Β' ΕΠΣ Κοζάνης: Πρόοδος Μεταξά - Αίας Μικροβάλτου 3-2 | φωτο - βίντεο

Μετά από -άλλο ένα- δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η γηπεδούχος ομάδα του Μεταξά υπέταξε με σκορ 3-2 την ομάδα του Μικροβάλτου στο Καμβουνιώτικο ντέρμπι, στο εξ αναβολής (λόγω χιονιού) παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της β’ κατηγορίας /1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης, που διεξήχθη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.


Ο σοβαρός τραυματισμός δυο παικτών του Μικροβάλτου επισκίασε το αγωνιστικό μέρος της συνάντησης, αφού αποχώρησαν από το παιχνίδι, ο Φιλήμονας Γκέος στο 11’ με διάστρεμμα βαριάς μορφής στον αστράγαλο και ο Κώστας Μπάγκος στο 79’ με ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο δεξί γόνατο.

Συνολικά, η φιλοξενούμενη ομάδα του Μικροβάλτου, που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Τσούλη, είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε δοκάρι στο 0-0 και πίεσε ασφυκτικά στο τέλος για την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει. Από την άλλη οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και μετουσίωσαν σε γκολ τις λίγες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, προηγούμενοι μάλιστα με 3-0 στο 61’.

Φάσεις και γκολ της συνάντησης


Δοκάρι στο 6’ για το Μικρόβαλτο με πολύ δυνατό σουτ του Μουλάι λίγο έξω από την περιοχή, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Μεταξά Βούρκα.

Πέναλτι ζήτησε ο Αίας στο 11’ όταν από συρτή σέντρα του Κουμπέτσου από αριστερά, αμυντικός του Μεταξά μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον Γκέο που ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, στη φάση που ο σέντερ φορ του Μικροβάλτου έπαθε και τη ζημιά που προαναφέραμε (διάστρεμμα βαριάς μορφής) και αποχώρησε από τον αγώνα υποβασταζόμενος.


1-0 στο 15’ για το Μεταξά, με τον Θοδωρή Αναγνώστου να προωθεί εξ επαφής τη μπάλα στο άδειο τέρμα μετά από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων

2-0 στο 53’ με το Γιώργο Πιστόλα που βρέθηκε σε θέση βολής μετά από λάθος απόκρουση σε χτύπημα κόρνερ

3-0 στο 61’ με τον Δημήτρη Αναγνώστου που στόπαρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, και με τεχνικό σουτ τη έστειλε στην αριστερή γωνία του Πολίτη. Στη φάση αυτή οι του Μικροβάλτου διαμαρτυρήθηκαν ότι ο σκόρερ πριν σουτάρει είχε κατεβάσει τη μπάλα με το χέρι.

3-1 στο 67’ με συρτό σουτ του Ορέστη Μάντση από το σημείο του πέναλτι, μετά από σέντρα του Κουμπέτσου

3-2 στο 83’ με τον Εσμεράλντο Μουλάι εξ επαφής μετά από φάση διαρκείας, παίρνοντας το ριμπάουντ από κεφαλιά του Βλαχάβα στο δεξί κάθετο δοκάρι


Στο 85’ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ γκολ του Μικροβάλτου που πέτυχε ο Βλαχάβας με κεφαλιά σαν οφσάιντ (και στη φάση αυτή υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους [φάση που δεν βοηθάει για ασφαλή εκτίμηση η κάμερα]), στα τελευταία δραματικά λεπτά που το Μικρόβαλτο, αν και 10 παίκτες (λόγω του τραυματισμού του Κ. Μπάγκου και ενώ δεν είχε άλλη αλλαγή) πίεσε ασφυκτικά, κέρδισε φάουλ κοντά στην περιοχή και κόρνερ, αλλά η ισοφάρισε δεν ήρθε ποτέ.

Σε ένα -αδικαιολόγητα σκληρό- παιχνίδι, που το δικαιότερο σκορ, έτσι όπως εξελίχτηκε, θα ήταν η ισοπαλία.

Για τη διαιτησία του Τσούλη και των βοηθών του Σπέντζα και Βαρδιάμπαση το προείπαμε, πολλά παράπονα από το Μικρόβαλτο, πέρα από τις 3 φάσεις που προαναφέραμε (όπως, ακύρωση γκολ στο 51΄με το αιτιολογικό ότι είχε περάσει την πλάγια γραμμή πριν τη σέντρα και ενώ η φάση είχε συνεχιστεί, με καθυστέρηση επαναφορά φάσης σε φάουλ εκτός περιοχής ενώ επιθετικός του Μικροβάλτου ήταν σε θέση βολής, κράτημα καθυστέρησης λιγότερης των 3 λεπτών, ενώ περίμεναν τουλάχιστον 6-7 με βάση τις διακοπές του αγώνα λόγω τραυματισμών και των αλλαγών, κ.α.).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ (Καρανάσιος Αθανάσιος): Βούρκας Μ., Παπαχρήστου Μ., Γκουτζώτης Αν., Δάμου Γρ., Ρηγάκης Αν., Πιστόλας Γ., Αμαραντίδης Ηλ., Μπιλιώνης Ν., Μπαγκατζούνης Ν., Ηλιάδης Π., Αναγνώστου Θ..

Σαν αλλαγή για το Μεταξά αγωνίστηκαν οι, Αναγνώστου Δ., Ντόρης Αν. και Πούλιος Ν..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος Δημήτρης): Πολίτης Δ., Λάμπρος Χ., Βλαχάβας Π., Ντίνας Λ., Σαΐτης Γ., Τσαράβας Γ., Κουμπέτσος Κ., Γκέος Φ., Μουλάι Εσμ., Πεκρίδης Φ., Μπάγκος Κ..

Σαν αλλαγή για το Μικρόβαλτο αγωνίστηκαν οι, Μάντσης Ορ., Τσαμπερτίδης ΑΘ. και Μπάγκος Αθ..

mikrovalto.gr

Σχόλια