Η σχολή UEFA D άνοιξε τις πύλες της - Ξεκίνησε από την Κοζάνη η επιμόρφωση των υπεύθυνων των ακαδημιών και των γονέων | βίντεο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησε  σήμερα Σάββατο 17/11 στο εργατικό κέντρο Κοζάνης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18/11 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Κοζάνης   η λειτουργία της  Σχολής UEFA D.  

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει  στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών,  τέθηκε σε εφαρμογή στις 17 και 18 Νοεμβρίου στην Κοζάνη.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς γονέων και ο ρόλος τους, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία  διεξαγωγή αγώνων αναπτυξιακών ηλικιών , οργάνωση τουρνουά,  διαχείριση κρίσεων διαφόρων θεμάτων στην ακαδημία   και παρακίνηση νέων αθλητών  είναι ανάμεσα στα θέματα του  επιμορφωτικού  σεμιναρίου , με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Η σχολή  UEFA D, που εντάσσεται  στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», ξεκίνησε από την Κοζάνη και θα λειτουργήσει  σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

 Η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.
Εισηγητές του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι κ.κ. Χ.  Ζελενίτσας ,  Αχ. Υφαντίδης,  Ι. Γκίσης,  Α. Κυρανούδης και Δ.  Γαργαλιάνος .


Την λειτουργία της Σχολής άνοιξε και  καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους   ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Νίκος Σάββας ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε πόσο σημαντική και αναγκαία  είναι η επιμόρφωση όλων που ασχολούνται με τα παιδιά και τις ακαδημίες.

Αυτό έχει στόχο η σχολή UEFA D και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε οι πρώτοι σ’  αυτό το αξιόλογο  εγχείρημα που πραγματοποιείται.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ.  Γιάννης Ιωαννίδης,  ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο  επιμορφωτικό σεμινάριο και τόνισε  το πόσο  σημαντικό είναι να παίρνονται και να υλοποιούνται  τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες που μόνο καλό κάνουν στο ποδόσφαιρο και γενικά  στον αθλητισμό.


Το επιμορφωτικό  σεμινάριο  άνοιξε με τον κ. Ζελενίτσα να αναλύει το σκοπό του προγράμματος. 


Επίσης ο  κ. Μπάμπης Ζελενίτσας, διευθυντής εκπαίδευσης ΕΠΟ ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα που θα διεξαχθεί πάλι στην Κοζάνη σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης, στα μέσα του Φλεβάρη που σκοπό έχει να αναδείξει τα οφέλη του ποδοσφαίρου στην ενασχόληση ενός μεσήλικα. 







Σχόλια