Η αναδιάρθρωση γίνεται από κάτω προς τα πάνω!



H mikriliga εδώ και 11 χρόνια στηρίζει τη «μάνα» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και γράφει το «φάουλ» του Βασιλειάδη που άφησε στην απέξω την Γ’ Εθνική.


Στην πρόσφατη συνάντηση της Super League με τον Γιώργο Βασιλειάδη ειπώθηκαν πολλά. Από το να ζητηθεί εκ μέρους της Λίγκας ραντεβού με τον Πρωθυπουργό για να πειστεί να βάλει «φρένο» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης έως και το απίθανο να μείνουν για του χρόνου όλα τα ίδια αλλά να ισχύσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Μολονότι, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης, εντέλει στο γραφείο του μόνο αυτό έπεσε στο τραπέζι. Και το γενικό συμπέρασμα είναι πως στην Super League δε θέλουν να γίνει για ευνόητους λόγους.

Ανεξάρτητα με τα επιχειρήματα, σωστά ή λάθος, το πλάνο αναδιάρθρωσης μπαίνει στην τελική ευθεία. Η τροπολογία βρίσκεται στα χέρια της ΕΠΟ ώστε να κάνει τις παρατηρήσεις της και εν συνεχεία, εντός Απριλίου, θα νομοθετηθεί από τον Βασιλειάδη.

Μόνο που υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Και δεδομένα το έχουν σκεφτεί πολλοί. Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων γίνεται από το κάτω προς τα πάνω, όχι ανάποδα.

Κι αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να το αντιληφθείς. Είναι μια συνέχεια πραγμάτων που μπαίνει σε τάξη. Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα αρχίζει στραβά. Από την Super League στην Super League 2 και οι υπόλοιποι στην τύχη τους.

Είναι περιττό να γράψουμε πως το πλάνο Βασιλειάδη αφορούσε τις επαγγελματικές κατηγορίες. Άρα η Γ’ Εθνική που αποτελεί τον πυλώνα του ποδοσφαίρου μένει εντελώς απέξω με ενδεχόμενο κίνδυνο ακόμα και να αφανιστεί μια δομή η οποία αντί να βελτιωθεί οδεύει προς την κατάρρευση.

Την πιο σωστή κουβέντα στην περίφημη συνάντηση Βασιλειάδη-Λίγκας την είπε κάποιος που τουλάχιστον έπαιξε μπάλα: «Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω. Τη SL 2 να τη φτιάξουμε όταν είμαστε έτοιμοι» τόνισε Ηλίας Πουρσανίδης.

Προφανώς και απάντηση δεν πήρε. Φανταζόμαστε πως κανείς δε θα πάρει και για κάτι ακόμα: πως κατά τους κανονισμούς η επικείμενη αναδιάρθρωση εφαρμόζεται από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Εκτός κι αν η παράγραφος 6 του άρθρου 7 του ισχύοντος Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, της ΕΠΟ είναι ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι.

Όταν αυτό ανοίξει θα διαπιστώσει κανείς πως «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος από αυτό που έληξε, πλην αν προκύψει λόγω παραιτήσεων ομάδων από ανώτερες κατηγορίες και αναγκαστικού υποβιβασμού τους σε κατώτερες κατηγορίες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4».

Τι γράφει το… προηγούμενο; Καμία πρόβλεψη.

Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται. Ανάποδα.

Σχόλια