Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Ηρακλής Πτολεμαΐδας - Κοζάνη 1-0 | φωτο - βίντεο

Τις τελευταίες της αμυδρές ελπίδες για άνοδο άφησε η Κοζάνη στο γήπεδο του Ηρακλή Πτολεμαΐδας όπου ηττήθηκε με 1-0 (όπως και πέρυσι) στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19. 


Μετά την ήττα της αυτή η Κοζάνη έμεινε στους 61 βαθμούς, 5 βαθμούς πίσω από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων που μπορεί από τώρα να θεωρεί τον εαυτό της πρωταθλήτρια καθώς χρειάζεται άλλους 5 βαθμούς στα εναπομένοντα τρία παιχνίδια με Ηρακλή (εκτός), Α.Ε. Κοζάνης (εντός) και Κένταυρο Πρωτοχωρίου (εκτός). 

Η νίκη του Ηρακλή, που πήγε στους 29 βαθμούς, έβαλε "μπουρλότο" στην ουρά της βαθμολογίας όπου αναζητείται η τρίτη ομάδα που θα συνοδέψει τον Κένταυρο Πρωτοχωρίου και τον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας στην Β' Κατηγορία. 

Αυτή τη στιγμή, κι ενώ απομένουν τρείς αγωνιστικές, στην 12η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής με 26 βαθμούς, στους 27 είναι ο Α.Ο. Κρόκου και ο ΠΑΟΚ Κοίλων (που αγωνίζονται μεταξύ τους την ερχόμενη Κυριακή), στους 29 ο Ηρακλής, ενώ στους 30 είναι η Γαλατινή και το Βατερό. 

Οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή, που είχαν κυρίως αμυντικό αγωνιστικό πλάνο με αντεπιθέσεις, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τον αγώνα, έπαιξαν με πάθος και δύναμη παρά το νεαρό της ηλικίας τους και πήραν την νίκη απόλυτα δίκαια.

Μάλιστα, εκτός από το γκολ που πέτυχε, ο Ηρακλής είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. 

Η Κοζάνη, μία ιστορική ομάδα που έχει αγωνιστεί 13 φορές στην Β' Εθνική και 21 φορές στην Γ' Εθνική, το 2019-20 θα αγωνιστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Α' Τοπικό, μία κατηγορία που μετά την αναδιάρθρωση θα είναι στο 5ο επίπεδο της πυραμίδας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα της Κοζάνης, που κάποτε "κατέβαζε" χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο κι απ' την οποία πέρασαν "παικταράδες", δεν μπορεί να "ξεκολλήσει" από το τοπικό πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Το παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή είχε την ίδια όψη και στα 90 λεπτά, με τον Ηρακλή να χειρίζεται σωστά τους χώρους στο στενό και μικρό γήπεδο του και να αγωνίζεται με περίσσιο πάθος και την Κοζάνη να έχει μία ανούσια υπεροχή χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες. 

Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 36' ο Αιχμαλωτίδης με σουτ έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την είσοδο του Αθανασιάδη, η Κοζάνη πίεσε περισσότερο χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα, με τον Ηρακλή να κρατάει σχετικά εύκολα την νίκη και τους υπερπολύτιμους βαθμούς. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κοζάνη δεν έκανε ούτε μία "καθαρή" ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης απέναντι στον δυνατό Μακεδονικό Φούφα την Μ. Τετάρτη 24-4-2019 είναι η τελευταία ευκαιρία για να σώσει κάτι η Κοζάνη από άλλη μία αποτυχημένη σαιζόν. 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Γρηγόρης Πανίδης): Μιχαηλίδης, Κωστάκογλου, Μωϋσιάδης, Ντάβες, Λεμονής, Αιχμαλωτίδης (83' Σακοράφας), Γιαννιός, Λούσιος (88' Πατσίκας), Μαρνασίδης, Καραφουλίδης, Σαπανίδης (70' Τοπαλίδης).

ΚΟΖΑΝΗ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Χρυσοστομίδης, Κ. Τρομπούκης, Ευθυμιάδης (60' Αθανασιάδης), Αθ. Τρομπούκης, Πιρίτζαους, Ηλ. Τσικόπουλος, Αροσβίλι, Χαϊτίδης, Ζηνόβιος (70' Δούμας), Χατζής, Σιδηρόπουλος.

Διαιτητής: Δεληζήσης.
Βοηθοί: Πραχάλης, Κανδυλιώτης.





Σχόλια

  1. Η απόλυτη ξεφτίλα και ο άλλος συνεχίζει να μένει Πρόεδρος,τι να πεί κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.