Ιορδάνης Ρωμαίος: «Παρακαταθήκη η εμπειρία, κανείς δεν σκοράρει μόνος του»


Η «μηχανή» των γκολ του Μελιτέα Μελίτης, ο Ιορδάνης Ρωμαίος μίλησε σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης για τη φετινή σεζόν και έκανε τον απολογισμό του.


Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένας επιθετικός να διακρίνεται σκοράροντας αγωνιζόμενος σε μια ομάδα που υποβιβάστηκε.

Αυτό το αξίωμα δεν φαίνεται να ισχύει για τον Ιορδάνη Ρωμαίο, μια πραγματική μηχανή των γκολ, ο οποίος αν και η ομάδα του, ο Μελιτέας Μελίτης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική, ο ίδιος ξεχώρισε με την εκτελεστική του δεινότητα. 

Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε τα 18 από τα 28 τέρματα της ομάδας του, αλλά διακρίθηκε και σε πανελλήνιο επίπεδο στη Γ’ Εθνική. Είναι χαρακτηριστικό πως τερμάτισε το Πρωτάθλημα στην 4η θέση των σκόρερ σε όλους τους ομίλους πίσω από τον Κέρι της Νίκης Βόλου (22 γκολ) και τους Παπαδημητρίου του Εδεσσαϊκού και Μπαρμπαρούση του Πανηλειακού (19 γκολ). «Πάντα είχα καλή επαφή με τα δίχτυα, όμως, με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου. Μόνος του δεν σκοράρει κανείς», τονίζει ο ίδιος μιλώντας στη «Μetrosport».

«Ανταπεξήλθαμε το υψηλό επίπεδο δυσκολίας»
Η σεζόν που ολοκληρώθηκε σηματοδότησε την παρθενική εμφάνιση του Μελιτέα στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο η ομάδα δεν κατάφερε να σωθεί: «Αυτό που θα μείνει ως παρακαταθήκη είναι η εμπειρία που αποκόμισαν τα νεαρά παιδιά, το ότι ήρθαν στο χωριό ομάδες με ιστορία όπως η Βέροια, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Μακεδονικός», απαντά ο Ιορδάνης Ρωμαίος, υπογραμμίζοντας, επίσης, πως το έργο της ομάδας ήταν εξαρχής δύσκολο: «Αγωνιζόμασταν κόντρα σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ήταν υψηλό το επίπεδο δυσκολίας, όμως, παρά τον υποβιβασμό ανταπεξήλθαμε. Νικήσαμε τον Μακεδονικό και πήραμε ισοπαλία από τη Νίκη Αγκαθιάς, αποτέλεσμα που εν πολλοίς έκρινε τη μάχη της 2ης θέσης. Οσο για τον απολογισμό της φετινής πορείας στο Πρωτάθλημα; «Επαιξε σημαντικό ρόλο η απειρία. Αν υπήρχε εμπειρία, δεν ξέρω αν θα καταφέρναμε να σωθούμε, σίγουρα, όμως, θα τα πηγαίναμε καλύτερα». 

«Ο Εδεσσαϊκός το καλύτερο ποδόσφαιρο»
Ερωτηθείς για την ομάδα που ξεχώρισε στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Ρωμαίος έπλεξε το εγκώμιο του Εδεσσαϊκού: «Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο», τονίζει και συνεχίζει: «Σίγουρα η Βέροια άξιζε την άνοδο, ήταν πιο αποτελεσματική, κουβαλά και βαρύ όνομα, όμως, όσον αφορά το κομμάτι του παιχνιδιού πιστεύω πως ο Εδεσσαϊκός έπαιξε πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Και η Τρίγλια άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, δίκαια πήρε τη 2η θέση». Κλείνοντας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον Μελιτέα και τη νέα σεζόν: «Είναι τιμητικό για έναν παίκτη να περιμένουν πολλά από εσένα και πιστεύω ότι με την απόδοσή μου δικαίωσα τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμη, είναι πολύ νωρίς. Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε η χρονιά με τον τελικό Κυπέλλου. Εγώ από την πλευρά μου είναι ικανοποιημένος, θα δούμε», τόνισε.

Σχόλια