Οι 6 αλλαγές στους κανονισμούς για την σαιζόν 2019-20


Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (International Football Association Board - IFAB) ενέκρινε τις παρακάτω αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού που θα εφαρμοστούν από 1-6-2019.
1.       Ακούσιο χέρι σε γκολ: Αν η μπάλα βρει ακούσια το χέρι ενός επιτιθέμενου πριν περάσει τη γραμμή της εστίας ή αν ένας επιτιθέμενος βρει ακούσια τη μπάλα με το χέρι κι έτσι δημιουργήσει μία ευκαιρία για τον εαυτό του ή συμπαίκτη του, το γκολ θα ακυρώνεται και η αμυνόμενη ομάδα θα εκτελεί φάουλ.

2.       Εκτελέσεις φάουλ: Θα απαγορεύεται στην επιτιθέμενη ομάδα να βάλει παίκτη στο τείχος αν το τείχος αποτελείται από τουλάχιστον τρεις αμυνόμενους. Ο επιτιθέμενος θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από το τείχος.

3.       Εκτελέσεις πέναλτυ: Ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει μέρος του ενός ποδιού του πάνω στην γραμμή της εστίας την στιγμή που ο εκτελεστής του πέναλτυ χτυπάει την μπάλα.

4.       Αλλαγές: Για να αποφεύγεται η καθυστέρηση, ο παίκτης ο οποίος βγαίνει από το παιχνίδι θα φεύγει από το πλησιέστερο σημείο στο οποίο βρίσκεται την στιγμή της αλλαγής.

5.       Κίτρινες και κόκκινες κάρτες για προπονητές: Θα ισχύσει ότι ισχύει και για τους παίκτες όσον αφορά την συμπεριφορά των προπονητών οι οποίοι θα βλέπουν την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα.

6.       Ελεύθερο με το χέρι: Θα καταργηθούν τα ελεύθερα με το χέρι (π.χ. αν ο διαιτητής διακόψει το παιχνίδι, ενώ η μπάλα παίζεται, για χτύπημα ενός παίκτη στο κεφάλι). Η μπάλα θα δίνεται στην ομάδα που την ακούμπησε τελευταία πριν διακοπεί το παιχνίδι. Αν το παιχνίδι διακόπηκε ενώ η μπάλα βρισκόταν μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα δίνεται στον τερματοφύλακα.

 Πηγή: www.90min.com 



Σχόλια

  1. Οι αλλαγές για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι αυτές που θα αναρτηθούν στο site της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδιας και όχι αυτές που αναγράφονται εβδομαδες τώρα στα διάφορα sites και blogs.Ολα στον καιρό τους,μην προτρεχετε και μπερδεύεται τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αλλαγές αυτές έχουν εγκριθεί στο 133ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου και έχουν δημοσιευθεί στο site του απο τις 2-3-2019. Βάλτε το στο google translate αν δεν γνωρίζετε καλά Αγγλικά ή καλύτερα περιμένετε να τις μεταφράσει η ΕΠΟ για να είστε σίγουροι.

      Ευχαριστώ,
      Κώστας Τσιώρας

      http://www.theifab.com/news/133rd_annual_general_meeting

      Διαγραφή
  2. Το διεθνές ποδόσφαιρικο συμβούλιο ενεκρινε και την 4η αλλαγή τον Ιούνιο του 2016......θύμισε μου αν θελεις,εφαρμόζεται στην Ελληνική Superleague-πλην της διοργάνωσης κυπέλου και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων-.Αυτο που θέλω να σου πω είναι πως κάποιες αλλαγές επιβάλλονται και κάποιες επιτρέπονται.Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.