Νίκη για τους παίδες επί της Σερβίας - Η συγκίνηση και υπερηφάνεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, όταν συγχαίρει τον γιο του Γιάννη Καρυπίδη | φωτο - βίντεο

Η συγκίνηση και υπερηφάνεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρου Καρυπίδη, όταν συγχαίρει τον γιο του Γιάννη Καρυπίδη, που είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων Χειροσφαίρισης (handball).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 25-24 στο κατάμεστο κλειστό της Λευκόβρυσης.

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό της Εθνικής παίδων με την αντίστοιχη της Σερβίας στην Κοζάνη, μπροστά σε 3.000 θεατές, αλλά και υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού συμβούλου της ομοσπονδίας, Γκι Πετιζιράρ.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη επικράτησε με 25-24, σε μία αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Παγιάτης, ένα λεπτό πριν τη λήξη, ακολούθησε μία καλή άμυνα και ο αγώνας τέλειωσε με τη μπάλα στα χέρια των διεθνών.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-4, 6-6, 7-8, 10-10, 12-11 (ημχ), 13-13, 15-16, 17-18, 20-20, 24-22, 25-24.

Ελλάς (Γεωργιάδης): Μπαμπατζανίδης, Στανκίδης, Φαχουρίδης 2, Ασλής, Πετρομελίδης, Αναστασίου, Κοτσιώνης 4, Σκούφας, Γερουλάνος, Παπαγιάννης 3, Αλεξανδρίδης, Παπάζογλου 3, Μαυρόπουλος, Τζωρτζίνης 3,  Στεφανίτσης 2, Βεζίρης, Δικαιούλιας 1, Παγιάτης 5, Αναγνωστόπουλος, Σίνα 2, Καρυπίδης.

Σερβία (Τόρομαν): Τζέρκοβιτς, Πάλεβιτς, Σίμιτς 2, Σίμο 11, Μπούκβιτς, Τατάρι 1, Ρόγκαν 3, Λατίνοβιτς 2, Τάσιτς 3, Αντονίεβιτς, Λάκιτς 2, Μίλκοβιτς, Μάρκοβιτς, Μίτροβιτς, Βουκαντίνοβιτς, Μπελοσέβατς.

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 2-7. Κόκκινη: Λατίνοβιτς (47:36 – τρία δίλεπτα): Πέναλτι: 1/5 – 3/4



«Μία πολύτιμη εμπειρία»

Για τα οφέλη από τη σημερινή νικηφόρα αναμέτρηση της Εθνικής παίδων απέναντι στη Σερβία, στο κατάμεστο κλειστό της Λευκόβρυσης, μίλησε ο συνεργάτης του Νίκου Γεωργιάδη, Γιάννης Πηλαλίδης.

«Και μόνο ότι η Εθνική ομάδα έδωσε ένα πολύ δυνατό φιλικό μπροστά σε 3.000 θεατές, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Είναι μία ακόμη πολύτιμη εμπειρία για αυτή την ομάδα . Ευχαριστούμε την πόλη της Κοζάνης, τις τοπικές αρχές, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας. Στο αγωνιστικό σκέλος, μέτρησε η παρουσία του κόσμου, με τους αθλητές μας εκτός από κίνητρο για τη νίκη να έχουν και άγχος, όπως αποτυπώθηκε από τα πολλά χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα, αλλά και από το σημείο του πέναλτι. Σε ένα μεγάλο βαθμό ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Προσπαθούμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε και μέσα από δυνατά φιλικά όπως αυτό βγαίνουμε κερδισμένοι και πιο δυνατοί στην πορεία προς το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021», είπε ο Γιάννης Πηλαλίδης.

Η Εθνική, ο κόσμος, η νίκη
Δείτε όσα έγιναν στον αγώνα Ελλάδας – Σερβίας, σε ένα πεντάλεπτο video του e-handball.gr.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα δω ένα τόσο μεγάλο γήπεδο να γεμίζει για ένα φιλικό αγώνα παίδων». Τα λόγια ανήκουν στον προπονητή της Σερβίας, Ντούσκο Τόρομαν, λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Εθνική παίδων, στο κλειστό της Λευκόβρυσης.

Το video που ακολουθεί τον επιβεβαιώνει, καθώς η ανταπόκριση των σχολείων της Κοζάνης στο κάλεσμα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.



Σχόλια