Νάτοι Νάτοι οι Πρωταθλητές παίδων Διόσκουροι Κοζάνης | φωτο - βίντεο

Σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ Κοζάνης έγινε ένας συναρπαστικός τελικός σε καταπληκτική ατμόσφαιρα, που προσέφερε πολλές συγκινήσεις, μια παράταση και τελικά οι Διόσκουροι Κοζάνης πήραν το χρυσό με σκορ 72-65 τελειώνοντας αήττητοι το πρωτάθλημα.

βίντεο: Κώστας Τσιώρας

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την μάχη της κερκίδας όπου ήταν το ίδιο συγκλονιστική με το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα υποστηρίζοντας ο καθένας την ομάδα του με τα decibel να χτυπάνε κόκκινο και εκεί είχαμε παράταση καθώς νικητής δεν βγήκε.

Μετά πρέπει να περάσουμε στην μάχη των πάγκων. Και οι 2 πάγκοι ήταν φωτιά όλοι βοηθούσαν και παρότρυναν τους συμπαίκτες τους και σε κάθε φάση ήταν όρθιοι πανηγυρίζοντας. Αυτό δείχνει το πόσο δεμένες ήταν οι 2 ομάδες του τελικού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα πανδαιμόνιο με την γνωστή διακοπή και τα χαρτιά να γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά οι παίκτες πήραν την σκυτάλη και το παιχνίδι ξεκίνησε με το δεκάλεπτο στο 15-10. Το ημίχρονο έκλεισε με ανατροπή και η ομάδα της Πτολεμαΐδας πήρε τα ηνία με σκορ 25-27.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με τους κυανόμαυρους να προηγούνται αλλά με ένα buzzer beater του Μπάρμπα από το κέντρο ο ΑΠΣ βρέθηκε μπροστά με 48-49. Οι γηπεδούχοι που είχαν απώλειες λόγω τραυματισμών πρόσθεσαν και τον Ηλία Αλβανό στην λίστα που τέθηκε εκτός μάχης. Εκεί σηκώθηκε ο Καραλίβανος και παρά τον σοβαρό τραυματισμό του ζήτησε να βοηθήσει την ομάδα.

Όλα έδειχναν ότι η εμφάνιση των ομάδων είναι αντάξια ενός τελικού που θα σπάσει καρδιές όπερ και εγένετο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι 2 προπονητές έδωσαν την δική τους μάχη. Ο κόουτς του ΑΠΣ προσπαθούσε με pick με τον παίκτη του Ζολώτα να του πάρει το 5ο φάουλ ενώ η απάντηση του Μπαρτζώκα ήταν η προσαρμογή με διαφορετικό παίκτη και η πίεση αλλά και το παιχνίδι στο mismatch στην επίθεση. Ο Καραλίβανος εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί σε άμυνα και επίθεση στο κομβικό σημείο μαζί με τον Αγορίτσα όπου τιμωρούσε κάθε βοήθεια με ασίστ ή καλάθι.

Ο ΑΠΣ προηγήθηκε και με 4 πόντους μετά από φάουλ που σφυρίχτηκε στο τρίποντο, αλλά εκεί μίλησε ο Βασιλόπουλος με τρίποντο όπου ξεσήκωσε το γήπεδο και άλλαξε την ψυχολογία. Η πίεση των Διόσκουρων οδήγησε σε λάθη τους αντιπάλους που δεν είχαν το απαραίτητο βάθος στο πάγκο και με τον Ζολώτα πήγαν στις πιο κρίσιμες βολές του παιχνιδιού. Ο Νικόλας με 2 στις 2 έκανε το σκορ 63-63 βγήκε MVP και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Στην παράταση η ψυχολογία είχε αλλάξει, η βοήθεια της κερκίδας και το πείσμα των κοζανιτών έδωσαν την νίκη απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο. Οι Διόσκουροι έφτασαν στο τέλος του δρόμου αήττητοι. Αλλά κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή και τώρα ξεκινάει η υπόθεση Θεσ/νίκη.

Κλείνοντας πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους φιλάθλους που έκαναν μια ατμόσφαιρα αντάξια ενός τελικού μέσα σε αθλητικά πλαίσια για να μπορέσουν τα παιδιά που αγωνίστηκαν να είναι οι πρωταγωνιστές και να ζήσουν μια εμπειρία σπάνια. Μπράβο και στον μεγάλο αντίπαλο.

Τέλος μπράβο σε όλα τα παλικάρια μας για όσα μας πρόσφεραν.
Το κύπελλο το σήκωσε, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς, ο Γιάννης Σούλιος που δεν μπόρεσε να παίξει λόγω του σοβαρού τραυματισμού.

Οι πόντοι των 2 ομάδων:
Διόσκουροι Κοζάνης (Μπαρτζώκας): Αγορίτσας 12, Κοβλακάς, Βατζήκας, Κηπουρίδης 13, Καραλίβανος 5, Αλβανός 3 (1). Ζολώτας 27, Βασιλόπουλος 12(1).

ΑΠΣ-Αρίων: Μπάρμπας 14 (2), Παπαδόπουλος 28 (2), Καλαμαράς 9(1), Αθανασιάδης, Μαναβής 2, Σανδαλίδης 11, Καφές, Τσιμίδης 2.



φωτο Κώστας Τσιώρας 

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κοζάνης για την νίκη και καλή επιτυχία στην συνέχεια. Μία ερώτηση προς όλους: Με ποιο δικαίωμα συγκεκριμένοι γονείς αθλητή της Κοζάνης εξύβριζαν χυδαία αθλητή του ΑΠΣ και μάλιστα μόλις λίγα μέτρα από τους γονείς του αθλητή του ΑΠΣ και τους υπόλοιπους φιλάθλους της Πτολεμαΐδας? Επειδή «τόλμησε» να μαρκάρει πιεστικά τον γιο τους στα πλαίσια των κανόνων του παιχνιδιού? Ντροπή και πάλι ντροπή σε ηλικιακά πρωταθλήματα και μετά από ένα τόσο συναρπαστικό παιχνίδι, να υπάρχουν γονείς φανατισμένοι και να μην βλέπουν τίποτα πέραν από την μύτη τους. Ευτυχώς τέτοιοι γραφικοί είναι απειροελάχιστοι στις κερκίδες των γηπέδων μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.