2ος Ημιτελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19, 10-4-2019, Κοζάνη - Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 2-1 (σύνολο 5-2)

Με 2-1 επικράτησε η Κοζάνη του Μ. Αλέξανδρου Χαραυγής στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με συνολικό σκορ 5-2 καθώς είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα στη Χαραυγή με 1-3.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Κοζάνη φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης, έχοντας χάσει στις προηγούμενες δύο από Α.Ε.Π. Καραγιαννίων (2016-17) και Μακεδονικό Φούφα (2017-18).



Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου παλιού προέδρου της Α.Ε.Π. Καραγιαννίων Νίκου Ζερβανταρίδη που έφυγε από την ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία μόλις 52 ετών.


Το παιχνίδι έγινε κάτω από εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες, με βροχή και ήλιο, ενώ σχεδόν με την λήξη μία δυνατή μπόρα κράτησε τους λιγοστούς φιλάθλους κάτω από το σκέπαστρο της κερκίδας του ΔΑΚ για αρκετή ώρα.


Η Κοζάνη, προερχόμενη από την απογοήτευση της ήττας από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων στο καθοριστικό παιχνίδι του πρωταθλήματος πριν τρεις μέρες, δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά πήρε την πρόκριση σχετικά εύκολα.


Ο Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής, που παρά το καλό ρόστερ του έχει εμπλακεί σε μάχη παραμονής στην Α' Κατηγορία, δεν φάνηκε να "καίγεται" ιδιαίτερα για την πρόκριση, όπως άλλωστε ήταν λογικό μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα αλλά και τα επερχόμενα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος.


Το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις καθώς οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν στον γλιστερό αγωνιστικό χώρο.


Στο πρώτο ημίχρονο η καλύτερη στιγμή ήταν στο 6' όταν από σέντρα του Αροσβίλι η κεφαλιά του Ζηνόβιου βρήκε το κάθετο δοκάρι της Χαραυγής.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε καλύτερα από την αρχή και προηγήθηκε στο 48' μετά από ωραίο συνδυασμό, πάσα του Τσιντζιλώνη στον Αροσβίλι ο οποίος βρήκε τον Νίκο Ζηνόβιο μέσα στην περιοχή κι αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.


Στο 56' ο Ζηνόβιος έκλεψε τη μπάλα και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Πατουλίδη από μακριά αλλά ο τερματοφύλακας της Χαραυγής απέκρουσε σε κόρνερ.


Στο 62' η Χαραυγή είχε την καλύτερη της ευκαιρία όταν ο Χατζηρούμπης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Κοκκινίδης βγήκε από την εστία του και μπλόκαρε το σουτ.


Στο 78' Χατζής και Χαϊτίδης άλλαξαν ωραία τη μπάλα αλλά ο πρώτος σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε ψηλά άουτ.


Στο 86' μετά από συνδυασμό των παικτών της Κοζάνης ο Ευθυμιάδης έδωσε την ασσίστ στον Κωνσταντίνο Τρομπούκη κι αυτός με αριστερό σουτ έκανε το 2-0.


Στο 88' η Χαραυγή κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Μπέσα από τον Ευθυμιάδη κι ο αρχηγός Δημήτρης Ναθαναηλίδης μείωσε στο τελικό 2-1 από τα έντεκα βήματα.


Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19, η Κοζάνη θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό Φούφα, ακριβώς όπως και πέρυσι, με την πιθανότερη ημερομηνία να φαντάζει η Μ. Τετάρτη 24-4-2019.

ΚΟΖΑΝΗ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Κοκκινίδης, Τσιντζιλώνης (74' Κ. Τρομπούκης), Ευθυμιάδης, Αθ. Τρομπούκης, Πιρίτζαους, Κοτταρίδης, Αροσβίλι (74' Κοντός), Χαϊτίδης, Ζηνόβιος (60' Φουρλατάρας), Χατζής, Δούμας (38' Ηλ. Τσικόπουλος).

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ (Γιώργος Τσέπουρας): Πατουλίδης, Ελευθεριάδης (77' Μπούρμπουλας), Αρβανίτης, Κουμπούρας, Ποζίδης (46' Σαββίδης), Ναθαναηλίδης, Χατζηρούμπης, Κυβρακίδης (62' Αγγέλου), Μπέσας, Τραπεζανλίδης, Μενενάκος (77' Γιανακόπουλος).

Διαιτητής: Σπυριάδης.

Βοηθοί: Πουρλουκάκης, Μιχαηλίδης.

Σχόλια