«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου


 Σίγουρα η φετινή διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δυο ομίλους είχε αρκετά θετικά στοιχεία με κυριότερο τα playoff για την ανάδειξη πρωταθλητή, όμως από την άλλη υπάρχει ένας σοβαρός αντίλογος. Αρκετά σωματεία παραπονέθηκαν ότι από την στιγμή που καμιά ομάδα δεν υποβιβάζεται μοιραία ατόνησε το ενδιαφέρον στις τελευταίες θέσεις. 


Επίσης, δεν έλειψαν αρκετές περιπτώσεις από ομάδες που δεν προσήλθαν να αγωνιστούν. Είναι δεδομένο κάθε πρωτάθλημα για να έχει ενδιαφέρον είναι απαραίτητο να υπάρχει κίνητρο τόσο στην κορυφή όσο και στην βάση και αυτό ακριβώς πρέπει να λάβει υπόψιν η ΕΠΣ εν όψη της νέας σεζόν.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να συζητήσουν σοβαρά οι υπεύθυνοι της ΕΠΣ είναι τι γίνεται με τις ακαδημίες. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν διεξάγονται πρωταθλήματα ακαδημιών στον Νομό, ενώ παράλληλα ελάχιστα είναι τα σωματεία που διαθέτουν τμήματα υποδομής.

 Όσους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και αν ρωτήσεις όλοι συμφωνούν ότι οι ακαδημίες αποτελούν το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι επομένως αυτονόητο ότι η ίδια η ΕΠΣ πρέπει να στηρίξει τα σωματεία για να δουλέψουν από μικρές ηλικίες. Ταλέντα ο Νομός έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει με την διαφορά εφόσον δεν αξιοποιούνται είτε χάνονται είτε καταλήγουν σε γειτονικούς νομούς.


Σημεία διάλυσης παρουσιάζει ο ιστορικός Πυρσός. Η νέα αποτυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τα δελτία τους και διαπραγματεύονται το μέλλον τους με άλλες ομάδες, ενώ διοικητικά παραμένει στασιμότητα και το αδιέξοδο καθώς από την μια ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Ντοβατζίδης εκδήλωσε επιθυμία αποχώρησης από την άλλη όμως δεν έχει εμφανιστεί κανένα σχήμα για να αναλάβει της τύχης της ομάδας. 

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μετάθεση της προγραμματισμένης Γενικής συνέλευσης για τις 3 Ιουλίου. Αυτήν η εξέλιξη από μόνη της είναι αρνητική. Όσο περισσότερο καθυστερούν και αδυνατούν να βγάλουν διοικητικό σχήμα στον Πυρσό τόσο πιο ορατό γίνεται το ενδεχόμενο η ομάδα να στηθεί όπως όπως την τελευταία στιγμή. Σενάριο δυστυχώς που έχουν ξαναζήσει οι γρεβενιώτες φίλαθλοι και για αυτό η απογοήτευση και ο προβληματισμός είναι διάχυτοι στην πόλη μας.


Σχόλια