Α' ημιτελικός αγώνας κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης: Μ. Αλ. Χαραυγής - Κοζάνη 1-3

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19 πήρε η Κοζάνη που νίκησε στην Χαραυγή με 1-3 τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών.

Η Κοζάνη, με αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά πήρε την νίκη σημειώνοντας τρία γκολ εκτός έδρας που την κάνουν πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τελικό. 



Οι ερυθρόλευκοι είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, με κάποια καλά διαστήματα αλλά και κάποια "νεκρά" διαστήματα που έδειχναν να μην έχουν ρυθμό. 



Ο Μέγας Αλέξανδρος πάλεψε το παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, άλλωστε η μάχη του πρωταθλήματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και η Χαραυγή ακόμα δεν έχει "καθαρίσει" την σωτηρία που λογικά είναι το πρώτο της μέλημα. 



Στο 2' πάσα του Χαϊτίδη, μπάσιμο από δεξιά και διαγώνιο σουτ του Αθανασιάδη μόλις άουτ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάϊντ. 



Στο 8' σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γκέτσιος ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης με φόβους για σοβαρή "ζημιά".



Στο 13' μπαλιά του Πασχαλίδη, ο Αθανασιάδης νίκησε στην ταχύτητα τους αμυντικούς και βρέθηκε απέναντι στον Πατουλίδη αλλά το σουτ του απέκρουσε σωτήρια ο παλιός τερματοφύλακας της Κοζάνης και νυν της Χαραυγής. 



Στο 17' κόρνερ του Κουμπούρα, κεφαλιά του Χατζηρούμπη λίγο πάνω από τα δοκάρια.



Στο 19' κόρνερ του Τραυλού, κεφαλιά-κεραυνός του Νίκου Ζηνόβιου, η μπάλα βρήκε το κάτω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. 



Στο 23' η Χαραυγή ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Χαϊτίδη στον Ναθαναηλίδη αλλά ο διαιτητής έδειξε "συνεχίζετε". 



Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, σημείωσε άλλα δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά και πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων.



Στη συνέχεια όμως οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν, δέχτηκαν ένα γκολ και ξανα-ανέβασαν την απόδοση τους μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν την διαφορά.



Στο 48' ο Τραπεζανλίδης κέρδισε μία κόντρα και βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Κοκκινίδη αλλά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης απέκρουσε σωτήρια.



Στο 49' πάσα του Χαϊτίδη στον Ζηνόβιο κι αυτός απέναντι από τον Πατουλίδη με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. 



Ο έμπειρος στράϊκερ Νίκος Ζηνόβιος στα 39 του δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια. 



Στο 52' η Κοζάνη κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Σαββίδη κι ο Νίκος Τραυλός έκανε το 0-3 από τα έντεκα βήματα.



Στο 70' κάθετη μπαλιά του Σαββίδη στον Ναθαναηλίδη, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Κοκκινίδη και πέρασε τη μπάλα από πάνω του, ο Τσικόπουλος έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στην εστία, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτυ καθώς ο Κοκκινίδης έπεσε πάνω στον Ναθαναηλίδη μετά το πλασέ του τελευταίου.



Στο 72' μπάσιμο και σουτ του Αροσβίλι πέρασε λίγο άουτ.



Στο 73' φάουλ-σέντρα του Κουμπούρα από δεξιά, ο Μπάμπης Τραπεζανλίδης με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. 



Στο 85' σουτ του Χαϊτίδη πέρασε λίγο άουτ.



Στο 86' κάθετη μπαλιά του Αροσβίλι στον Αθανασιάδη, αυτός μόνος απέναντι στον Πατουλίδη σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της Χαραυγής απέκρουσε σωτήρια.



Στο 90' πάσα του Χατζή στον Αροσβίλι, αυτός μπήκε από αριστερά και πλάσαρε τον Πατουλίδη αλλά ο Κουμπούρας απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 



Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της Κοζάνης εύχονται στον Δημήτρη Γκέτσιο ταχεία ανάρρωση και να ξαναγυρίσει σιδερένιος στα γήπεδα. 



Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ (Γιώργος Τσέπουρας): Πατουλίδης, Σαββίδης, Κουμπούρας, Ελευθεριάδης, Ποζίδης (63′ Αρβανίτης), Μπέσσας, Χατζηρούμπης (67′ Κυβρακίδης), Ναθαναηλίδης, Τραπεζανλίδης, Γκέτσιος (13′ λ.τ. Μενενάκος), Αγγέλου (83′ Γιαννακόπουλος).




ΚΟΖΑΝΗ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Κοκκινίδης, Πασχαλίδης (56′ Κ. Τρομπούκης), Ευθυμιάδης, Πιρίτζαους, Αθ. Τρομπούκης, Ηλ. Τσικόπουλος, Αθανασιάδης, Χαϊτίδης, Ζηνόβιος (65′ Σιδηρόπουλος), Τραυλός (71′ Αροσβίλι), Δούμας (56′ Χατζής).




Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Σπέντζας.





Σχόλια