ΦΣ Εορδαϊκός: Πηγαίνουμε με ποδήλατο στην προπόνηση



Ξεκινήσαμε από την Τετάρτη 29 Μαΐου καμπάνια να προωθήσουμε το ποδήλατο «με ποδήλατο στην προπόνηση».


Θέλουμε να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους αθλητές και να προβάλλουμε επίσης και στους γονείς που προωθούν το ποδήλατο.
Θέλουμε να αναδείξουμε ότι ειδικά για τα παιδιά που αναπτύσσονται η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου μπορεί να αποφευχθεί σωτήρια για την υγεία στην υπόλοιπη ζωή τους.

Στόχοι της καμπανιάς είναι να παροτρύνουμε τους αθλητές μας να αρχίσουν να έρχονται στην προπόνηση με το ποδήλατο.

Αποστολή μας είναι να μειώσουμε τα δρομολόγια αυτοκινήτων στην πόλη αυξάνοντας παράλληλα τη χαρά και την ασφάλεια για ποδηλασία.

 ο ΦΣ Εορδαϊκός μέσω της Ακαδημίας της ξεκινάει την εκστρατεία «με το ποδήλατο στην προπόνηση»
Θα βοηθήσει και θα εκπαιδεύσει τους αθλητές της για ποδηλασία και πιστεύει ότι θα ενθαρρύνει και περισσότερους ανθρώπους να οδηγούν τα ποδήλατα τους.

 Μεγάλες μερίδες του πληθυσμού της πόλης πρέπει και αυτές να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του ποδηλάτου. Η συνύπαρξη ποδηλάτου και ΙΧ είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Είναι όμως αναγκαιότητα και μια προοδευτική προοπτική του νέου τρόπου ζωής που θα υιοθετηθεί από τον μελλοντικό κάτοικο της πόλης μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ποδηλατική κουλτούρα και με τη βοήθεια της τροχαίας και έμπειρων ποδηλατών να δώσουμε πληροφορίες και συμβουλές για τη σωστή οδική συμπεριφορά.

Θα συνεργαστούμε στενά με φορείς της πόλης μας, τα σχολεία και τις γειτονιές!


50 και πλεονεκτήματα (υπέρ) της μετακίνησης με ποδήλατο

1.Για την Υγεία σου
• Οι συχνοί ποδηλάτες, είναι συνήθως σε τόσο καλή φυσική κατάσταση, όσο ένας άνθρωπος περίπου δέκα χρόνια νεότερός/ρη τους! Αποδεδειγμένα!
• Οι ποδηλάτες ταξιδεύουν 4 φορές γρηγορότερα από τους πεζούς, χρησιμοποιώντας την ίδια ενέργεια.
• Μια μεσαίας έντασης διαδρομή μισής ώρας, "καιει" 8 θερμίδες το λεπτό, που αντιστοιχεί σε 11 κιλά λίπους το χρόνο, αν ποδηλατείς τη συγκεκριμένη διαδρομή σχετικά συχνά - π.χ. ποδηλατώντας στη δουλειά σου!
• Πολλοί γιατροί και επίσημοι φορείς υγείας υποστηρίζουν ότι πρέπει να ασκούμαστε περίπου 30 λεπτά, με μέτρια ένταση 5 φορές τη εβδομάδα. Συνήθως μόνο το 10% των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις κάνει κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις σου όσο πιο πολύ μπορείς, τόσο περισσότερο εφαρμόζεις το παραπάνω χωρίς καν να το καταλάβεις. Και ειδικά η Πτολεμαΐδα που δεν είναι εντελώς επίπεδη, χωρίς φυσικά να είναι και τόσο δύσκολη όσο φαντάζεστε, προσφέρει την τέλεια μέτρια ένταση που θέλουμε!



Σχόλια