Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΠΑΟ Κοίλων - Κοζάνη 0-1 | φωτο - βίντεο


Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Κοζάνη από τα Κοίλα
Με κορυφαίο παίκτη και σκόρερ τον 39χρονο Νίκο Ζηνόβιο η Κοζάνη πέρασε δύσκολα από τα Κοίλα στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας.


Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, τρεις βαθμούς μπροστά από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων που νίκησε με το ίδιο σκορ (0-1) στα Σέρβια.



Το παιχνίδι στο Λιάπειο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ με δυνατές μονομαχίες, αντεγκλήσεις, διαμαρτυρίες και ένταση.  

Ο ΠΑΟΚ Κοίλων έπαιξε από δυνατά έως σκληρά αλλά και ψυχωμένα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έτρεξε, πίεσε ψηλά την Κοζάνη και προσπάθησε να μην την αφήσει να κάνει το παιχνίδι της στο χώρο του κέντρου. 

Η Κοζάνη μπήκε σχετικά χαλαρά στο παιχνίδι αλλά μόλις είδε ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με περίσσιο πάθος και δύναμη αναγκάστηκε να "σοβαρευτεί" χωρίς όμως να πιάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι περισσότερο ήρεμοι αν θέλουν να παίξουν το ποδόσφαιρο που έχουν δείξει ότι μπορούν. 

Το άγχος κι ο εκνευρισμός δεν είναι καλοί σύμμαχοι για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα ενώ ο ΠΑΟΚ Κοίλων έτρεξε, πρεσσάρισε ακατάπαυστα κι έμπαινε δυνατά στις φάσεις. 

Στο 10' σουτ του Χατζή πέρασε μόλις άουτ.

Στο 16' αντικαταστάθηκε ο Μπαλίτσας με τον Αροσβίλι μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στο χώρο του κέντρου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε ράγισμα στο εξωτερικό μέρος του ποδιού που αν επαληθευθούν θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Κοζάνη.

Στο 35' καλή σέντρα του Κ. Τρομπούκη από δεξιά, ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα κι ο Νίκος Ζηνόβιος με κεφαλιά από κοντά την έστειλε στην κενή εστία για το 0-1. 

Στο 37' σέντρα του Δούμα, ο Αθανασιάδης μόνος απέναντι στην εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα, με την Κοζάνη να μην μπορεί να πιάσει ρυθμό και τον ΠΑΟΚ Κοίλων να πιέζει και να πρεσσάρει.

Στο 50' μετά από φάση διαρκείας σουτ του Χατζή κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 55' σκαφτό φάουλ του Τραυλού, κεφαλιά-πάσα του Ζηνόβιου, ο Πιρίτζαους από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 60' τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ Κοίλων όταν από παράλληλη σέντρα του Τζούτζα από δεξιά ο Ευρενιάδης εξ' επαφής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 72' κόρνερ του Τραυλού, σκαστή κεφαλιά του Ζηνόβιου, ο Τσουκνίδας απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Στο 77' πάσα του Χατζή στον Σιδηρόπουλο, δυνατό σουτ του τελευταίου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Λαζαρίδης. 

Στο 85' σέντρα του Καλιακούδα, κεφαλιά του Τζούτζα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης. 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Κοζάνη ανακουφισμένη για τους τρεις βαθμούς που πήρε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. 

Το ερχόμενο Σάββατο 9-3-2019 η Κοζάνη θα αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο στη Χαραυγή, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης, εκμεταλλευόμενη έτσι την διακοπή του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας λόγω της Αποκριάς. 

ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ (Θόδωρος Παπανικόπουλος): Γεώ. Λαζαρίδης, Δημητριάδης (55' Τσουκνίδας), Αλμασίδης, Σαρηγιαννίδης, Κόνι, Τζούτζας, Νέστορας (55' Καλιακούδας), Περ. Παπαδόπουλος, Ευρενιάδης, Κοντοδήμος (80' Ντανάτσας), Πολ. Λαζαρίδης (67' Θεό. Παπαδόπουλος).

ΚΟΖΑΝΗ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Χρυσοστομίδης, Κ. Τρομπούκης, Τραυλός, Πιρίτζαους, Κοτταρίδης, Χαϊτίδης (83' Φουρλατάρας), Μπαλίτσας (16' λ.τ. Αροσβίλι), Χατζής, Ζηνόβιος, Δούμας (68' Σιδηρόπουλος), Αθανασιάδης (56' Ηλ. Τσικόπουλος).

Διαιτητής: Ευσ. Σουλίδης.
Βοηθοί: Μιχ. Παπαδόπουλος, Φραντζοπούλου.


























Σχόλια

  1. Κοζάνη μια ομάδα χωρίς τίποτα απλά λέγεται Κοζάνη και την κουβαλάνε η διαιτητές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ακαδημια" κοιλα μια ομαδα που επρεπε να παιζει β τοπικο και την κρατανε με ενεσεις δες φαουλ παπαδοπουλου στον μπαλιτσα για απευθειας κοκκινη….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.