ ο Ζηνόβιος θα μπλοκάρει αλλά θα τραυματιστεί στο δάχτυλο και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο (του βγήκε το μικρό δάχτυλο και τοποθετήθηκε νάρθηκας)

Στο 50' σέντρα του Δαλκερανιδη, ο Καρακατσάνης θα στρώσει τη μπάλα  με κεφαλιά στον Σερσέμη  που με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή θα ανοίξει το σκορ 1-0.

Στο 59' ο Καρακατσάνης  από πλάγια θα επιχειρήσει σέντρα σουτ ο Τσιάτσος  θα αποκρούσει  η μπάλα θα στρωθεί στον Δαλκερανίδη  που με κοντινό σουτ θα κάνει το 2-0.

Στο 66' Χατζηζήσης προωθημένη μπαλιά ο Χατζηγιαννάκης  διώχνει με τα πόδια επάνω στον Βοριαζίδη  που θα πλασάρει αμέσως αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Στο 72' Καζαντζίδης κάθετη μπαλιά στον Γεωργιάδη που θα φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση θα περάσει και τον Χατζηγιαννάκη  και θα μειώσει σε 2-1.

Στο 77' φάουλ Μπάκανου μέσα στην περιοχή Ξ μπάλα στον Βοριαζίδη που θα σουτάρει από πλάγια για να διώξει σε κόρνερ ο Χατζηγιαννάκης.
Στο 81' ο Βοριαζίδης θα κλέψει θα δώσει στον Μπάκανο   σουτ αδύναμο από καλή θέση  μπλοκάρει ο Χατζηγιαννάκης.

Στο 84' κόρνερ Καρακατσάνη σύγχυση στην περιοχή κοντινό πλασέ Ζερβανταρίδη άουτ
Στο 90' αντεπίθεση της ΑΕΠ με τον Βλαδίκα σπάει στον Χαματάι που από καλή θέση μέσα στην περιοχή  και μόνος θα σουτάρει λίγο έξω.

Στο 93' φάουλ Καρακατσάνη αποκρούει ο Τσιά τσος η μπάλα στον Ζερβανταρίδη από κοντά σουτ άουτ .




ΑΕΠ Καραγιαννίων (Κατακαλίδης): Χατζηγιαννάκης, Σαριόγλου, Βλαδίκας (91’ Κωστάκογλου), Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Τσιντός, Μετικάνος (46’ Ζερβανταρίδης), Σερσέμης, Βοριαζίδης (85’ Αρτεμίου), Καρακατσάνης, Δαλκερανίδης (67’ Χαματάι).


Μακεδονικός Κοζανης (Καραθανάσης): Ζηνόβιος (41’ λ.τ. Τσιάτσος), Γοδενόπουλος, Αντωνόπουλος, Θωμαΐδης, Αργυρόπουλος (68’ Μπάκανος), Χατζηζήσης (76’ Δημητριάδης), Γεωργιάδης, Λάμπρου (60’ Βοριαζίδης), Ντουρμίσι, Καζαντσίδης, Μουρατίδης. 





Διαιτητής: Γεωργιάδης

Βοηθοί:  Φραντζοπούλου, Τζουβάρας


Περαστικά στον Σταύρο Ζηνόβιο 
Ο Μακεδονικός είχε την ατυχία στο 40' κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-0  να χάσει τον τερματοφύλακα του τον Ζηνόβιο   που τραυματίστηκε στο δάχτυλο (βγήκε το δάχτυλο ) σε μια επέμβαση του.
Ο  τερματοφύλακας του Μακεδονικού οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο μικρό δάχτυλο και θα μείνει έξω από τα γήπεδα γύρω στις δυο εβδομάδες.

Η διοίκηση του Μακεδονικού ο προπονητής και οι συμπαίκτες του Ζηνόβιου του εύχονται ταχεία ανάρρωση και να γυρίσει πίσω  σιδερένιος. Περαστικά στον Σταυρό Ζηνόβιο έστειλε και η ομάδα της ΑΕΠ .

















Σχόλια