Να δω τους ήλιους ανθισμένους (Για τον Αλέξανδρο) | βίντεο

Εκ μέρους των Artistas Balkan, έχουμε τη χαρά να σας κοινοποιήσουμε το τραγούδι μας Να δω τους Ήλιους Ανθισμένους (για τον Αλέξανδρο), μία δημιουργία που παρουσιάστηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης Μανώλη μαζί μπορούμε, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη, στις 12/5/2019.


Το τραγούδι γράφτηκε με πολλή αγάπη για τον Αλέξανδρο Μελισσινό και την περιπέτειά του, που μας συγκίνησε και μας ενέπνευσε όλους. Οι στίχοι και η μουσική είναι έμπνευση του Παντελή Ουσταγιαννίδη, ενώ η ενορχήστρωση και η φωνή του Ευριπίδη Στάμου, Προέδρου των Artistas Balkan. Η δημιουργία του βίντεο θα ήταν αδύνατη, χωρίς τη συμβολή των φωτογράφων, Απόστολου Τσολάκη και Χρήστου Λαμπριανίδη.

Οι συντελεστές χάρισαν τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού στην οικογένεια του Αλέξανδρου Μελισσινού και εκείνη με τη σειρά της, τα δώρισε στη δράση Μανώλη μαζί μπορούμε. Ευχόμαστε, λοιπόν, με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε κι εμείς να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την υπέροχη δράση στήριξης των παιδιών με σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα.


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος» παρουσίασαν την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης το βιβλίο του Ερωτόκριτου Κυμιωνή «Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα». Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Σερβετάς και το συντονισμό της εκδήλωσης η Άννα Τανή Καραχάλιου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η έναρξη της πανελλήνιας δράσης «Μανώλη, μαζί μπορούμε», για τη στήριξη παιδιών με σπάνια αυτοάνοσα. (Πηγή: kozan.gr)

Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι Βαλκάνιοι Καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαμε άμεσα και βάλαμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Οι στίχοι και η μουσική είναι του Παντελή Ουσταγιαννίδη.
Η ενορχήστρωση, η γενικότερη επιμέλεια καθώς και η φωνή είναι του προέδρου μας Ευριπίδη Στάμου που παρόλο το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει μήνες τώρα με τις φωνητικές του χορδές και λίγες μέρες πριν μπει στο χειρουργείο, κατάφερε να ενώσει τη φωνή με την ψυχή του ώστε να μας προσφέρει αυτή την ευαίσθητη και συνταρακτική ερμηνεία.
Στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες που πρόθυμα διέθεσαν δύο εξαιρετικοί φωτογράφοι οι Απόστολος Τσολάκης και Χρήστος Λαμπριανίδης. 

Σχόλια