ΑΣ Διόσκουροι – ΑΕ Κοζάνης: Απολογισμός τουρνουά mini basket

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το τουρνουά τους ¨mini basket¨ το οποίο, αφενός σηματοδότησε τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 και αφετέρου τη λήξη της εσωστρέφειας στην Κοζάνη, αφού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019/20 ξημερώνει μια νέα εποχή για τον αθλητισμό της Κοζάνης, όπου τα δύο ιστορικά και πολυνίκη Σωματεία της πόλης μας, θα είναι ΕΝΑ. Μπροστάρηδες λοιπόν, με συνέπεια και κυρίως έργα, στη προαγωγή του αθλήματος.


Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ευχαριστούμε θερμά τα Σωματεία Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ και THE SHOOTERS ΦΛΩΡΙΝΑΣ, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, ομολογουμένως σε μία δύσκολη χρονικά, περίοδο του καλοκαιριού. Παρ΄ όλα αυτά, οι συμμετοχές ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν πάει διακοπές.

Οι μικροί αθλητές όλων των ομάδων, το γλέντησαν με την ψυχή τους και στα μάτια τους, διαβάσαμε ότι το ευχαριστήθηκαν πολύ. Παιχνίδι, προκλήσεις (λόγω ΔΑΚ και αντιπάλων), αθλητική άμιλλα και γονικές παροχές (επιβραβεύσεις), μάλλον ικανοποίησαν τους μικρούς επίδοξους πρωταγωνιστές της μελλοντικής Α1. Σίγουρα οι πιο μεγάλοι απ΄ αυτούς, ξέρουν ότι για να πας ψηλά εκτός από ταλέντο, θέλει και καθημερινή δουλειά, ακόμα και στις αργίες και κυρίως το καλοκαίρι.

Το μόνο μελανό σημείο του τουρνουά, όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε από ..ποιους άλλους;;; τους γονείς. Μπορεί η απουσία του κ. Ναθαναηλίδη ως ο 9ος ¨ταυτόχρονα¨!! παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, να στέρησε τη νίκη στην *Ε.Ο. Γονείς, όμως η παρουσία του στον πάγκο ως εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Β. και με πλήρη εξοπλισμό, τους έδωσε ώθηση και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. (Τον ευχαριστούμε που θυσίασε τη συμμετοχή του, προς χάριν της ασφάλειας). Παρ΄ όλα αυτά, οι γονείς υπέβαλλαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ Ε.Ο. Γονείς – Α.Σ. Παιδιά!!

 Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (48-48 και ήταν ο μοναδικός αγώνας του τουρνουά, όπου για λόγους διαφάνειας τηρήθηκε σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα), η ένσταση της ¨Ε.Ο. Γονείς¨ κατά του κύρους του αγώνα, το βίντεο του αγώνα που τη συνοδεύει και δείχνει τον διαιτητή (κόουτς Μπαρτζώκα) να παίρνει τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους μικρούς στα τελευταία 18¨ (έχω γενέθλια σεβαστείτε το, απολογούνταν ο ίδιος) καθώς και το αίτημά της για ξένους διαιτητές, θα εξετασθούν σε έκτακτο Δ.Σ. Η ένσταση δε, του ¨Α.Σ. Παιδιά¨ περί απειλών των αντιπάλων για περικοπή στο χαρτζιλίκι και περιορισμό στις ώρες εξόδου, απορρίπτεται για τυπικούς λόγους.

Έναν όμως ιδιαίτερο τόνο στο τουρνουά μας (και αξίζει να σταθούμε σ΄ αυτό), πρόσφεραν οι ηρωίδες εθελόντριες του ¨ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ¨ (δότες μυελού των οστών), που άοκνα δίνουν συνεχώς και αυτές τον αγώνα τους για ένα ιδανικό, προφανώς μεγαλύτερο του αθλητισμού. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας και να μας κάνουν σοφότερους για την αξία της ζωής.

 Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, προκειμένου να γνωρίσουμε και οι τελευταίοι αδαείς την αξία του ¨εθελοντισμού της σταγόνας¨ (αφού όλη η ¨θυσία¨ μας τόση είναι και είναι αρκετή), για να σωθεί ένας συνάνθρωπος. 

Αθλητισμός και Υγεία λοιπόν, είναι όροι αλληλένδετοι και ενισχύουν τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη και τη Στοργή προς τον διπλανό μας.

Τίτλοι τέλους για τη σεζόν θα πέσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η Α.Ε. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (πλέον), θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες της προπονήσεις, στο ΚΓ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΣΗ !!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

*Ε.Ο. = Εγκληματική Οργάνωση

πηγη

Σχόλια